Death Proof / Ölüm Geçirmez

Dublör Mike, arabasının içine monte ettiği "ölüm geçirmez" bir mekanizma ile her türlü trafik kazasından yara almadan çıkabilen bir katildir. Özellikle genç kadınlara karşı gerçekleştirdiği saldırılarda kullandığı bu mekanizma sayesinde, acımasız bir katil olarak nam salmıştır.

Bir gün bir barda karşılaştığı dört kadını, yeni hedefleri olarak gözüne kestirmiştir. Fakat bu sefer, kurbanlarının kimliklerinden habersizdir ve nasıl bir belaya bulaşmak üzere olduğunun farkında değildir.

Olay yönetmen Quentin Tarantino'nun Robert Rodriguez ile birlikte iki film birden olarak çektikleri Grindhouse projesinin ikinci kısmı olan Ölüm Geçirmez, yönetmenin hayranı olduğu 1970'lerin istismar sinemasının bütün özelliklerini barındıran ve içerdiği yoğun şiddet nedeni ile ortalama izleyici için hazmedilmesi zor olan bir film. Ama yönetmenin sıkı takipçileri ve sıkı sinefilleri perdeye çekeceği şüphesiz.

Oyuncular: Kurt Russell, Rosario Dawson, Vanessa Ferlito, Jordan Ladd, Rose McGowan
Yönetmen: Quentin Tarantino
Senaryo: Quentin Tarantino
Yapım: 2007, ABD, 90 dk.

Kaynak: www.beyazperde.com
 
Cannes'da ilk gösterimi yapılmış ve beğenilmemiş diye duymuştum. Aksiyon sahnesi çok azmış ve meşhur gereksiz tarantino diyalogları neredeyse filmin tamamını kaplıyormuş. Elbet bu kısım ona kayıtsız şartsız hayran olan izleyicileri heyecanlandırır ama Rezervoir Dogs ve Pulp Fiction dışındaki filmlerini rezalet bulan benim gibilerini film gelmeden soğuttu bile. Yine de merak var içimde ya bakalım gelsin hele.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Quentin Tarantino'yu beğensem de onun her ürünü güzel olmuştur mantığında bir adam değilim ama yine de bu filmin senaryosu ayrıca bir ilgimi çekti, konusunu da açayım dedim. Gösterime girmesiyle beraber gideceğimdir sanırım.
 
ben fragmanı izledim, filmin amacını da düşününce pek beğenmeyeceğim gibi geliyo..yani adam eski grindhouse sinemalarına tribute yapmak için özellikle 2. sınıf film çekiyor..orjinal grindhouse filmleri zaten dümdüz şiddet filmleri...filmi sinemalara gelmeden izleyip çok beğenenler olmuş ama aynı film hiç bilinmeyen bir yönetmenden gelse bu kadar beğenmezlerdi bence...filmi izlemeden biraz önyargı oldu belki :p ama ne bileyim tarantinodan yeni film beklerken bununla gelmesi biraz hayalkırıklığı yarattı bende...yine de izlemeden konuşuyorum umarım yanılırım...
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Gidip izleyin ama sakın bu neden böyle amatör bir film olmuş demeyin çünkü bence filmin güzelliği orda yatıyor.Filmde bu çok amatörce olmuş diyebileceğiniz çok şey bulacaksınız ama film hatası olarak görürseniz filmden zevk almayabilirsiniz.Gidin izleyin işte :)
 
iyi film olduğunu düşünüyorum ve en kısa zamanda gideceğim.aslında robert rodriguez in planet terror ünü daha büyük bir şevkle bekliyorum ama bu filmde iyidir yaa.......
 
Bugün izledim filmi ve tam bir Tarantino filmi olduğunu düşünüyorum :). Süper diyemem ama kötü de değildi bence. Özellikle son sahneleri oldukça eğlenceliydi, baya güldüm; ama şiddet sahnelerinde(zaten adam gibi bir tane var) midem kalkmadı da değil.
 
Gitmek icin can attigim bir filmdi ve gittim sonunda, filmi oyle zevkli izledim ki anlatamam, gercekten Tarantino farki diyorum.Tekrar tekrar izlenesi sahneler, Kurt Russel ve kizlarimiz filmiz izlenesi kilan diger ayrintilar, gidin izleyin ama sinemada... ;)
 
Quentin Tarantino ne çekse izlerim diyenlerdenim. :) Grind House Death Proof'da tam Quentin Tarantino'dan beklenecek bir film olmuş. Evet bazı replikler uzun ve gereksiz ancak her sanatçının bir çeşit imzası vardır eserlerinde kullandığı. O noktalardan hiç bilmediğiniz bir eserin bile o sanatçıya ait olduğunu anlayabilirsiniz. Quentin Tarantino'nun da uzun replikleri ve kırmızı oje sürülmüş ayakları onun imzası niteliğindedir. (Ki sanırım ayak fetişisti olmasının etkisi :) )

Film başarılı bence. Belki bir Kill Bill değil ama en az onun kadar etkileyici ve Tarantinoca ;)

Kaza sahneleri muhteşem. Yalnız yönetmeni ve senaristi tanımadan filme gidecek olan arkadaşlar şuna dikkat etsinler. Tarantino filmlerinde genelde havada kalan bir şeyler olur. Konu tam olarak asla detaylandırılmaz. O yüzden "Eeeee şimdi ne oldu?" diyeceğiniz pek çok sahne mevcuttur.

