Hayali Gitar İcad Edildi!

Helsinki Teknoloji Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, ‘hayali gitar’ icat etti.

Bir bilgisayar, Webcam ve ses kartı ile gerekli yazılım sayesinde, gitaristin el hareketleri algılanarak gitar sesi üretilmesi mantığına dayanan hayali gitar sayesinde bir gitar sahibi olmak ve çalmak daha kolay olacak.

Helsinki Teknoloji Üniversitesi’nden bir grup bilgisayar bilimi öğrencisi bir hayali gerçekleştirerek ‘hayali gitar’ icat ettiler. Bu enteresan icat sayesinde, sadece bir bilgisayar, Webcam ve ses kartıyla gitaristler gerçek bir gitara ihtiyaç duymadan gitar çalabilecekler.

Sistemin kurulu olduğu bilgisayar, gitaristin el hareketlerini algılayarak gerçek bir elektrik gitarın bu hareketler sonucu çıkaracağı sesleri taklit ediyor. Bilgisayar üzerinde kurulu olan görüntü yazılımı elleri takip ediyor ve farklı hareketleri algılayarak sentezliyor.

Sistem, bilgisayara bağlı bir Webcam, ses kartı ve hoparlörlerin yanı sıra özel bir çift eldivene ihtiyaç duyuyor. Öğrenciler ücretsiz işletim sistemi Linux üzerinde çalışan bu sistemin pek çok kişinin elde edebileceği kadar ucuz bir maliyete sahip olduğunu belirtiyor.

Daha ayrıntılı bilgi için http://airguitar.tml.hut.fi/ adresi ziyaret edilebilir.
(Hürriyetim)

Video için : http://www.youtube.com/watch?v=FIAmyoEpV5c

http://www.haberarsivi.com/haber.asp?id=9030
 
Bir kaç ay önce discovery channelda görmüştüm ilginçti...
Birde ek olarak yanlış notaya basılması engellenebiliyormuş falan sokaktan bikaç tipleme göstermişlerdi öyle ellerini sallıyorlardı oraya buraya alette notaları sallıyordu bilemiyorum baya sallamasyondu ..
 
Videodaki adamların gitar çalmayı pek bilmedikleri belli, alet kafasına göre sıkıyor gibi. Intel/Fender projesinden bile daha gereksiz olmuş bence :p Sağ el tam bi saçmalık zaten...
 
valla bu bence teknolojının sacmaladıgı donemler sanırım..bı gıtarcının elınde gıtar yok cok sacma bazı seyler degısmez degısemez aynı technıcs 1210 pıkap gıbı ben bı konserde onunde davulu elınde gıtarı olmayan orkestrayı nıye dınlıyım bosu bosuna ugrasmıslar bence :)
 
tüh biz yapacaktık :) ben theremin i gördükten sonra bunu gitar şekline modifiye edip milletin "hayali gitar keşke gerçek olsa hayat bayram olsa" hevesini kursaklarında bırakmamak adına bu işe girişecektik..bilenler bilir gerçi ama theremin hakkında biraz bilgi ; el hareketiyle manyetik alan değiştirme prensibine dayanır ve dokunulmadan çalınır. acayip sesler çıkartabilir hayalet filmlerinde kullanılmıştır hatta çoğu zaman :)
nasıl birşey olduğunu görmek için:

http://www.youtube.com/watch?v=d5EzKtn2ARE

buna nazaran daha "renkli" bir görüntü :

http://www.youtube.com/watch?v=Qmrp83to9ko
 
Geri
Üst