Yalıtılmamış ortamda kondenser mikrofon kullanmak ?

Arkadaşlar.Ev ortamında kayıt yapmak için schure sm58 ile Rode nt1a arasında gidip geliyorum.Ses kartım m-audio fast track usb.Rode nt1a ile bir uyumsuzluk gösterir mi?Kalbim Kondenser mikrofonla kayıt yapmaktan yana.Fakat şartlar malum.Ev ortamı,yalıtım yok.Dışardan fazla ses girmiyor gerçi.Abartı bi yankılanmada yok odada.Ama stüdyo ortamı değil sonuçta.Ne önerirsiniz?Birde pre-anfi olarak ne tavsiye edersiniz. Event Emp-1 200 dolara buldum 2. el.Önerirmisniz?
 
Günümüzde ev ortamında bir çok şey kayıt edilebiliyor o yüzden sanırım birazcık daha açık knuşmak gerekir.Ben evimde nt1a kullanıyorum gayette memnunum.Akustik gitar kaydından vokal kaydına kadar bir çok yerde kullanımı mevcut.Davul kaydı içinde trampetin alt derisi için kullanıyorum.

Yanlız sıkıntı şu ki ses kartının özelliklerinde phantom power görmedim.Buda demek oluyor ki kondanser mikrofonların hiç birini(pilli olanlar hariç)kullanamazsın.Ama nt1a fiyatı ile karşılaştırıldıında kullanım alanı genişliğine bakılarak alınabilecek cazip bir mikrofon.

Yine pre-amp konusundada bir çok başlık var amacın önemli ayrıca pre-amp almanda bana şart gibi göründü(üstünde phantom power olan bir alet olmalı.) bütçen nedir onu düşünerek bir çok seçeneğin var.2.el içinde elbetteki ilk paketini senin açmış olmanın mutluluğunu vermez ama denersin,bakarsın bir falso yok o zaman alırsın. :)

Aklına takılan başka bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırm kolay gelsin
 
Geri
Üst