Burak Tülbentçi Müziği - Yeni Mixler

Where can i go'yu tekrar mixledim ve yeni ritm gitar caldim bakalim ne diyeceksiniz.

where can i go

Bir parca daha koyayim bakalim. Bunlari belese dl ettiriyorum hic CD satamayacagim :)
Bu cok eski bir kayit 16 bit yapmistim (audigy gunleri :) )

So Cruel
elestirileri koyun bakalim, cekinmeyin darilma sikima yok bende :LOL:

Ekleme; yeni mix so cruel
Duzelmis hali :D
So Cruel
 
Burak Abi harikasın , şarkılarını dinledim bir önceki where can i go yu hayal meyal hatırlıyorum ama bu cok farklı olmuş resmen farklı bir şey olmuş.

Cruel içinse dial-up biraz bekletiyor :(

Ayrıca o kadar değişik bir tarzın varki hakkaten çok takdir ediyorum burdan tanıdıgım kadarıyla bile örnek aldığım birisin, iyiki varsın.

Sevgiler
 
Ayıp ayıp, birde ihtiyarlıktan bahsediyosun. Nerden buldun bunca enerjiyi de yaptın böyle enerjik bir parça. Tebrikler gayet hoş olmuş. Özellikle vokal doubling gayet hoş. Sesim olsada bende yapsam :)

Birazda eleştirelim :

*Parça başlarken uğwhere can I go diye geldi orda birşeyler garip geldi :)
*Akustik gitarın strum sesi biraz beni rahatsız etti
*Parçanın düştüğü yerlerde vokal biraz daha öne gelebilir. In your face sound tabiri caizse


Cruel yolda daha gelmedi :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Akustik gitarin yukselmesi sanirim mp3'e cevirirken oldu. Baslangic olayini tekrar dinleyecegim, parcanin dustugu yerde vokali arttirmayi deneyecegim :)
Bazen kendi vokalimi cok kisiyorum, cunku insan kendi sesini daha iyi duyuyor diye kismaya yoneliyor :)
 
Gitar solosunun girişi ne biçim süper öyle ya. Çok iyi tekniğin var ama şarkının ruhuna öyle o kadar hızlı, süper teknik gerektirecek partisyonlar gitmez gibime geliyor ama sen kendi şarkının ruhunu benden daha iyi bilirsin herhalde.. ee o zaman bana susmak düşer :p
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
80'li yillarda muzige girmenin etkisi olacak hizli solo :)
Diger parcalarda daha sade ve yavas sololar koydum; ikinci parcada mesela :)
 
Yanlız bir fikrimi belirtmek istiyorum.(bu işlerde çok yeniyim o yüzden her yorumu dikkatli yapmaya çalışıyorum)
Hani solodan sonra yaklaşık 3.dakikada i wonder now derken arkadaki bass lar (belki bilerek yapmışsındır) tek nota vuruşlarda (nasıl anlatsam teknik ismini bilmiyorum ama dımdımdım değil de dıııımmmmm diye tek vuruşlar) daha uzun sustainli olsa sanki daha iyi mi olurdu.
ayrıcavokallerdeki reverb in sönme süresi (sanırım decay parametresi) daha uzun olsa.Ama boşver böyle kayıt yaptıysan zaten onları bilerek yapmışsın demektir.
Bu arada ben müziğini de sevdim.Biraz alakasız olacak ama sanki ingiliz soundu hissettim
4.kere dinliyorum parçayı şu anda.Ellerine sağlık :D
 
Burak abi ben parçanı dinleyemiyorum cunkü bayadır internete evden baglanamıyorum ama tecrübeni ve kaliteni bildigim için .. Tebrik ediyorum...
 
Playmaker, bestelerin cok güzel, where can i go' yu zaten sürekli dinliyordum, cruel da cok tatlı kesinlikle... :D Yalnız soloların bazı yerleri biraz daha sakin cümleler icerse, hızlı yerleri daha öne cıkarmıs gibime geldi, güzel gitar calıyorsun biraz yeteneğini öne cıkarmanın bence zararı yok. :)
 
Burak, abi şu yaz sonuna doğru ben bir ABD seyahati ayarlayayım en iyisi, Doruk da ayarlasın kendini, biz üçümüz bir Clemson'da buluşalım, bir hafta ful kayıt yapalım. Bu böyle uzaktan kumanda olmuyor.

İlk iki üç gün sırf muhabbet eder havaya gireriz, parçaların maketlerini yaparız bira crisp eşliğinde, sonra da bir dalarız çıkartırız bir albümlük materyal abi. Engineering benden, düzenleme/prodüksiyon Doruk'tan. Beste diye bir sorun yok zaten.
 
