8 Bin TL ses karti onerisi

Mis gibi ürün...

Benim önerim de Universal Audio Volt 2. Çok iyi performansı vardı geçen hafta ihtiyacım olmadığından sattım ama öneririm hala.

2. el temiz cihazlar var.

Bence ihtiyaçlarınıza göre de araştırma yapmalısınız. Giriş çıkış sayısı, kayıt kalitesi seçenekleri gibi şeyleri de göz önüne almalısınız. Bir de sırf ses kartıyla iş çözülmüyor, bazen bilgisayarı da donanımsal olarak güncellemeniz gerekiyor. Çoğu yeni plugin, vst vs işlemciyi çok zorluyor, eskiden tek çekirdekli işlemciyle 50 kanal mix yaparken şimdilerde 4 çekirdekli işlemciyle bu işleri yapamamaya başladım. Yeni işletim sistemlerinin de işlemci ram gibi donanım götürüsü çok.

Tavsiyeye gelirsem ben de Universal Audio diyeceğim ciddi başarılı ürünleri var, ikinci elde de piyasası iyi. M-audio Air serisi de başarılı. Tavsiyeleri youtubedan da araştırabilirsiniz, ses kartlarına çok iyi testler yapan yayıncılar var.
bilgisayar konusunda sorun yasamam o konuda icim rahat 9950X kullaniyorum ama yine de uyari icin tesekkur ediyorum. Youtubedan da bakacagim

BEHRINGER FLOW 8 / Dijital Mikser ve Ses Kartı
Özelliklerini incelemeni isterim, 2 yıldır kullanıyorum .. 8 Adet giriş kanalı var .. 2 kanal artı olarak blue tooth kanal desteği var ..
2 Adet Main Out, çıkış kanalı var
2 Adet Monitör çıkışına sahip ..
Zuhal fiyatı şu an 8.980 TL gözüküyor.
Ekran Alıntısı.webp

Son düzenleme:
MacBook veya iPad üzerinden çalmayacaksan en önemli şey round trip latency. Fiyat bandına göre en iyileri motu, Arturia ve focusrite (gen 4) şu sıralar.

Güncel bilgi Julian Krause diye bir youtuber var, ses kartlarını teknik açıdan inceliyor.

Son birkaç gündür inceledim. Gitar için latency olarak en iyisi Motu M2. Fakat 2-3 ms farketmez derseniz kendi fiyat bantlarında:

Audient id4 mk2
Audient id14 mk2
Audient id24 (bunun mk2'si çıkmadı sanırım)

Audient'ler 96khz'e kadar çıkış veriyor, mikrofon preamları çok iyi, çıkış dinamik aralığı 126 db'i buluyor. Line in giriş dinamik aralığında Motu M2 bir tık daha iyiyken çıkışı 120 db. Bir de özellikle Audient id24 modelinde sitesinde 32 bit işlem yapıldığı yazıyor, kullanılan analog dijital çeviriciler de hep 32 bit, dolayısıyla clipping ve gürültü oluşma durumu az oluyordur.

Bunların dışında SSL2 MKII ile SSL2+ MKII modellerinin de çoğu özelliği iyi fakat latency olarak Audient ve Motu'nun gerisinde.

Dinamik aralık olarak en iyileri Audient marka olanlar, latency olarak da Motu M2. Podcast tarzı bir durum olsaydı Audient kesin daha iyi denilirdi. Motu M2 daha nötr bir ses çıkışı sunarken Audient ise daha çok ve mid ve vokal frekanslarda bir tık renklendirme yapıyormuş, Motu M2'de bas biraz daha yüksekmiş Audient'e göre. Durum berabere gibi (Audient id14 mk2 vs Motu M2 için). Gerçi Motu'nun driverları artık daha iyi deniyor ve hem PC hem de Mac'lerde sorun çıkarmıyormuş. Audient için bazı kullanıcılar Mac'te driver problemi olabildiğini ve bazı Audient ses kartlarının 6-12 ay sonra bozulduklarını yazmışlar, genel bir problem mi bilmiyorum tam.

Bence fiyat bandı ile giriş çıkış sayısı ihtiyacı da etkili olabilir. Audient id14 mk2 ile Audient id24 modellerinde ADAT var, yeni televizyonlar optik girişten bağlanabiliyor ve çok giriş/çıkışlı diğer ses kartları ile genişletilebiliyor.

Son düzenleme:

Geri