M-Audio Delta 1010 LT

merhabalar .uzun zamandir bir türlü karar veremedim .ama bu kart üzerinde yogunlastim.istedigim su :
evde kayit yapiyorum.iseyarar bir bilgisayarim var.delta 10/10 lt yi alsam tüm ihtiyacimi görürmü .karti taniyan varmi? ihtiyacim olanlar sunlar:
gitar haric tüm kayitlarimi saglam bir mikrofonla yapacam .ama gördügüm kadariyla gitari bu karta direk baglayamiyorum.bu baglanti icin nasil bir alet kullanmaliyim veya baska bir kart öneriniz varmi yüksek kalitede kayit yapan(24 bit 96 khz,daha uygun bir kartta olabilir) ve fazla bir ekipmana ihtiyac duymadan hem giarin jack cikisini direk hamde amp.ye ihtiyac duymadan microfonu direk takabilecegim.(en kötü ihtimalle bi preamp alabilirim.)

cevaplariniz icin simdiden tesekkürler! :?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
(lan manyag insan hic kendi yazdigina kendi cevap verir mi?)


bu isin sakasi lütfen benimle bu konuda görüslerinizi paylasin
 
Selamlar...
Kart tavsiyesi için yardımcı olabilirim...
(Normalde benim delta 10/10 baslıgı altında bole bir yazı yazma kurallara aykırı ama arkadas baska bir arabirim tavsiyesi daha istemiş o yuzden yazıyorum)
EDIROL UA-1000
10in/10out USB 2.0 Audio Capture
4 ad. balance mikrofon girişleri ve tamamen analog parçalardan üretilmiş oldukça başarılı mikrofon preamfilerine sahip.
Hi-Z girişi sayesinde direkt olarak ensturmanını (gitar, saz, elektro keman, bas gitar) bağlayabilirsin.
USB 2.0 çalışan tek arabirim. Bu ozelligi sayesinde FULL DUBLEX bir veri aktarımına sahip. 480 Mb/Sn veri aktarımına sahip.
Word Clock in/out mevcut.
Sample rate ayarlanabilir.
External veya internal clock ile çalışabilir.
Kanallara insert yapabilirsin.
Adat optik uyumlu.
Digital in/out mevcut.
Daha ayrıntılı bilgi ve fiyat bilgisi için mesaj atarsan yardımcı olabilrim.
İyi Günler...
İyi Çalışmalar...
 
Eh, Delta1010LT'yi Türkiye'ye ithal ettiğimize göre cevapta yazabilirim sanırım:)

Delta 1010LT konusunda haklısın. Üzerinde yanlızca dinamik mikrofonlar için kullanılabilecek mikrofon pre-amp mevcuttur. Yani gitar gibi düşük line seviyesindeki bir enstrüman için uygun değildir.

Sana önerebileceğimiz ses kartı Firewire 410 olabilir. Üzerinde iki adet mic preamp ve instrument pre-amp mevcuttur.
Diğer özellikleri ise;
- 48 V phantom power
- 24-bit 96 kHz kayıt yapabilir
- 8 analog out
- S/PDIF digital I/O (coaxial/optical)
- MIDI I/O
- 2 ayrı seviye kontrollü kulaklık çıkışı
- Stereo monitor seviye ayarı
- low-latency software monitoring
- direct hardware monitoring
- ASIO, GSIF sürücüleri
- Firewire arabirim

Detaylı bilgi vs. için www.compel.com.tr

Bol & iyi müzikli günler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
sayın ant müzik ve compel yetkilileri ilginiz icin tesekkurler ama sorun suku bahsini ettiginiz kartlar oldukca pahalı fiyat olarak en fazla 300 dolar civarı bir kart düsünüyorum.
 
m-audionun usb audio sport duo adlı kartını begendim canlı kayıtlara şu an için fazla bir önem vermiyorum çünkü studyolarda çaldırıyorum zaten benim istedigim güçlü bir yazılım sample ve sequencer programlarıma sorunsuz uyum daha bugün sanssız bir arkadasıma sattıgım audigy nin sorunlarından kurtulmak. bu kartı önerirmisiniz.
tabiki forumu sürekli takip ettiğimden cok daha üstün ses kartlarını inceledim ancak bütcem su an için 400$ civarı
 
Selamlar...
UA-3 modelini onerebilirim.
Bus powered...
USb...
Direkt olarak gitar girebilirsin...
Optik in/out
Fiyatı: 285 Euro
Birde gitar tracks adlı bir set var...
İçinde 1 ad. UA-3 ve cakewalk tabanlı bir gitar için yazlımış bir program ile birlikte geliyor.
Fiyatı: 375 Euro...
 
Selamlar...
Bir düzeltme...
UA-3 üzerinde...
1 ad. Stereo Line input...
1 ad. Stereo Line output...
Gitar input....
Mikrofon input...
Kulaklık çıkışı...
Optik in/ot
Mevcuttur.
USB üzerinden enerji ile çalışır...
 
roni,
eğer bütçe 300 USD ile sınırlı ise M-Audio Duo'yu önerebilirim. Üzerinde stereo mic-instrument girişi ve 48V phantom power mevcut. USB portu ile bilgisayara bağlanıyor. 255 EUR + KDV

veya alternatif olarak Audiophile 2496 PCI + Audio Buddy çiftini tavsiye edebilirim. Toplam 285 EUR + KDV. 2496 PCI bir kart olduğundan full duplex 24-bit 96 kHz kayıt imkanı tanır ve linux dahil her türlü işletim sistemi için sürücüsü mevcuttur. Üzerinde yanlızda stereo line IN/OUT, MIDI IN/OUT ve digital In/OUT mevcuttur. Audio Buddy ise fiyatına göre oldukça performanslı stereo bir mic/instrument amplifikatörüdür. AudioBuddy'nin çıkışlarını doğrudan Audiophile 2496'nın line girişlerine bağlayabilirsin.

