Preampli mi yoksa mikser mi ?

Selamlar,

Daha önce açtığım bir forumda da belirttiğim gibi ben tek başıma , basit ve midi özelliği olan Casio marka bir org, elektro akustik gitar ve bas gitarım ile kayıtlar yapıyorum.

Uzun süredir kullandığım PC'yi upgrade etmek üzereyim ve ses kartı vb..unsurlara da yatırım yapacağım. Lafı fazla uzatmadan sorumu yönelteyim ve yorumlarınızı alayım . Sizce Roland vb..gibi örneğin 4 kanal bir mikser alarak mı akustik/bas gitar kayıtlarını yapmak yoksa İngiltere'den siparişini vermek üzere olduğum Joemeek gibi bir preampli ile mi çözüm aramak faydalı olabilir. (Bu preampli hakkında daha önce sağolsun Mahcem zaten epeyi detaylı bilgi vermiş idi) Her ikisi arasındaki +/- 'lere ilişkin yorumlarınızı almak ve mikser kullanımının getireceği avantajları duymak beni memnun edecektir.

Herkese kolay gelsin , sevgiler
 
Ayni anda bircok enstrumani kayit etmeyeceksen iyi bir preampli almak daha mantikli. Ben mikserleri sadece live muzik calarken kullaniyorum. Mixleri zaten bilgisayarin icinde (softwarede) yapinca, ayrica mikser almak luks oluyor. Mikserden kurtaracagin para ile iyi bir kart ve preampli al derim ben.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Bir sorum daha olacak bu kapsamda. Yakın dinleme için de muhtemelen M-audio 'ya da Genelec'in monitör hoparlörlerini alacağım. Eğer mixer kullanmış olsaydım bağlantıyı direkt buradan yapabilirdim. Sanırım preampli kullanımımda yapabileceğim ştek şey monitörleri direkt ses kartı çıkışına bağlamak olacaktır. Bu aşamada önerebileceğiniz bir şey var mı ? Çıkış gücü ve kalitesinde neler kaybedebilirim. Son sorumda "referans monitör" ifadesi nedir ?

Sevgiler..
 
referans monitoru, sesi gercek hali ile dinleyiciye ulastiran kolonlar. HiFi hoparlorler gibi sesi degistirerek (guzellestirerek) vermez. Monitorleri baglayabilmek icin power ampli gerekiyor. Degisik markalar var, fiyatlari degisiyor. Ayrica kendinden guclendirilmis (amplili) monitorler de cok pratik, active monitor diyorlar. Alesis, Event, Yamaha'nin uygun fiyatlilari var. Bu sekilde extra ampli ile de ugrasmazsin :)
 
Ayrı power ampli almanın ileride bir yararı olabilir: bazılarının (Alesisler öyle) en az 4 giriş ve çıkışı olabiliyor. Bu da birden fazla sisteme hoparlör çıkışı gönderip veya birden fazla enstrümanı aynı hoparlörlerden dinlemek için bağlayabiliyorsunuz. Daha faydalı... Ben mesela 2 PC nin stereo çıkşlarını ve Korg Klavyemin çıkışını bir Alesis power ampliye bağlayabiliyorum ve aynı hoparlörlerden ses alabiliyorum. Rahat iş.
 
Burak abi gayet güzel anlatmış. 2. mesaja bakarsan. Eğer çok kanallı kayıt yapmayacaksan preamp alman daha mantıklı. Ama canlı bir kayıt işi ya da sahne performansı için alıcaksan mixer almak mantıklı. Evde tek kanal gitar kaydı vs gibi işler için preamp güzel çözüm.
 
Selamlar.

bende sana benzer çelişkileri yaşıyorum...

audiophile 2492 yada seninkinden alacam.

fakat çelişkiye düştüğüm konu phonic ve behringer marka ufak mikserler mi? yoksa audio buudy mi?

açıkçası fyatlar neredeyse yarı yarıya...

insanlar genelde mikser dip gürültüsü yapar falan diyorlar....

sen bu mikseri denedin mi kayıtta?dip gürültüsü falan bir problem var mı?
 
zifir demiş ki:
Selamlar.

bende sana benzer çelişkileri yaşıyorum...

audiophile 2492 yada seninkinden alacam.

fakat çelişkiye düştüğüm konu phonic ve behringer marka ufak mikserler mi? yoksa audio buudy mi?

açıkçası fyatlar neredeyse yarı yarıya...

insanlar genelde mikser dip gürültüsü yapar falan diyorlar....

sen bu mikseri denedin mi kayıtta?dip gürültüsü falan bir problem var mı?

phonic ve behringer deep gürültüsü üretsin diye yapılan mixerler zaten :)
sen alesis al bak hem mixer hem ses kartı cubase de içinden çıkıyo sanırım
deep fazla yok biraz da donanım la ilgili o deep sesi zaten...
alesislerinde şu sıralar çabuk arızandığıda piyasada sdolaşan bir deep gürültüsüdür aklında olsun
 
Geri
Üst