Episode 13

EPISODE 13 INFO :

Episode 13, 2001 yılının Haziran ayında Ozan, Murat ve Can tarafından kurulmuş melodik yapılı bir Black Metal grubudur. Grup kurulduğu günden bu yana sadece kendi beste ve düzenleme çalışmalarına yöneldi. Bu süre içinde sürekli gelişim gösteren tarzları da kendine özgü bir şekil almış oldu. Başta Eskişehir olmak üzere Ankara ve İzmir’de pek çok sahne performansı gösterdi.İlk demo cd “Expected Damnation” Haziran 2003 de yayımlandı. Demo; intro ve Tabula Rasa adlı parça olmak üzere 2 track içermektedir.Tabula Rasa adlı şarkı demodaki haliyle ZOR Dergisinin yayımladığı ZOR Complation’da yer aldı.Yerli ve yabancı birçok grubun yer aldığı bu complation cd yurt içinde ve sınırlı sayıda olmak üzere de yurtdışında dinleyiciye ulaştı. Demodan sonra sadece albüm çalışmaları için hazırlık yapan grup eylül 2003 de “Stüdyo Midas’ın Kulaklığı(Ankara)”nda albüm kayıtlarına başladı ve kasımda kayıtlar tamamlandı.Prodüktörlüğünü Cüneyt Çağlayan,miksaj&masteringini Erkan Tatoğlu’nun yaptığı “Tabula Rasa’’ adlı albüm 8 parçadan oluşuyor.Albüm kaydının tamamlanmasından sonra Episode 13,Sadistic Spell ile bir split cd hazırladı.Cd de her iki grubun da yakında çıkacak olan albümlerinden üçer şarkı bulunmakta.Tanıtım amaçlı olarak sadece konserlerde satılan bu CD ilk olarak,Ankara(Saklıkent-upload)’da 2 Kasım 2003’de gerçekleşen Black Metal Festivali’nde, daha sonra da grubun sahne aldığı tüm konserlerde dinleyiciye ulaştı. Episode 13,şarkı sözlerinde Anadolu’nun asırlardır yaşadığı kaotik,bunalımlı dönemleri teatral ve agresif bir dille anlatmaktadır.Teatral dille anlatılmak istenen aynı anda toprağın, insanların ve tanrıların rol aldığı bir hikaye aktarma şeklidir .Tabula Rasa adlı albümünün kapak tasarımlarını ve artwork dizaynını bitirmiş olan grup Eskişehir’li firma DJ Club ile anlaşmış durumda.Albümün KASIM ayı içerisinde çıkması planlanıyor. Şu an albüm için çeşitli konser ve promosyon işleri ile meşgul olan Episode 13 çok yakında “Tabula Rasa” ile karşınızda olacak…..

EPISODE 13 :

VOKAL : OZAN AKYOL
GİTAR : MURAT ŞENTÜRK
BASS : MERİÇ ERSEÇGEN
DAVUL : CAN GÜRSES

albüm öncesi bir ön dinleti olarak grubun Forlorn...Till Dawn adlı parçasını www.erboy.com.tr/06.mp3 adresinden indirebilirsiniz...iletişim için [email protected]....

Episode 13 konser tarihleri :

10 ekim - Eskisehir Rock Day - Headliner (Rağbet bar)

23 - 24 ekim - Ankara - ZooFest (Saklıkent)

6 kasım - Ankara - DeathstyleFest (Saklıkent)

kesinleşecek diğer organizasyonlar official web site olan

www.episode13.com aktif oluncaya dek web zinelerden duyurulacaktır

!!!!debut album "Tabula Rasa" DJ CLUB etiketiyle KASIM da piyasada!!!!
 
walla ben okadar yırtındım zor un 2. sayısında werdiği cd de şarkıları wardı adını bilmiyorum o parçanın sözlerini istedim ama s.kine sallayan olmadı. hakketn sağlam müzik ama helal olsun
 
Legion demiş ki:
yukarıyı yeni okudum Tabula Rasa ymiş şarkının adı .Ama sözleri yokki kardeşim ben sözlerini istiyorum


Tabula Rasa bildiğim kadarıyla boş levha/tablet bir şeye göre de boş sayfa demek. Felsefede, empirizm akımının kullandığı biir terim. İnsan beyninin doğuştan boş ve işlenmeye hazır bir levha olduğunu anlatıyor. Büyük ihtimale sözler de bununla ilgilidir :D Ama tabii bu bir tahmin.

Bugün grup hakkında birisinden çok süper şeyler duydum ve çok merak ettim açıkçası, girip başlığı okıyim belki grup elemanları yazıyordur diye düşünmüştüm ama galiba yok gruptan birileri.
 
Geri
Üst