Forumdaki Gitar Çalmaya Yeni Başlayanların Yapmaması Gereken Şeyler

Gitara yeni başladıysanız ve aynı zamanda bu forumda da yeniyseniz rica ediyorum şunları yapmayınız:
1-Soracağınız her konu için farklı konular açmak,
2-Diğer yeni başlayanlara ekipman ve teknik önerisi vermek,
3-Forumda bulunan 10 yıllık üyelerle kendinizi aynı kefene koymak,
4-Bu forumu bir reklam alanı gibi kullanmak,
5-Gitarınızda bir hasar var ama illa lüthiere gitmeyip forumda yanıt arayıp gitarınızı daha kötü duruma getirdikten sonra lüthiere göstermek,
6-Ekipman ilanlarınızda abartılı şekilde sattığınız şeyi övmek,
7-Üslubunuza dikkat etmemek,
...
Bu konunun sonsuza kadar canlı bir başlık olması ve yeni başlayanlara yardım etmesini diliyorum, bu amaçta sizler de arkadaşlarımızın yapmaması gereken şeyleri yorum olarak yazınız, ben de yukarıya ekleyeyim.
 
Ben eski kullanıcı falan değilim ama bende forumda ki diğer kullanıcıların insan olduğunun, arama motoru olmadığının, en azından yardim ettiği vakit karşı tarafın bir teşekkürü çok görmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Bu arada forumda ki bazı kişiler yeni kullanıcıların üzerine çok gidiyor bazen dalga geçiyor. Buna da lüzum yok, eski üyelere duyrulur.
 
Özellikle 2 numaralı maddeye imzamı atarım. Arkadaş o ne özgüvendir ''şu gitar böyle odun sobaya at'' bu gitar ''aman Tanrım keşke benim olsa'' tarzında kesilen ahkamlara cevap vermemek için zor tutuyorum güzel kardeşim sen hangi gitarı eline alsan duman vs çalıyorsun ne ara fritöz(! :)) oldun :)
 
Buna benzer bir başlık ben de açmayı düşünüyordum, özellikle kötü üslup ve özensiz bir şekilde açılan yardım isteme konularından bazılarına iyi niyetimle dahil oldum ve pişman oldum. Yardımcı olabileceğim bir çok konu olmasına rağmen artık düzgün bir şekilde talebini belirtenleri seçiyorum.

Ben o tavsiye verme işlerine pek takılmıyorum artık spesifik bir şey olmayınca.. Anca bazıları özelden yazıyor sitedeki yazılarımı görüp, ya da benzer ekipman bende varsa danışmak için, samimi gelirse bana cevap yazıyorum.. Adama 3 saat sıfır alma, kendi vücut yapına uygun gitar al, parmak uzunluğu, sap profili, türe uygun ekipmanlarla kullanmalısın filan yazıyorsun, sonra o gidip şu gitarın tipini beğendim onu alıcam yazıyor, kafasında birisinde gördüğü kasa var, takılmış, başka gitar için bir de ikna edeceğiz siiieee, arkadaş burnunun dikine gideceksen neyi, niye soruyorsun ki.. Abi ben ikinci el gitar almam, hem güvenemem hem arkadaş ortamında sıfır gitar alamamış gözükürüm diye kompleks yapanı da gördüm.. alma canım, git mağazaya, 1000 liraya alabileceğin gitarı 3000 liraya allayıp pullayıp versinler sana, kendini çok iyi hissedeceksin gör bak, sen çıkınca sana gitarı satan eleman da kapıya çıkıp sigara içecek demek var ya neyse..

Bu işlerde özgüven patlaması yaşayanlar biz küçükken de vardı, hep olacak, 80'lerde, 90'larda son 10 yıldır Çin üretimi gitarlara çekilen muamele Kore üretimi gitarlara çekilirdi, şimdilerde Kore malları gayet makbul sayılıyor, 90'lar Kore malı Squier gitar değere bindi, yeni nesil bunlara da süper gitar der muhtemelen, haa kötü mü, gövdesi kat kat yapıştırma ağaç olmayanlar hiç bir zaman kötü değildi.. Çin malı kötü mü, abicim ne ka para o ka köfte.. Prensip olarak denemediğim alet hakkında fazla konuşmam, illa bir şey yazacaksam da kullanmadığımı, duyum veya arkadaşlarımın tecrübesi olduğunu aktarırım.. Ama gio ibanez kullanıpta ibanez gurusu olan arkadaşların ya da bir gitar mağazasında 5 dakika eline aldığı gitar hakkında yıllık deneyime sahip gibi takılan arkadaşların özgüvenine tarifsiz bir hayranlığım var..
 
Bence, yeni başlayan arkadaşlar, "Şu bütçem var, ne alayım?" yada "şu mu, diğeri mi?" vb. sorunlarla kendilerini yemek yerine, bol bol gitar çalsınlar...Şu anda beğendikleri gitaristlerin çoğunun ilk gitarlarını bilseler eminim çok şaşırırlardı...

Belirli bir olgunluğa gelince, zaten kafalarındaki soruların cevaplarını kendileri verebilecekler yada o soruların, ne kadar gereksiz olduğunu anlayacaklar...Ayrıca, neredeyse %90 soruların cevapları birbirlerine çok benziyor...Oysa, gitar çalmaya ayrılacak vaktin (hele genç yaştaki hırs ve arzu ile) yerinin doldurulması mümkün değil, diye düşünüyorum...

Sevgiler ve saygılar...
 
@Grundar çok güzel özetledin yine Erke abi. Biz hala genciz fakat böyle değildik ne yalan söyleyeyim.

Kafanı şişirdim ama Mehmet abiden ampliyi alana kadar, hem senin hem de gani gani Yakup abinin. Gerçi sonra da şişirdim. :D Helal et. :)
 
Sadece burası için değil, kainattaki tüm forumlar için söylüyorum:

"Arama" özelliğini kullanmamak.

Kullan arkadaş şunu ya! 2 basamaklı IQ'ya sahip olan yaşam formlarının bile kullanabileceği kolaylıkta bir şey! Bir arasan emin ol trilyar tane başlık/mesaj çıkacak. Cımbızla işte aradığın şeyi! Çok mu zor #$@*&^? !!!

Bak sabah sabah delirttiler yine :D
 
Geri
Üst