Usb Interface + Preamp?

Öncelikle herkese merhabalar,

forumdaki ilk basligim olacak bu. Araniza yeni katildim ve hemen zaman kaybetmeden sizlere bir sey danismak istiyorum.

Line 6 ux1 ses karti kullaniyorum
ve gitar kayitlarinda kullandigim pek cok kaliteli plug in mevcut.
Gitarimin markasi esp ltd ec 1000-t.
Aktif monitorlerim yok ancak kaliteli studio headphonelarim mevcut.. Umdugum kalitede sesi alamiyorum gitar kayitlarimda. Ustelik sert tonlar icin en uygun gitarlardan biri olmasina ragmen basslarda oynamama ragmen cok boguk tonlar aliyorum ve beni memnun etmiyor. bu arada dinledigim tarz metalcore/postcore v.b.
Bahsettigim bass tonlari en ustten tek veya iki tel ile yapilan mutingler ve benzeri ritimler..

Neyse size danismak istedigim konu sudur ki yeni bi midi klavye siparisi verdim ve yanina preamp eklemek aklimdan gecti. Eger bir preamp alirsam ve kombine olarak ses kartimla kullanirsam daha iyi ses elde eder miyim ki alacagim bu preamp 70 euro civari baslangic modeli olacagi icin benim icin para kaybi mi olur dersiniz. Cunku baslangic seviyesi bir ses karti kullandigimi farkindayim ancak phantom power olmadigindan en basitinden 48v girisli con.mic bile kullanamiyorum. Bir ihtimal boyle bi kombine yapip iki derdimden de kurtulurum diye dusunmustum.

bu arada forumu arastirdim ve benzeri bir konu bualamadim acmadan once. Eger varsa kusura bakmayin simdiden..

cevaplariniz icin tesekkurler simdiden herkese..
 
Preamp'ı tam olarak ne için kullanacaksınız? 48v dediğinize göre vokal kayıtları veya mikrofonlama da yapacaksınız.
Gitar kayıtları için pre-amp'a ihtiyaç duyacağınızı sanmıyorum. ux1 zaten gitar için gayet başarılı bir ses kartı ve line6 arayüzleri ile güzel tonlar (veya önceden yazılmış internete atılmış line6 custom tone'lar) alabilirsiniz. Uğultunun sebebi muhtemelen kullandığınız tonlar olabilir, internetteki örnekleri denemenizi tavsiye ediyorum youtube'dan inceledim başarılı patchler mevcut.
Vokal veya mikrofonlama ile farklı enstrüman kayıtları yapacaksanız ise o zaman presonus veya farklı markalarda ses kartları, pre-amplar tavsiye edebilirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
preampi alirsam ekstra vokal icin kullanicam aktif mikrofonda. Ama asil amacim gitardan verim almakti. Yani cok acik bir ayrim goremedim internette ozellikle dusuk modellerde gitar preampi vokal preampi diye hepsi bir aradaydi o yuzden farketmez diye dusunmustum. Ama kisacasi soyleyim gitardan verim almak icin.
 
UX1 kullandım elinizdeki gitarla güzel tonlar alabilirsiniz heavy metal tonları.bi yerlerde bi sorun var.
Elektrik gitar için önemli olan hi-z giriş bu da ux1 de mevcut yani preamp guitar preamp'ı olmadıkça bi işinize yaramaz gitar tonu için.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Haklısınız. Bana tek faydası Large-diaphragm micleri kullanmamda olacak o preampi almamın sanırım:) yoksa da dynamic mic ile devam..
 
Geri
Üst