Hangi ses kartı?

Audigy2 24bit 196 khz ses kalitesini duyurdu ben de bedelini235+kdv olarak öğrendim.Bu arada creamwarenin ses kartlarından luna ve pulsar var..Luna 500euro bu konu da kafam karışık..Sonuçta endüşük bedelle bir 300 dolar gidecek ama sonuç istediğim gibi olmalı
 
Aynı soruyu elli ayrı yere yazma kardeşim, bir tane yerden başla orada kal.

Diğer başlıkta cevabını verdik: Müzik yapmak istiyorsan Creative ses kartlarından uzak duracaksın. Audigy ShitBlaster filan onlar müzisyen adamı bozar. Sebeplerini diğer başlıklarda anlattık detayıyla, bir arama yap.

Creamware güzel review'ler alan bir marka. Hiç kullanmadım, bilmiyorum ama iyi şeyler duyuyorum hakkında. Ona yürüyebilirsin.

Bir de mesajlarını kısa ve öz tut, başka web sitelerinden kestiğin kritikleri kendi mesajının içine sanki senin sözlerinmiş gibi yapıştırma. Sonuna kadar okuyoruz acaba ne demek istiyor bu çocuk diye, sonra bir bakıyoruz ki başkasının web sitesinden kes yapıştır yapmışsın.

Senin gibi bir öğretmen bunu yaparsa senin yetiştireceğin öğrenci neler yapmaz?

Aklınızı toplayın biraz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Dur üstat sakin ol mesajımın başında araştırmalarımdan notlar demiş ve kaynak belirtmiştim.Bazı arkadaşlara faydalı olur diye..Tam senin siteni inceliyordum mesajın geldi Sonuçta bir kaç günlük araştırmamın ürünüydü bunlar.Kendi çapımda paylaşmak istemiştim.Neyse olan oldu :( ilgine teşekkürler.Yazdıklarımı hemen geri alıyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Sevgili Mahcem yazıların ve forumda olan her şeyle birebir ilgilenmen çok güzel.Bu sebepten burdayız.Şimdi 3-4 gündür audigy'ye kafayı taktım.24/196khz olayına takıldım.Her ne kadar profesyonellikten uzakta görünse de audigy2 ex platinium fiyat performans olarak fazlaca şeyler sunuyor gibi.Dün araştırma sonuçlarımı kaynak belirterek birazda uzunca yazmışım.özür. :oops: fiyat 275 dolara geliyor.Bir de creamwarenin lunası var.O da 500 euro.Tavsiye edilen ve araştırdıklarım bunlar..Acaba bana önerebileceğiniz başka kartlar var mı?Gerçektende bu konuda bilgi alabileceğim kişi ve firmalar yok çevremde ayrıca Ç.kale'de sanırım oldukça yalnızım bu konuda...Ayrıca ses kartı denilince Sblive deniliyor başka bilinen yok.Zor bi durum...Neden derseniz ben memur maaşınla bunca bedel ödeyip iyi bir netice alamazsam geri dönüşü de olmaz..Yani denenmiş bilinen kullanılan tek bir kart yok çevremde..Bildiğim sadece teknik özellikler..Lütfen yardım...

Kötü müzik yoktur ;müzik iyi ellerde iyi, kötü ellerde kötü olur...
Özdemir ERDOÐAN
 
Senin Özdemir Erdoğan olduğunu bilmiyordum, Çanakkale'de ne işin var senin yav? Piyasadan bıkıp inzivaya mı çekildin nedir? Yaşın geçmiş, bırak sen bu işleri artık, keman hocalığı filan gençlerle gönül eğlendirmeye devam... Sol la sol fa mi, re bemol, fü minör, ay pardon, afedersiniz hocam... :)

İlk iş, SoundBlaster olayını zihnimizden siliyoruuuz ve yeniden bir daha düşünmeye başlıyoruuuz.

Bu forumun muhtelif yerlerinde değişik çözümler önerildi, onları okuyup fikir sahibi olabilirsin. Yoksa hep aynı şeyleri tekrar tekrar yazıyoruz.

