7 Tel Manyetik Tavsiyesi..

Selamlar..Dün Ibanez RG7321 aldım sonunda, fakat gövde manyetiği biraz çamurlu / bass'lı bir sound veriyor, fakat bana biraz daha mid ve hi lazım, bu yüzden manyetikleri komple değiştirmek istiyorum..USA'dan manyetik temin etme şansım var, sizce ne taksam? EMG-707 düşündüm ilk planda, fakat şöyle de bir endişem var, önceki gitarımda EMG-81 kullandım, ne kadar aktif olursa olsun bir pasif manyetik kadar sustain veremedi. aynı şey bunda da olur mu diye düşünüyorum, bu yüzden ilk olarak pasif set'lere baktım..

150$ a Blaze 7 / Evo 7 set var,
yine aynı fiyata Blaze 7 set var,
178$'a S.Duncan Blackout Phase II set var aktif olarak,
tek EMG-707'ler 105$ civarı,

ne yapsam sizce?

bir de birşey daha..bu saydığım manyetikler ve diğer başka 7 tel manyetiklerinin boyları standart değil mi? hani mesela bi blackout alıp gitarıma sığdıramamak gibi bi şansım olabilir mi?

hocam tarzım death/deathcore, yani 7.teli kullanırken epey bi hi-gain lazım, stock manyetikler ilk 6 telde fena deil ama 7.tele geldi mi biraz boğuluyor. DiMarzio Blaze, X2N, ya da Evolution tarzında bir manyetik sarımı yapabilirmisiniz? Ve ne kadara mal olur bana?

Baran_Ismen demiş ki:
hocam tarzım death/deathcore, yani 7.teli kullanırken epey bi hi-gain lazım, stock manyetikler ilk 6 telde fena deil ama 7.tele geldi mi biraz boğuluyor. DiMarzio Blaze, X2N, ya da Evolution tarzında bir manyetik sarımı yapabilirmisiniz? Ve ne kadara mal olur bana?

üstad sana 2 alternatif:

1- manyetiklerini aktif hale getirebilirim- 90 tl tutar

2- istediğin spec lerde 7telli manyetiği sarabilirim- teki 160-çifti 300 tl tutar.

7 telli 160-180 tl
6 teli 120-150 tl

Genel bilgilendirme amaçlıdır-istekler doğrultusunda değişiklik yapılır.

Sevgi ve saygılarımla,

Fatih YILMAZ

aktif manyetiğin özelliği içinde preamp olmasıdır-preamp ı çıkarınca geriye pasif manyetik kalır prensip olarak. Gitarın içine aktif devre yerleştiriyoruz ,gitarınız aktif oluyor ve kazandırdıklarıda cabası.

Geri