Tech21 Boost D.l.a. (boost+delay)

Şimdi Tech 21 in sitesinde gördüm gerçekten çok faydalı bir pedal olduğunu düşündüm ve hemen sizinle paylaşmak istedim.

Özellikle sololarda çok işe yarıycağını düşünüyorum çünkü delayin yanında 9db. e kadar boost imkanı sağlıyor ve böylece soloda delayi açarken aynı zamanda sesi de arttırabiliyorsunuz. Ayrıca da hafiften chorus gibi bir efekt(Flutter) ekleyerek "vintage tape echo" tarzı bir sound da elde edebilirsiniz.

Amerika satış fiyatı 149$ bakalım burlara ne zaman gelir fiyatı ne kadar olur :)

İlgili linkler:

http://www.tech21nyc.com/boostdla.html

http://www.musiciansfriend.com/prod...g-Delay-Emulator-Pedal?sku=151074&src=3WFRWXX


NOT: Delay yerine Reverb pedalı olanı da var yani Reverb+Boost ;) (Tech 21 Boost R.V.B.)

tech21boostdlavb7.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Evet bence çok faydalı ayrıca hani boost pedalı drivedan önce kullınılır delayde ne işi var gibi bir durum da söz konusu değil çünkü bu aletteki boostun amacı driveı güçlendirmek falan değil sadece sololarda öne çıkmak için driveı etkilemeyen bir ses artışı sağlıyor.
 
bugün elime geçti amerikadan siparişini vermiştim. Gerçekten çok ama çok güzel bir pedal. boost olayı gerçekten güzel olmuş bir gitarist olarak sololarda sesimin biraz daha duyulması benim hoşuma gider.

boost seçeneği level potunun üzerinde zaten fotoğraftan da belli oluyordur. ama ben çok açmamayı öneriyorum biraz gürültülü olabilir distortion tonlarında

tone olayı da hoşuma gitti daha bass veya daha tiz solo tonları için ama ayarları iyi yapmak gerekiyor, yoksa baya bir gürültülü geliyor. yani solo birbirine girebilir ki bu durumdan hiç hazetmem :)


feedback, mix ve time olayını herkes az biraz biliyordur zaten.

Pedalı kullanırken aynı zamanda "chorus" özelliğini de kullanmanız için ayarlar bölümünde gösterilmiş hangi şekilde chorus alacağınız ve bence gerçekten başarılı olmuş yani sahnede veya evde ayarlarınızı unutmazsanız çaldığınız şarkıya göre hemen ayarları değiştirip chorus/delay kullanabilirsiniz (zaten tech21 ürünlerini kullananlar az çok bilirler, kutuda çıkan kullanım kılavuzunda çok klasikleşmiş pedalların veya tonların ayarlarını gösterirler. Buna ek olarak da sizlerin ayarları için de pedalın kontrol panelinin çiziminden 10 tane de boş olarak yaparlar ki ayarlarınızı yazıp unutmayasınız diye)

biraz uzun yazmış olabilirim ama yardımcı olmaya çalıştım. gerçekten başarılı bir pedal ama daha önce de dediğim gibi biraz ince ayarlar yapılmalı ve üzerinde zaman harcanmalı...

kolay gelsin...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
zetiman hayırlı olsun pedalın. Bu "Flutter" potu sadece chorus efekti vermek için mi yoksa başka numaraları da var mı?
 
KeReMmM demiş ki:
zetiman hayırlı olsun pedalın. Bu "Flutter" potu sadece chorus efekti vermek için mi yoksa başka numaraları da var mı?

valla başka numarasını göremedim daha ama gerçekten çok uğraştırıyor güzel efekt almak için :) ama değiyor bana göre hala tam çözemedim tabi...tavsiye ederim türkiyede getirmiyorlar sanırım distribütörler
 
bi de ekleyeyim unuttum pedal inanılmaz hafif ama kutusu ve kullanım kılavuzu falan güzel ayarlanmış göze hoş geliyor. Kaliteli olduğunu göstermeye oradan başlıyor sanırım.. Zaten tech21 in amfileri de çok kaliteli bana göre yanlış başlıkta da olsa bu övgüler birisinin işine yarar belki...

tm30, tm60 denedim srv(kadıköy) de güzeldi.
pe60 da bizzat kullandım SansAmp Tri-AC ile mükemmeldi :)
 
Pedalı Tech21 distribütörü olan Senkop Müzik getiriyor. Daha Türkiye'ye gelmeden 2-3 ay kullandım, maalesef bunu da beğenmeyip elimden çıkarmıştım.
 
Geri
Üst