Ela

ELA GRUBU "SENİNDİR HAYAT" ALBÜMÜYLE TÜRKİYE MÜZİK CAMİASINA ALTERNATİF BİR RENK KATIYOR

İlk albümündeki şarkı sözleri ve besteleriyle dikkatleri üzerine çeken ELA grubu, yeni albümünün sounduyla Türkçe Rock müziğin çıtasını yükseltiyor.

Yapımcılığını Türkiye'nin en köklü ve büyük müzik şirketlerinden ESEN Müzik’in üstlendiği SENİNDİR HAYAT isimli albüm, üç senelik yoğun bir çalışmanın ürünü.



1 saate yakın bir süresi olan albüm toplam 11 şarkıdan oluşuyor. Albümün 10 şarkısının söz ve müziği solist Türkay Nişancı ve gitarist İlkay Nişancı kardeşlere ait.



Doğu ve Batı müziğinin sentezlerinin bulunduğu albümde güçlü gitar ve davul sounduna yer yer ney, ud, balaban ve darbuka eşlik ediyor. Müziğiyle uluslararası arenada da kendini göstermek isteyen ELA, DERVISH adlı şarkısını da İngilizce kaydetti.

Hayat üzerine bir sorgulamaya dayalı konsept bir albüm olan SENİNDİR HAYAT, Muhlis Akarsu’nun unutulmaz eseri OBUR DÜNYA "cover"ı ile kapanıyor.

ELA, Türkiye'de bir ilk olarak albümün bütün şarkılarını film konseptindeki müzik videoları ile süslemeyi ve bu konuda da sektöre bir renk getirmeyi amaçlamış, ilk klibini de Türkiye’nin ilk 5k müzik videosu olan ‘Çığlıklarım Ruhumda’ adlı şarkıya çekmiştir.



ELA, rock müziğin önemli bir etmeni olarak grup elemanlarının özellikleriyle de dikkat çekiyor. Grubun solisti ve ritim gitaristi olan Türkay Nişancı, reklam ve sinema sektörüne yaptığı müzik çalışmalarının yanında dünyaca ünlü müzik stok sitesi AudioJungle'da da otantik müzik türünde dünyada ilk 10’da, Türkiye'de ise bir numarada yeralıyor. Solo gitarist İlkay Nişancı ise sinema akademisyeni olmanın yanında belgesel ve kurmaca film yönetmenlikleriyle dikkat çekiyor. Grubun klip çalışmalarını da İlkay Nişancı yönetiyor. Türkiye'nin rock müzikte en önemli davulcularından olan Ali Çağrı Halaçoğlu ise motosiklet satış ve bakım hizmetleri konusunda Türkiye'nin önemli markalarından olan BigBoysMoto'nun sahibi. Bas gitarist Sevan Amiroğlu ise dünyanın en büyük festivallerinden olan Wacken'da çalan ilk Türk müzisyenlerden biri olarak dikkat çekiyor.



ELA’nın, “Senindir Hayat” adlı albümü Esen Müzik etiketiyle, 31 Mart 2017 tarihinde tüm müzik marketlerde ve dijital platformlarda satışa sunulmuştur.


ELA
ELA (@elarockband) • Instagram photos and videos
elaband

ELA (@elarockband) | Twitter
ELA - Türk Heavy Metal Grubu
 
Geri
Üst