Elektro Gitar Askı Vidası

İbanez rg seri gitarımda askının takılı olduğu vida çıktı. Oraya bişeyler sıkıştırdığında tutuyor ancak daha kalıcı bi çözüm nasıl olur. Ağaç tutkalı yada silikonla yapmayı düşündüm ama daha önce aynı problemi yaşayan vardır diye sormak istedim.
 
Herhangi bir hırdavatçıdan ahşap macunu alıp deliği kapatabilirsin. Daha sonra Ahşap macunun olduğu yerden vidaya göre bi delik açıp takabilirsin. Bu sadece bir öneri tabi.
 
ağaç dolgu macunu önermem.. yük binen parçalarda kolayca dağılabilir.. kürdan + tutkal pratik çözüm, vakit varsa talaş + ağaç tutkalı @uvidinli abimin dediği gibi, karışıtırıp kıvamlı bir macun haline getirip doldur, kuruyunca (5-6 saat bu boyda bir yer için, 24 saat garanti olanı) del vidala..
ucuz ve hızlı çözüm talaş doldur superglue dök üstüne (çok hızlı alar ve yayılır, şırınga gibi bişeyle iğne ucuyla az az), 10dk bekle vidala..
 
Aynen kardeşim @dingdongdaddy !..:)
Aslında, eğer vidalama işi olmasa ben "AKEME" denilen mermer yapıştırma solüsyonlarını tavsiye ederim.
2 bileşenlidir, 2. bileşenin kullanım miktarına bağlı olarak 30sn-2dk arasında sertleşmeye başlar. (Talaş karıştırarak muhteşem sonuç alınabilir.)
Ancak, sert ve kırılgan sonuç sağlayan bir yapıştırıcı olduğu için hareketsiz ve üzerinde işlem yapılmayacak alanları doldurmak için idealdir.
Ağır bir kimyasaldır, çok pis kokar ve dikkatli kullanılması gerekir.
 
Japon ile uğraşma gitarın finish'ine taşırırsan şaşar kalırsın :) kürdanları tutkala bulayıp deliğe sokuştur, fazlalıkları yan keski ile kes bitti gitti :) bu arada tutkal kullanmadan da bir ik kürdan üzerine askı pininni vidalamak da gayet kalıcı bir çözüm

 
Geri
Üst