csanbell,
Eğer canlı kayıtlar önemli değilse mikrofon girişi olan bir kart alman pek gerekli değil. Sample player ve sequencer programları ile uyumlu ve kaliteli bir ses kartı istiyorum dersen Audiophile 2496 PCI son derece yeterli olacaktır. Bu kart'ın GSIF sürücüleri de olduğundan Gigasampler ile sorunsuz çalışır. DUO'da ise bu imkan yok maalesef.
 
tesekkürler sayin serdar bey ve apollon.
yalniz serdar bey sizin sitenizde ürünlerin tanitimi ile ilgili problemler gördüm.daha dogrusu siteniz tam faaliyette degil. birde önerdiginiz ses karti edirol un mu.mümkünse bu ses kartinin bir resmini ve teknik öz. gönderirmisiniz.

apollon bey ;sizin audiophile 24 96 pcI+audio buddy yi düsünebilirim sanirim.daha önce bu karti düsünmüstüm zaten ama audio buddy hakkinda biraz bilgiye ihtiyacim var sitenizdeki bilgi disinda!yani mesela bu iki ürünle 24/96 kayit yapabilirmiyim ve dip gürültüsü degeri nedir?
birde duo usb 24/96 khz kayit yaparmi yazmamissiniz?

ilgilerinize tesekkür ederim .
 
roni,
Audiophile 2496'nın teknik verilerini ve test sonuçlarını burada bulabilirsiniz. Audio Buddy'nin ise maalesef bu şekilde bir testi yok. Ama ilk fırsatta bu testi gerçekleştirip sitemize koymaya çalışacağım.

Duo ve 24-bit 96 kHz konusuna gelince, DUO USB 1.1 üzerinden bilgisayara bağlandığından, bu protokolün getirdiği bant genişliği kısıtlaması yüzünden 24/96'da full duplex çalışmaz. Yani aynı anda ya 2 kanal kayıt yapabilirsiniz yada 2 kanal dinleme yapabilirsiniz.
 
sayın apollan bey(isminiz bumu bilmiyorum) büyük ihtimalle audio phile+buddy i alacam.yalniz tereddütlerimi gidermek istiyorum.

1:bu karti buddy ile kullandigimda dip gürültüsü miktari ne olacak?
2:bu kart sistemi yorarmi?
3:kartin full dublex olmasi tam olarak nedir.ayni anda birden cok kayit anlamindami)
4:bu kartla 24/96 khz kayit yapabiliyormuyum
5:bazen preamplisi yerine behringer mixerimi kullanacam.mixere ne sekilde bagliyabilirim.(mixer model:18/32)
6:luna benzeri bir con. microfon ile iyi sonuc alirmiyim.
7:tesekkürler!
8:tekrar tesekkürler(ver. cevaplar icin)
 
Audiophile 2496 PCI usb de dediğiniz yazılım özelliklerini destekliyormu fazla bir fiyat farkı olmadıgından usb calısanını tercih etmek istiyorum diğerine göre artılar ve eksileri nelerdir canlı kayıtların su an için çok kaliteli olmasını beklemiyorum ama demo için vokal ve gitar kayıtları kullanıyorum kartın arkasında gtr modulune giris için baglantı gördüm diğer girişlerede mic bağlayıp amatörce kayıtlar alabilirmiyim yoksa bu kartada bir mic amp baglamak zorundamıyım simdiden tesekkürler
 
roni,

1- Audio Buddy'nin işaret/gürültü oranı maalesef verilmemiş. Ama bu ölçümü yapıp en kısa sürede size bildireceğim. Şu an için Audio Buddy'nin bu fiyat aralığında bulunabilecek en sessiz pre-amp'lardan olduğunu söyleyebilirim.
2- Audiophile 2496 PCI sisteme fark edilebilecek bir yük bindirmez. Ama hemen tüm kartlarda olduğu gibi latency'yi düşürdükçe sisteme binecek yük artar.
3- Full duplex'in anlamı kayıt yaparken aynı anda playback yapabilmek olarak ifade edilebilir. Full duplex olmayan sistemlerde kayıt yaparken önceden kayıt ettiğiniz sesleri duyamazsınız!
4- Audiophile 2496 PCI, 24-bit 96 kHz ile full duplex çalışabilir. Audio Buddy ise yanlızca bir mic-pre olduğundan bu tür bir tanımlama mümkün değildir - gereğide yoktur zaten.
5- Audiophile 2496 PCI'nın line outlarını mixerinizin herhangi bir line-in girişine bağlayabilirsiniz.
6- Kesinlikle evet!
7- bir şey değil
8- Hiç bir şey değil ;)

csanbell,
Maalesef Audiophile USB'de GSIF sürücüleri yoktur ve 24-bit 96 kHz'de roni'ye anlattığım kısıtlamaları vardır. Ayrıca bu kart'ın üzerinde mikrofon girişi yoktur bu yüzden yanlızca line seviyesinde sinyalleri kabul edebilmektedir. Yani mic-pre amp bağlanmak zorunluluğu vardır.

Bunların yanında USB bağlantılı Mobile PRE hem mic hemde gitar girişine sahiptir. 24-bit 96 kHz özelliği olmadığından 16-bit 48 kHz ile full duplex çalışabilir.

iskender.
 
Geri
Üst