October Sky / Ekim Düşü (1999)

kıyıda köşede kalmış, pek duyulmamış, kaliteli, işte sinema bu dedirten film serüvenlerini açıklamaya devam ediyoruz.
tıpkı "walk the line" gibi gelmiş 1 hafta ya gösterimde kalmış ya da kalmamış mükemmel bir film.
"amelie" ya da "billy elliot" veya son zamanlarda gösterime girmiş olan başarılı film "the pursuit of happyness" tarzında ve "kendini iyi hisset" filmlerinden bir tanesi.
yönetmen joe johnston'ı "jurassic park", "hidalgo" ve "jumanji" gibi filmlerinden tanıyoruz.
"october sky" 1999 yılı yapımı bir film ve batı virginia'da bir kasabada geçiyor. bu küçük kasabada bütün erkek çocukların madenci olması istenir fakat içlerinden homer hickam, hırslı kişiliğiyle ön plana çıkar. abisi futbol bursu kazanırken kendisi de diğer arkadaşlarını örgütler ve çok büyük bir proje üstünde çalışır.
filmin müziklerini mark isham yapmıştır. bu da demektir ki eski şarkılardan demetler dinleceğiz. gerçekten de 50'li yılları iyi hatırlatan şarkılar seçmiştir ve film boyunca müthiş duygular yaşarsınız.
başrollerinde jake gyllenhaal, laura dern ve chris cooper vardır. ayrıca bu film gerçek bir hayat öyküsünden uyarlanmıştır. filmin en sonunda şöyle bir silkilirsiniz.
film bir aile draması ve televizyon için yapılan bir film izlenimi vermektedir. görüntü yönetmeni iyi iş çıkarmış, 50'li yılları soluk renklerle incelikle işlemiştir.
bu filmi şiddetle tavsiye ederim. bu filmin zamanında hastası olmuş, orjinal posterini bile almıştım.

rboys.jpg
 
Geri
Üst