Demin roni'nin mesajini okuyunca idrak ettim. Produksiyon hakkinda hic bilgi vermemisim :(
Where Can I Go'yu Sonar3'de kayit ettim(24/44.1). Ses Karti MOTU 828. Mikrofon Rode NT1, preampli MOTU'nun uzerinde. Gitarlar ritm; G&L Tele ve Gibson Les Paul, solo GnL. Keyboardlar; VSampler (sonarla geldi), acoustic gitar; ovation legend.
Once Tempoyu belirledikten sonra Sonara bir kanal acoustic gitar ve vokal girdim. Sonarda metronom olmadigi icin, bir drum loop koydum, metronom olarak :)
Davullari Acid'de elimdeki smart loops davul cd'sinden aldigim (yani legal :) ) looplarla yaptim, sonra bunu stereo wave file olarak Sonar'a transfer ettim. Uzerine basslari caldim. Baslarida genelde birkac mezur calip, groove clip'e cevirdim sonarda sonra copy-paste :)
Vokallerde sonitus fx suitin compressorlerini kullandim. Parcanin reverbi Lexicon Parthenon.
En son cikisa multiband compressor koydum.
Gitarlari POD II'den MOTU'ya direk girdim.
POD'daki effektleri kapamadim yani "wet" caldim, aslinda cok iyi bir sistem degil bu, cunku sonra degistiremiyor insan.
Sonarda'ki kanalllardaki EQ'yu basda, davulda be ritm guitarlarda kullandim. Vokali mumkun mertebe kuru birakmaya ozen gosterdim :)
Cruel'u Nashville'deyken kayida baslamistim. Gecenlerde uzerine gitar soloyu ekledim (eski soloyu cikardim). SB audigy kayit, 16 /44.1, mic pre Soundcraft spirit mikser, mikrofon Rode.
Buradaki mixde sesler "muddy", sanirim mp3'e cevirirken iyice bozuldu, bugun yeniden mixledim, tekrar mp3'e cekip yollayacagim. Orta seslerdeki bogulma azalacak, vokali de biraz arttirdim. Parcayi Cakewalk'da kayit etmistim, simdi Sonar'da duzeltiyorum :)
 
Sevgili Playmaker,
Where can I go after listening to this song ? To "cruel" of course.
Beste insanın kulağına küt diye oturuyor yani çok kulakta kalıcı. :D

Where Can I Go:
Bence gitar solodaki reverbi azaltmalısın hem de çokca; azcık daha delay ekle gitar solo'ya, yine bu gitar solo bölümünde org'u bazı yerlerde biraz daha kuvvetli ( sesi yükselterek ) duyurman; Org'un tonunu da biraz sertleştirmen daha iyi olur bence. ;)

Cruel:
Cruel da ise parça başladığı miksle bitiyor gibi geldi. Sanırım bu parçanda da parçayı bölümlere ayır ve miks ve tonlarla oynayarak biraz parça içerisinde farklı tatlar vermeye çalış. Çok yakışacağını düşünüyorum.Özellikle arkadaki distorsiyonlu gitarın soundunu parçanın ismi gibi biraz daha "cruel" yapmayı deneyebilirsin bazı yerlerde. :twisted:

Vokaller çok iyi. Tam sevdiğim tarzda.

Tabii ki parçalar bu haliyle çok güzel ve benim söylediklerimin ne kadar etkili olacağını denemeden bilemeyiz. Umarım eleştiriler yararlı olur. :roll:

Sağlıkla kal. 8)
 
Cruel ile de dinleme şerefine eriştim düzgün bir volümde. 2 parçayı karşılaştırdığımda birinciliği Where Can I go alır :) Ama ikiside güzel parçalar, güzel kayıtlar, sevdiğim 80ler kokusu parçaları demode etmeden güzelce sinmiş üstlerinde.

Cruel Yorumu/Eleştirisi :

*Parça gayet güzel, sıkmıyor dinletiyor kendini
*Benim dandik sistemimde bile düzgün bir space ile tınlıyor, stereo oyunların etkisi büyük bunda :)
*Enstruman tonları yerli yerinde
*Vokal performansı güzel

*Parçanın ilk 15-20 saniyesinde biraz karmaşa var gitardan kaynaklanan
*Vokalin güçlü geldiği yerlerde sorun yok ama sakin olan yerlerde utangaç bir tavır sergiliyor, mixing magic ile daha kendine güvenli bir vokal olabilir. Birde genel olarak senin vokallerin biraz low end den yoksun geliyor bana, biraz daha growly hale getirilebilir (growly ne demekse :) )
*2:30 civarlarında vokalde konsantrasyonumu bozan bir artış oluyor
*Yanılmıyorsam floor tom biraz fazla gummm diye vurup yine benim konsantrasyonumu bozuyor. Biraz daha sharpen edilebilir o floor tom

Aralıktan sonra gelen eleştirilerin hepsi daha iyiyi elde etmek adına kusur bulmaya çalışır bir dinleme ile yapılmıştır. Şu anki haliylede parça winampımın playlistinde oturaklı yerini almıştır
 
Geri
Üst