Terratec var, Edirol var, M-Audio (Midiman) var, Echo var, Tascam var, MOTU var, Event Audio var, Emagic var, Frontier var, Lynx var, Egosys var, Marian var, ST-Audio (Hoontech) var, EMU var, RME var, Aardvark var, Creamware var, var oğlu var. Bu üreticilerin aşağı yukarı her bütçeye uygun en az birkaç ürünleri mevcut. Kaliteleri de aynı şekilde, bütçeye uygun olan tipleri de var, uçuk kaçık modelleri de.

Bunların bazıları Türkiye'de temsilcilik vasıtası ile satılıyor, bazılarını da dışarıdan sipariş etmek durumu var, Türkiye'de henüz getirten yok bu kadar geniş yelpazeyi, millet parayı hafta sonu maça biraya gömüp müzik yapmaya gelince Soundblaster'a talim etmekte.

Önce ihtiyacını belirle, ondan sonra uygun birşey bakmaya yola çık.

Sevgiler.
 
Uygun butceli bi ses karti istersen Edirol UA-3 mevcut. External bir kart. Usb ile bilgisayara baglanıyor. 1 ad. stereo in 1.ad stereo out, mikrofon girişi ve ensturman girişi var kulaklık çıkışı mevcut. Basit ama kullanışlı bir alet....
Herhangi extra bi enerji istemiyor usb den besleniyor.
fiyatı 347 euro
 
Firma yetkililerinin, ürün yelpazeleri içindeki herhangi bir ürün hakkında özel olarak bilgi istenmesi dışı durumlarda ürün reklamı yapmaları bana çok antipatik geliyor. Bilmem başka arkadaşlar nasıl düşünüyor.
 
Biraz reklam kokan ters bi durum söz konusu gibi ama tanıtım olmamasıda çok despot bi yaklaşım gibi geliyo (anaa despot dedim mahcem kızacak)
 
Sorsana demiş ki:
..Acaba bana önerebileceğiniz başka kartlar var mı?Gerçektende bu konuda bilgi alabileceğim kişi ve firmalar yok çevremde ayrıca Ç.kale'de sanırım oldukça yalnızım bu konuda...

Arkadas bu konuda yardım istemiş. Onun üzerine de cevap verilmiş. Beni ondan dolayı rahatsız etmedi, hem yardımı isteyen kişi firma bulamamaktan şikayetci zaten. Bilemiyorum, belki ben cok saf yaklastım olaya...
 
Awakeone ile aynı fikirdeyim. Arkadaş firma bulamamaktan şikâyetçi olduğu için Serdar'ın iletişim kurmasında bir sakınca görmedim. Vatandaş "firma var mı?" diye soruyorsa firmalara da "yokolun" diyecek halimiz yok ya.

Yakında yeni versiyon forum yazılımı ile beraber firmalara ayrı bir alt bölüm açacağız burada, o zaman bu bölümde teknik destek dışında yazışmalar olmayacak. İhtiyaçlar değiştikçe ve geliştikçe uygun çözümler üretilene kadar böyle devam edeceğiz. Zira önemli olan reklam gibi görünen yazışmaları engellemek değil, çözüm arayana yardımcı olmak. Öncelikleri doğru sıraya koyarsak daha sağlıklı yargılara varabiliriz.

Teşekkürler.
 
Forumda firma yetkililerinin de olması hepimiz için büyük bir avantaj. Bunu bir kenara koyduktan sonra rahatsız olma sebebimin sadece bu mesaj değil, diğer başka mesajlarda devamlı olarak firma ürünlerinin hatırlatılması. En son bu mesajda yazma gereği duydum.

Forumda firma yetkililerinin uyması gereken kurallar diye bir başlık açılmış. Bu gerekliydi gerçekten. İlerde ayrı bir bölümde firmalara yer ayrılması da güzel bir düşünce.

