Digitech Gnx1 Ve Gnx2 Hakkında Bilgisi Olanlar!!!

D

-dRopOut-

Gnx1 ve gnx2 ikisinden birini almayı düşünüyorum.
Acaba bunlar hakkında bi bilgisi olan bunlaRı kullanan var mı?
beni bi bilgilendirsin...
 
Aynı firmanın iki ürünü zaten teknik spesifikasyonlarını rahatça internette bulabilirsin. Birinde olupda birinde olmayan bir takım efektler,anfi simülasyonları vs. vs. olabilir birde out ları farklı olabilir ama tecrübeli değilim yeni processorler hakkında
 
-dRopOut- demiş ki:
Gnx1 ve gnx2 ikisinden birini almayı düşünüyorum.
Acaba bunlar hakkında bi bilgisi olan bunlaRı kullanan var mı?
beni bi bilgilendirsin...


Bana sorabilrsin GNX bayaa zamandır kullanıyorum GNX-2 ilk çıktıgı zaman almıştım.
Ben sana bu konuyu kısaca anlatayım. Digitech fırmasının en son ürünü şu an GNX-4 dür bu processor tam not verilecek bir alet ama gnx-2 ve gnx-1 buna göre çok vasat alet ler. Guitar Processor Effcet teknolojisi her geçen gün daha da çok gelişıyor. Bu şirketlerden biride Digitech....
Teknik açıdan ise: 16 alet amp. modelleme mevcut bu sayı yeterli ama hiç başarılı değil. Analog-digital converter özelliği var 24 bit ama soundların çogunda digital bir sesle karşılaşman mümkün. Aletin Akustik gitar sim. lerini begeniyorum ama.....
Neyse fazla uzatmıyorum
Bana sorarsan ben GNX-1 veya GNX-2 yi sana tavsiye etmem ben bir yılı aşkın süredür GNX-2 kullanıcısı olarak sana bunları söylüyorum. Sana tavsiyem (Line6, Rocktron,TC) gibi firmanların ürünlerini kullanman. Benim elimde GNX olmasına ragmen Line6 POD kullanıyorum ve TC G-major almak üzereyim.
 
Bende de GNX2 var ve çok memnunum. Şu ana kadar dinlettiğim hiçbir arkadaşta aksini idda etmedi. Ama kişiye göre değişebilecek birşey tabi. Bence simülasyonlar gayet başarılı. Wah pedalı ise şu ana kadar digital olarak duyduğum en iyi crybaby tonlarına sahip.

Pedalı büyük bir barın ses sisteminde de denedim. Tonlar mükemmeldi. Sisteme direkt girmeme rağmen çok sıcak tonlar çıktı. Stüdyo ortamında da verim aldım. Tavsiye edebileceğim aletler arasında

GNX2 hakkında sorulara cevap verebilirim. Bu arada GNX4 ün GNX2 den ayrıldığı nokta üzerine entegre edilmiş kanal kayıt zımbırtısı. Hiç değmez almaya. Ses işleme yöntemleri aynı dolayısı ile ses kalitesinde de bir fark yok.
 
Bende de bir Digitech Genesis 3 var tamamıyle GNX1 ile aynı özelliklere sahip (ayakla basılan pedallar hariç) onun dışında ek birtakım özelliği de var stüdyo ve ev kullanımı için. Ama processing ve efekt kabiliyeti olarak GNX1 ile aynı. aslında GNX2 ile GNX1 arasındaki en büyük fark birinde 2 diğerinde 3 adet Audio DNA DSP entegresi var, o da aynı anda kullanılabilen efekt sayısını arttırıyor ve de ek birtakım özellikler getiriyor ama bana sorarsanız ton olarak çok bariz bir fark da yok GNX2 ve de GNX1 arasında, bu GenetX ailesinin tüm bireylerinin tonları çok benzer, birini dinlersen diğerleri hakkında fikir edinebilirsin.

Benim Genesis 3 ile ilgili fikirlerime gelince:

Benim en hoşuma giden olayı aletin yazılımını (firmware versiyonunu) midi vasıtasıyla update edebiliyorsun, bana geldiğinde 1.0 dı versiyonu kolayca 1.4'e update ettim mididen. Onun dışında bende şu an bir v-amp var onunla amp simulasyonu ve de effekt kabiliyetleri olarak karşılaştırmak gerekirse, Digitech'in gürültü seviyesi çok çok düşük neredeyse hiç gürültü yok denebilir v-amp ile kıyaslanırsa, öte yandan bence v-amp'in tonları daha realistik ve de daha canlı çoğu amfi simulasyonlarında. Genesis 3 üzerinde gelen presetler çok kötü ama internette oldukça güzel tonlar var indirebilieceğin, tabi ikendin de uğraşabilirsin iyi patchler bulmak için.

Yani kısacası mutlaka işine yarar tonlar bulursun Digitech GeNetX ailesi kullanırsan ama daha lambalı tonlar istiyorum, solid state amfi gibi çıkmasın sesi diyorsan GeNetX ailesi bana sorarsan çok başarılı değil. Genesis'in efekt kısmı çok ayrıntılı ve daha başarılı v-amp'e kıyasla. V-amp'de sustain sonrası ses sönümlenirken bir hıssss sesi duyulur kullananlar bilirler (aslında tüm digital processing yapan aletlerde var bu) Genesisde bu çok daha az farkedilir seviyede. Bir de warp olayı ile çok bambaşka amfi tonları yakalayabiliyorsun GeNetX ailesinde, kendine özgü bir sound çıkarabilirsin, çünkü kullanıcının amfileri karıştırmasını sağlıyor bu warp özelliği, oldukça hoş sonuçlar çıkıyor kurcaladıkça.

Genesis 3 bence sert tonlarda oldukça başarılı, high gain amfi simulasyonlarında gürültü de olmaması gain'i rahatlıkla arttırmana yardımcı oluyor. Yani Metal tutkunlarına öneririm Genesis'i daha doğrusu GeNetX ailesini, v-amp daki high gain simulasyonlardaki gürültü çok sıkıcı olabiliyor bazen. Ama Daha çok rock-blues çalarım metalle işim olmaz lambalı tonlar istiyorum derseniz v-amp daha hoş tonlara sahip.

Aslında ben de elimden çıkarmak istiyorum bu aletlerden birisini ama çok karasızım, ikisinin de artıları eksileri var. Hala karar veremedim...

Tabii tüm bu anlattıklarım bazı realiteler dışında (gürültü vs.) zevkle ilgili yorumlar da içeriyor, yani denemen lazım fikir edinebilmek için.
 
Geri
Üst