Midi kayıt

Sevgili arkadaşlar,ben cubase sx3 programını kullanıyorum.Bende digitech rp 250 prosesor var.Usb aracılığıyla gitar kayıtlarımı yapabiliyorum.Ayrıca midi kayıt da yapmak istiyorum.Bu prosesorde usb aracılığıyla midi kullanımı da var.Bi yerde usb aracılığıyla midi sinyali gönderilebileceğimi duymuştum.Acaba bu nasıl olur ve nasıl yapabilirim?Gitarımı midi controller olarak kullanabilirmiyim?Daha çok davul yazmak için istiyorum bunu.Bu mümkün olmazsa midi klavye alma yerine çeşitli bilgisayar programlarıyla normal klavyeyi midi klavye olarak kullanabilirmiyim?Şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Gitarından gelen sinyalleri midi ye çevirecek olan sistemler rp250 nin yapabileceklerinin çok ötesinde bir iş. Bunun için Rolandın ürünleri var ona bakabilirsin ki fiyatları oldukça yüksek sayılabilir.

Normal klavyeyi midi klavye olarak kullanabilirsin mesele Fruity Loops hali hazırda bunu destekliyor. Fakat cubase de bu tür birşey hazır olarak yok. Midi girdisi olarak standart klavyeyi nasıl gösterirsin açıkçası hiç denemediğim için bilmiyorum.

Davul yazmak içinse midi klavye yerine midi trigger daha çok işe yarar. Aklında bulunsun

Son olarak başlık ismini içeriği daha belli edecek şekilde değiştirirsen ve aynı başlıktan iki kez açmazsan forum ahalisi olarak seviniriz. Forum Kurallarını da okuduğunu varsayıyorum tabi.

İyi günler.
 
Geri
Üst