Eski bir üye olmadığım için prosedürler hakkında da ukalalık yapma hakkını kendimde görmüyorum zaten. Sadece fikirlerimi belirttim.
 
Eh, adamın da rakip firmanın ürünlerini önerecek hali yok ya, tabii ki elinde ne varsa, neyi satıyorsa onu önerecek. Bundan daha doğal bir şey göremiyorum.

Orada nihai karar yine alıcıya aittir, bakar görür, beğenirse alır, beğenmezse başka bir ürüne bakar.

Yine de anında gösterdiğiniz tepkiler için teşekkür ederim, bu ne kadar duyarlı olduğunuzu gösteriyor. Özlediğimiz şeyler bunlar. Burada yeni bir iletişim kültürü oluşturuyoruz hep beraber, etkiler ve tepkiler kuşkusuz hepimize çok şeyler öğretecektir.

Sevgiler.
 
Biz mahcem in ve forum yoneticilerinin belirledigi kurallar cervecesinde arkadaslarimizin sordugu veya ihtiyaci oldugu urunleri elimizde olanlarını sadece ozelliklerini ve kullanım kolaylıklarını aciklayarak yardımcı olmaya calisiyoruz....

Kimseye yok onun ki daha kotu sen benimkini al gibisinden veya kıyaslama gibisiden bi durum kesinlikle yapmıyoruz hersey kurallarına ve prosedürüne uygun olarak yapılıyor....

Bir arkadas kuralları okuyun demiş kuralar net biçimde biliniyor... ve forum baslıgında hangi ses kartı diye bir soru sorulmus ve ekonomik olması istenmiş... Bende urun yelpazemde olan ekonomik ses kartını kıyaslama yapmadan yazmisim burda ne kotuluk veya reklam var cozemedim...

İyi gunler....
 
Sorsana,

http://www.compel.com.tr adresinde de müzik yapım amaçlı ses kartları ile ilgili oldukça geniş bir ürün yelpazesi bulabilirsin.

Bence önce bir piyasadaki ürünlere bak, terminolojiyi öğren, ardından sisteminde nelere ihtiyacın olacak onları tespit et, sonra da o göz gezdirdiğin cihazları bir daha incele ve amaçlarına en uygun olanını seç.
 
Serdar Bey'e ve yardım ihtiyacıma yazı yazma zahmetinde bulunan herkese teşekkürler.Paylaşımınız ve iletişiminiz çok güzel.Nezih ve seviyeli..Ben müzik tutkunu biri olarak kaliteli müziği evimin bilgisayarımın dışında da bulmak paylaşmak hatta müzik yapmak isterim.Çevremiz buna müsait değil malesef..Bu forum kendimi iyi hissetmemi sağladı.Foruma ilk katılımım.Bazı kuralları bilmeden çiğnesem de haddimi bilirim.Maalesef ucuzluk ve basitlik prim yapıyor sevgili yurdumda... Duyarlılık özlemini Mahcem belirtmiş.Katılıyorum.Doğru ve yanlışların yer değiştirdiği,insanların birbirini ezerek yaşadığı,popstar tadında müziklerin prim yaptığı bu enlem ve boylamlarda Tutunacak neyimiz kaldı paylaşmaktan dertleşmekten başka..
Saygılarımla..
 
Bu forumda firma yetkililerii görmek hiçte rahatsız edici değil aksine telefon parasından kurtulmanın en kolay yolu :) Klasik tek tv kanallı Türkiyesi mantığıyla düşünmek yanlış gibi geliyor . Compeldende bi kaç kişiyi görmek isteriz. Gerçi onların yeni sayfa düzeninde forum bölümünede yer verilmiş .Üye yada misafir olarak girebilip soru sorabiliyorsunuz ama cevap gelirmi bilemem !. . .
 
Obara ya bu güzel resimleri nerden buluyorsun ?Senin adamlara bakmaktan mesajın içeriğini unutuyorum..Kurdeşen dökecez.Ne bu tipler böyle ya..Yoksa sen bunların koleksiyonunu mu yapıyorsun...
 
Geri
Üst