ibanez grg06 ltd

Kilitlerin dogru yönde takılmış olduğundan emin ol bir de. Her kilit üstünde bir çizgi vardır, o çizgiler teller ile paralel olmalı. İlk başlarda süper gidiyordu falan demişsin, belki telleri değiştirirken yönlerini bozmuşsundur ondan oluyordur.

edit: Bir de kilit dediğin için floyd rose kullandığını varsayıyorum. Köprüde telleri soktuğun yerde saddle denilen yerler vardır. Tellerin arkasındaki topçuklar onların içine oturmalı, oturmazsa hem akord daha çabuk kaçıyor hem de teller kopmaya daha bir meyilli oluyor. Arka delikten içeri baktığın zaman görürsün zaten, böyle tam o toplar için yapılmış yuvarlak yuvalar olcak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
floyt rose kullanıyorum zaten ama söylediğin kilitler tellere aldığımdan beri paralel zaten telleri değiştirirken de özellikle dikkat ettim ve doğru taktım ama hala başa çıkamıyorum. teller de takılı olduğu yerlerde sabit duruyor. Yani özellikle dikkat ediyorum köprü tarafında telleri tutturduğum yerde bi problem yok teller içinden kaymıyor ve sabit duruyor. Bütün problem kilitlerde... Acaba yeni vidalar alsam etkisi olur mu?
 
Geri
Üst