playmaker demiş ki:
Zeos. mp3 olarak PC hoparlorinde dinlediginde tabi butun detaylar duyulmadigi icin benim parcalar kimi zaman diger profesyonel kayitlar kadar iyi oluyor ama tabi iyi bir stereo'da pro kayitlar kadar olmuyor. Bunun bircok sebebi var; bir bu kayitlari yapanlar benden daha bilgili ve yetenekliler. Iki benden cok daha fazla zaman harciyorlar (ben muzigin yanisira lokantamizda ahcilik da yapiyorum 😀 ). Uc, cok daha iyi ekipmana sahipler.
Simdilik benim yaptigim her gecen gun bu uc faktorun getirdigi farki azaltmak. Birincisi zamanla olacak, ikincisi icin artik cok daha az vardiya calisiyorum, projelere vakit ayirmak icin, ucuncusu icinde param biriktikce daha iyi ekipmana geciyorum. Sanirim kisa sure icinde (umarim bir sene zarfinda) cok daha iyi neticeler yakalayacagim.
Butun bunlarin yanisira ben hala kendimi besteci olarak goruyorum, sarkicilik, gitaristlik, produktorluk cok cazip gelse de.
Kutlarım Sevgili Burak.
Mesajın kısa, ama, resmen bir ders niteliğinde. Müzikle uğraşanlar için bir manifesto gibi.
Bugünler de Türkiye' de enteresan bir olay yaşandı. Aynen aktarıyorum.
Yalın adında bir delikanlı, CD' sini sadece ve sadece radyolara gönderdi.
"Zalim" adlı parçası, marş oldu. CD satışı 1 ayda 200.000 lere vurdu. Ancak, bu noktadan sonra, TV söyleşilerine çıkmaya başladı.
Bu arada, Serdar Ortaç ve Kenan Doğulu' nun da yeni kasetleri çıktı. Hem Serdar hem Kenan, gündüz gece TV' leri dolaşıyorlar. Kenan, sevgilisinden ayrılma olayını bile malzeme yaptı. Ama, yine de satışlar iyi değil.
Yukarıda ki Serdar ve Kenan yorumu benim desturumdur.
Desturum şudur:
CD satışını çoğaltmak için, TV' lere ve bazı sözüm ona uzman kişilere yalakalık yapmak, kıç yalamak insanı küçültür. Beste güzelse, CD satar O kadar! Ciguli bile, "Esnaf Karısı Binnaz" adlı parçasıyla bunu başardı. Ciguli' nin prodüktörü arkadaşım Galip Kayıhan, Ciguli sayesinde, 1.250.000 $ kazandı.
Ama, baktım ki, tüm müzik eleştirmenleri, aynı paralelde yazılar yazıyorlar. Yani, Serdar' ı ve Kenan' ı, yalakalık yaptıkları için, yerin dibine batırıyorlar. Demek ki, Türkiye' de bir şeyler değişiyor. Halk uyanmaya başladı. Yemiyor...
🙂
Beste güzelse, isterse kayıt sıradan olsun, tutar!
"To be or not to be, işte bütün mesele burada!"...🙂
Ama, senin işin daha zor Burak. Çünkü sen, devlerin arenası Amerika' da savaşıyorsun. Kırmızı ışıkta durdu diye, cinayet işleyen İstanbul' da yaşamıyorsun. Burada şöhret olmak çok kolay.
Senin yaptığın büyük bir cesaret.
"Amerika' da CD çıkartmak"
Senin gibi kişileri gördükçe, Türk olmamla öğünüyorum.
Cd online satış linkini sabırla bekliyorum.
Başarı dileklerimle, sana yolun açık olsun diyorum.
Sevgiler.