roland v-drum

merhabalar roland v-drum un adını bu forumda çok duyuyorum.Bildiğim kadarıyla elektronik bir davul seti ve sample yüklenebiliyor.Fakat diğer drum setlerden özel bir farkı var mı.Yoksa trampet vuruşlarında tremolo gibi hassasiyet isteyen durumlara açık mı.Yani vuruşların sertliğine göre Sadece sesin yüksekliğini değil samplenin tonunu da mı değiştiriyor.
Ayrıca yeni başlık açmamak için burada soruyorum;Elimde pod xt vardı kayıtlardan çok memnundum fakat bu alet sonuçta kendi içinde a/d çevrimi yapıyor ve ben bunu mixere giriyorum.Mixere girmeden d/a dönüşümü yapılıyor.Sonra mixer den ses kartına girip tekrar a/d dönüşümü yapılıyor.(bu şekilde kaydediyorum)Burada tonun bozulacağını tahmin ediyorum.Bu durum sanırım quantizasyon gürültüsü denen birşeyden dolayı oluyordu.Bunun üzerine pedalı sattım ve pod xt pro sipariş edeceğim.Belki 2 katı pahalı ama değer diye düşünüyorum.Pod xt ile pod xt pro arasındaki farkı bu açıdan tecrübe etmiş biri var mı acaba.
Ayrıca quantizasyon gürültüsü bildiğimiz dip gürültüsü mü yoksa sesin natürelliğinin bozulması mı
Saygılar... :?:
 
V-Drums'in teknik olarak bir suru farki var. Gerek caldigin yuzeylerdeki farkli trigger (tetikler, mesela rimshot veya accent calabilitorsun bu tetikler yardimiyla ayni yuzeyde) gerekse bahsettigin ghost note olaylarina falan da girebiliyorsun .Ziller icin de ayni sey gecerli. Plastik pad bicimde olan zillerin 2 tane tetik noktasi var. Bunun yaninda teknik destegi ve elektronik beynin kullanimi cok kolay. Yuzlerce onceden kaydedilmis davul seti samplelariyla geliyor. Bunun yaninda kitin gelistirmek istediginde cok rahatlikla degisik seyler katabiliyorsun compability sorunu ile karsilasmadan. Teknik destekleri ve yan urunleri de cok saglam. Ve sesi de cok iyi V-drum'in.
 
Davulzade bende vdrums club set var cok memnunum. Snare'i bir ust modelinki ile degistirdim cok guzel oldu, Gross'a da TAMA pedal koydum, yeme de yaninda yat oldu :D
 
Selamlar;
Öncelikle V-Drums ROLAND firmasının davul setleri olarak başlayabiliriz. Bizim müşterilerimize önerdiğimiz vede oldukça memnun kaldıkları davul setleri.

Öncelikle beyinlerinden başlayalım;

Aldığınız setin seviyesine ve profesyonelliğine göre beyinler değişmektedir. En alt modeli göz önüne alırsak eğer: seslerin çok farklı kombinasyonları; metronom bulunmaktadır. Üst bir model beyinde ise; En büyük özellikler hassiyet farklılığı, tone zenginliği ve kalitesi; bağlanabilecek triger sayısının artması göz önüne alınabilir.
Trigerlar; çok çeşitli trigerlar mevcut mesala en basiti sadece vuruş hassasiyetini algılayan bir pad'dir. Trigerları dual ve mono olarak iki gruba ayırıyoruz. Mono trigerlar tek almaçlı olan padlardır. Sadece hassasiyeti algılarlar. Dual trigerlar ise birden fazla noktasında almaçları olan almaçlardır. Örn: Zilin kenarı ile gobeğine vurulduğu andaki ses farkı. Ayrıca üst model trigerlarda tom, snare ve kick trigerlar deri olmakla birlikte gerginlik ayarı yapılabilinmektedir. böylelikle maximum gerçek hissiyati verilmektedir.

konstrüksiyona gelince; saf aluminyum ve alaşımlarından üretilirler, oldukça uzun ömürlü ve fonksiyoneldirler, sisteminizi geliştirmek için oldukça uygundurlar, modülünüzü bağlamak için üzerinde küçük bir sehpa bulunmaktadır.

Daha birçok ve ayrıntılı özellikleri bulunmakta V-Drumsların. Teknik ayrntılar için ilgilenen arkadaşlar mail atabilirler.
V-Drums ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Birde sampling kullanmak için V-Drums ailesinden en uygun ve kullanışlısı SPD-S tir.
 
Benimkiler cift trigger ziller, yalniz elle aniden zili durdurdugunda sesinde durmasi gerekiyor,manuale gore; onu herzaman beceremiyorum. Hani crash'e vurup hemen susturma olayi :)
 
Terim "choke" olmasi lazim sanirim. Su ingilizce turkce tercume olayi cok fazla kasiyor beni ya. Ozellikle teknik konusmalarda. Sirf usendigim icin bile yazmiyorum bazen. Ya da direk ingilizcesini kullaniyorum. Cunku tek kelimelik birseyi turkce'de cumle kurup anlatmaya calisiyorsun. Bir de insanlar yanis anlayabiliyor, ya da sen yanlis cevirebiliyorsun. Cok uzun is. Ama demek istedigini anladim. ;)
 
"Boğma" desenize şuna :LOL:

Cümlelik ne var? İngiliz amerikalı "choke" diyecek ayıp olmayacak da biz "boğma" deyince mi ayıp olacak? "Choking the cymbal". "Zili boğma"...

"Choke the chicken" derseniz o başka ama, evli barklı adamlarsınız ;)
 
Mahcem demiş ki:
"Boğma" desenize şuna :LOL:

Cümlelik ne var? İngiliz amerikalı "choke" diyecek ayıp olmayacak da biz "boğma" deyince mi ayıp olacak? "Choking the cymbal". "Zili boğma"...

"Choke the chicken" derseniz o başka ama, evli barklı adamlarsınız ;)

O bogmayi akil etmek o kadar zor oluyor ki. Hele cok fazla turkce konusamadigin bir ortamda. Gerci evde Turkce konusuyoruz ama ceviri yapmak beceri isi gibime geliyor benim. Bende o beceriden yoksunum sanirim. :LOL:
 
Aynen katiliyorum. Kelime kelime tercume edince cikan anlam bazen ingilizcesinden daha zor anlasiliyor. Uzun cumlelerle ifade etmeye calisiyor insan.
 
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkürler.Roland v-drumu sadece elektronik davul diye yabana atmamak lazımmış.Teknoloji inanılmaz ilerlemiş ben dışında kalmışım biraz.O halde ben de biriktireyim de alayım bunlardan.En çok önem verdiğim şey tremolo fakat tremolonun verdiği ton farkı (ki buna ghost note deniyormuş yeni öğrendim) çok iyi bir özellik.Sanırım buna dayanarak bu alete retro bir trampet soundu yükleyip şu ajda pekkan onno tunç şarkılarındaki trampet soundlu parçalardaki davul soundunu elde edebilirim.Ayrıca sevgili playmaker ve mahcem abi tecrübelerine dayanarak şu line6 pod xt pro hakkındaki sorununmdaki merakı giderirse sevinirim.Düşündüğüm şey mantıklı mı sizce.(a/d ile ilgili olan kısım)
Saygılar
 
peki;
Ben bu cihazin bir modelinden alacagim ama,kaldigim bina tunel kalip oldugu icin yan dairelere ses gider mi,yani ciplak haldeki davulun sesi nasil gidiyor acaba?Bir yastikta calar gibi mi cikiyor yoksa hic cikmiyor mu?
 
Geri
Üst