Elektronik Davul Öneri Ve Yardım

Forumdaki öneri başlıklarını incelememe rağmen benim durumum kadar özel şartlara sahip bir başlık göremediğim için danışmak istiyorum bilen arkadaşlara.

Elimde Yamaha HS7, Superior, GGD, Drumforge gibi sample paketleri, midi olarak bilgisayara bağlayabileceğim bir arayüz bulunmakta.

Niyetim ise elektronik davulun üstündeki modülün içindeki sesleri kullanmak değil, midi olarak bağlayıp, monitörlerden duyarak bu samplelar ile çalmak.

Olması gereken özellikler ise
-Vuruş şiddetinin hassasiyetini de hissedilebilir şekilde iletebilecek.
-Kapalı crash gibi hareketleri algılayabilecek.
-Ekstra alto, zil gibi bileşenleri ekleyebileceğim, hatta mümkünse elimdeki bozuk medelinin parçalarını algılayabilecek. (Farklı marka olunca uyumsuzluk olur mu bilmiyorum)

Bütçe konusunda ise eğer bu aradığım özelliklere sahip sağlam bir alet 4-5K tl ise elbette bekleyeceğim ancak atıyorum 1.5Kya da bunu yapacak, 2 senede elimde patlamayacak bir öneriniz varsa çok daha iyi olur. 2. el temiz bir davula sahip olan varsa aradığım gibi, iletişime geçebilir ayrıca.

Ek olarak ufak bir soru daha, sanırım modeli DD501 olan bir Medeli elektronik davul var elimde ancak modülü tamamen bozuk, acaba buna yeni bir modül almak daha ucuz ve etkili bir çözüm olur mu? Hele ki üstüne de 1 alto daha ekleyebileceksem. Veya onlara harcayacağım paraya işimi görecek temiz bir alet mi almak gerekir.

Davul konusunda çok geniş bir bilgim yok malesef, umarım ne aradığımı düzgünce anlatabilmişimdir.
 
dostum biraz geç olmuş ama yamaha yada roland ın en ucuz modeli bile işini görecektir keza geçen hafta sattım roland td3 ümü. keşke görseydim mesajımı sana satardım. neyse. 120 metronomda 32 likleri sayabileceğin tüm midi çıkışlı aletler işini fazlasıyla görür.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
dostum biraz geç olmuş ama yamaha yada roland ın en ucuz modeli bile işini görecektir keza geçen hafta sattım roland td3 ümü. keşke görseydim mesajımı sana satardım. neyse. 120 metronomda 32 likleri sayabileceğin tüm midi çıkışlı aletler işini fazlasıyla görür.

Çok teşekkür ederim hocam, zaten ben de gittim yine bu iş için ayırdığım parayı gitara gömdüm, yine birkaç ay bekleyeceğim. Merak ettiğim; 120 bpmde 32lik nota sayabileceğin dediniz, acaba bu özelliklerde belirtilir mi yoksa deneyerek mi anlaşılır.
 
belirtmezler ama şöle diyhim. td3 de sıkıntı yok . td 3 ün üzeri olanların hepsi fazlasıyla iş görür td3 dahil. td 1 e dair fikrim yok . yamaha da dtx ler de iyi.
 
Merhabalar ben bir şey danışmak istiyorum. Arkadaşıma hediye alıcam. Elektronik davul istiyordu. Fakat ben anlamıyorum. Yamaha dd65 yamaha dd55 buldum uygun fiyata. İş görür bir alet midir sizce? Veya önerdiğimiz bir şey olabilir mi
 
Geri
Üst