Ben bu adamın fotograkif planlarına hastayım. Bu filmde de o kadar güzel açılarla yakalanmış fotografik planlar vardı ki beni inanılmaz cezbetti. :)

Neyse sonuçta ben filmi beğendim.

Bir de www.azbuz.com'da film üzerine bir yarışma düzenleniyor. Bu filme ait en güzel eleştiriyi (iyi - kötü ) yapan kullanıcıya bir ödül veriliyor ama ödülü şu anda hatırlayamıyorum. (linke bakmaya da üşendim)
 
Filmin iki parça olduğunu filmden çıkışta idrak ettim. :LOL: Ölüm geçirmez adıyla sunulduğundan ve filmin ilk bölümü olan Grind House'da "Ölüm Geçirmez" adı geçtiği için olsa gerek. Havada kalan sahnelerden korkmayınız, Tarantino budur. :) Ayrıca bitmek bilmeyen ve özelle erkekleri baydığını ve bayacağını düşündüğüm bayan sohbetleri beni benden aldı, her iki bölümde de bu aynı şekilde gelişiyor. Demek ki, bütün kadınlar aynı. :D Bu sonucu çıkıyorum ben. :p Belki bir gönderme vardır bu repliklerde ama benim kapasitem bunu algılayamadı. :)

Saygılar...
 
tarantino'nun sinemasına alışamadım bir türlü sevemedim. en son kill bill'i izlemiştim(izlettirmişlerdi, kafama soktular...) zorla ama birkaç farklılık dışında beni çekmedi. rezervuar köpekleri hakkında da aynı şekilde hissettim. sanırım bu yönetmen birkaç hareket bulup insanları o harekete odaklamaya çalışıyor. her yeni filminde de izleyiciler "işte bu tarantino'nun hareketi" desinler diye bu tarz filmler çekiyor. farklılık tarantino'nun kanında olması lazım. :)
en çok "jackie brown"ı beğendim diyebilirim. ama bu filme de katil filmi diye gidiyorum. ama aklımın bir köşesinde de tarantino ve rodrigues yapımı olduğu duracak. bakalım neler bekliyor beni? el mahkum, sevmesemde gidicem. :)
 
Yeminle tam da girip benzer seyler yazacaktim :D Aynen katiliyorum, hatta yere goge sigdirilamayan Pulp Fiction u bile fazla begenmem ben. Kac defa arkadas ortamlarinda da Rezervuar Kopekleri ve Katil Doganlar filmlerine maruz kaldim, milletin keyfini kacirmamak adina da izledim mecburen. Tarantinonun herhangi bir vesileyle icinde bulundugu bir tek From Dusk Till Dawn filmini severim. super eglenceli bir film. :D Hatta ne hikmetse, yardimci yonetmen oldugu ve yine milletin ove ove bitiremedigi Sin City bile hayal kirikligiydi benim adima. Valla Tarantinonun filmi degil gerci, ama ugursuzluk mudur nedir anlayamadim :)
 
Filmi beğenenlerdenim ben de. Bence herif filmi çekerken bildiğin eğlenmiş. Seyirciden ne bekliyor bilemiyorum ama ben eğlenmek için gittim ve oldukça hoşuma gitti. Özellikle araba takip sahnesi mükemmel olmuş. Kaldı ki, o tarz sahnelerden hep nefret eden ben, bu seferkinde yerimde duramadım.
Diyaloglar konusuna gelince, Tarantino imzası diyenlere katılıyorum yalnız bu sefer sanki imzayı biraz silik ve uzun atmış Tarantino amcam. Daha az, öz ve komik diyaloglar yazabildiğini hepimiz biliyoruz. Gerçi şöyle de bir durum var, muhabbeti hatunlar yapıyor. Belki bundan dolayı biraz garip kaçmış olabilir. Ayrıca bu tarz muhabbet eden hatunların olduğu başka bir film daha bilmiyorum ben. Yani gene orjinallik adına yapmış yapacağını Tarantino. He bilen varsa beri gelsin de izleyeyim.
Kurt Russell'ında karizmasına hööh diyorum. Şekilin hasını yapmış şerefsiz.

Son olarak da şunu söyleyeyim, Tarantino'nun yaptığı filmleri oldukça beğenen biri olarak, uzun süreden sonra Tarantino'nun adını bilgisayar ekranında değil de bir sinema salonunda, Pulp Fiction tadındaki fontlarla görmek beni oldukça heyecanlandırdı. Zaten filmde gene küçük bir rolü var ki epey kilo vermiş yahu. Bi' ara çok şişmişti. :?
 
tam tarantino tarzı siyah beyaz çekimler,slow motion tekrar gösterimler,eğlenceli anlatım, fazla diyalog, kavga dövüş,kan..

bende beğendim özellikle son sahneler çok eğlenceli ve komik ilk yarıda ki hatunlar da taş gibilerr bayıldımm
 
Hostel'den sonra iyi geldi açıkçası bu film.

forsytia demiş ki:
bende beğendim özellikle son sahneler çok eğlenceli ve komik ilk yarıda ki hatunlar da taş gibilerr bayıldımm
Yapma be! Grind House bölümündeki hatunların neresi taş? :) Kucak dansı yapanın göbeğini görmedin mi? Katman katmandı. :LOL:

Sevgiler...
 
izlemediğim tek tarantino filmiydi. açıkçası beğenmedim. birçok filmin yanında "şahane" kalabilir ama tarantino filmleri arasında en vasatı. 70 ler b sınıfı filmlerini ve onlardan feyz alınmasını severim ama bu filmde gereksiz uzunluklarda muhabbetler ve az şiddet var. olmamış...
 
Geri
Üst