Eren Kazım Akay

2000 yılında "Turkuaz Patlıcan"ı çıkarıp sırra kadem basan kişi. İsmine yakışır şarkı sözleri, seçtiği kelimeler ve meydan okuyan ses tonu nedeniyle ilgimi çekmişti.

"Hop hop", "Kalender" ve "Turkuaz Patlıcan" gibi şarkılar belki bir yerlerden kulağınıza çalınmıştır. Albüm yapmak, 35'inden sonra bir macera mıydı, yoksa müziğe devam mı ediyor bilmiyorum ama arkası gelmedi. Bilgisi olan var mı?
 
Tonmayster/klavyeci Ender Akay'ın kardeşlerinden biri değil miydi o? Müzisyenliği olduğunu bilmiyordum. Heykeltraştı o yahu...

:roll: Yok, o Ezel Akay'dı... mıydı??

Kafakarış oldum şimdi...
confused.gif
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ezel Akay yönetmen olanı. Haftaya gösterime girecek olan "Neredesin Firuze"nin yönetmeni. İlk tahminin doğru; heykeltraş olanından bahsediyorum ben. Ezel-Ender-Eren.. Ne aileymiş ya :)
 
Turkuaz patlıcandan sonra bir çalışması gelmedi..KLibini de izlemiştim....

Ben yan yatmam bana yağ yapmayın
Neni bu oyuna ebe yapmayın

Kaliteli bir insandır görüşüm...
 
evet biraz ben de albüm yapayım eşe dosta veririm mantığıyla yapılmış bir albüm o. Sunay abinin harika aranjesiyle Firuze'nin soundtrack albümünde de dinleyeceksiniz hit şarkısını. Mahcem abinin bahsettiği Ender Akay ise sezen aksu'nun tonmaisteri ve zamanın en baba gruplarından vokalde Teoman'ın bulunduğu MIRAGE grubunun klavyecisiydi. Ezo ise baba yönetmenliğinin yanı sıra Shubuo,Vivident ve Cem Yılmazlı doritos reklamlarını yapan IFR isimli reklam şirketinin sahibidir. tüm bu reklamların yönetmeni de Gürkan abidir. o da MIRAGE'nin davulcusudur. Sunay abi basçısıdır. Tüm bureklamların jingle larında gitar çalan şahsiyet is MIRAGE'in gitaristi benim biricik büyüğüm Tanju EREN'dir. yaaa yaaa. 25 yıldır elele bu adamlar. bize örnek olurlar inşallah.
 
mirage'dan saka maka bos adam çikmadi: tanju, teoman, sunay, gürkan...
eren albümden sonra bir süre (yine es-dost için) beyoglu'nda (ismi sanirim line olan bir barda) sahne aldi ve çok da güzeldi. gitarda yine tanju eren vardi.
kendi sarkilarindan baska erkin, cem karaca coverlari da söyledi, iyi de söyledi. simdi dekorasyonla reklam sektöründe sfx ile ugrasiyor.
 
bu eren kazım akay saçları sıfır veya üç numara olan, bi ara dream tv'de klibi yayınlanıp ortadan kaybolan elemandı sanırım...turkuaz patlıcanı hatırlıyorum..çok güzel şarkıydı..albümünü hiçbir yerde bulamamıştım,benim için kayıp güzellikler arasınraki yerini almıştı...
 
çok iyi olur ya, antalyada oturduğum için çoğu albüme ulaşılmıyor burda..mesela 657-bilseydik yaşamazdık çıkalı nerdeyse sene olacak ama buarlarda kimse albümün varlığından haberdar değil...
 
goliath demiş ki:
Ekşi sözlükteki "Eren adlı kişiye verilen Kazım adlı kişiye kayma emri!" tanımı koparmıştı beni! :)

Bir ara komşuyduk. Baba adamdır!

euhehu ben de görmeden önce tam öyle yazacaktım..
Mehmet Ahmet Ekay fln şeklinde muaha :D
en kısa zamanda albümünü edinip dinleyeceğim merak ettm baya.
 
Geri
Üst