Funk Doctors'

Ya bu çok eski kısa süreli kalabalık bir grup. Gecenlerde bir abi sayasinde dinledim. Sadece demo albumleri var. Bir ara biryere gönderirim parçaları, bilen varmı aramızda? Mahcem?


Selamlar.
Volkan Çelik
 
Istanbul'da iken duymuştum isimlerini ama kimdirler bilmiyorum, belki de tanıdığım birileridir. Bir kadro ismi verebilecek misin?
 
Selamlar,
yeni üye oldum... biraz da geciktim galiba : ) ama Funk Doctors muhabettini görünce dedim ki sanırım benim de söyleyecek bir şeylerim var;

1994 yılıydı (yanılmıyorsam)... Bulutsuzluk Özlemi'nde bir takım sıkıntılar yaşamaya başlamıştık. Grubun o dönemki saksofoncusu Richard Hamer gaza geldi ve Filip Sümbülkaya ve ben (Demirhan Baylan) bu grubu kurduk. İlk provalarımızı o zamanlar yeni yetme bir firma olan Pozitifin bodrum katında yapıyorduk. Gruba Klarinette Oğuz Büyükberber, synth gitarda Çağlayan Yıldız, Klavyede Stuart Kline, trompette Alan (soyadı neydi?) katıldı. Bir süre sonra vokal için Saltuk Erginer ve gitar için Yıldırım Fakılar dahil oldu. Beyoğlu'nun hemen her yerinde, bir kaç kez Ankara'da ve de şimdi unuttuğum bir takım festivallerde çaldık. Sonra ben çok fena arada kaldım (Nejat'la) ve bir süre gruptan ayrıldım. O zaman bas için Taylan geldi (şu an Amsterdam'da galiba) Ve kayıda girdiler (hala kızarım : ) Tek demo da o zaman kaydedildi... benim şimdiye kadar çaldığım en serseri gruplardan biriydi... detaylara girmiyorum. 1995'te ben Türkiye'den ayrıldıktan sonra neler oldu bilmiyorum. İşte böyle... Kalabalık bir gruptu... güzel groove ettik.
 
fotograflar çok güzel, berklee rec.stüdyodaki foto zaten 1000 yıl albümünde vardı. funk doctor'un sahnedeki fotosu ise baya matrak sahne belediye otobüsüne dönmüş mutlaka çok güzel müzik yapıyordu grup heralde sen grupta çaldıktan sonra zaten gerisi hikaye daha nolsun.
 
Kahr... :oops: Nasıl unuttum ya? Tabii oğlum, Demirhan sen söyleyince hatırladım şimdi, rezil olduk :oops: Funk Doctors... tabii ya. Araya yıllar girince unutuluyor tabii isimler haliyle. Çok iyi muhabbeti vardı o grubun, izlemekten zevk duyduğum birkaç gruptan biriydi o zamanlar, şimdi Demirhan söyleyince patır patır geri geldi anılar.

Demirhan, o ekipten görüştüklerin var mı? Saltuk hâlâ Manchester'a gider gelir mi? Stuart Kline ile emailleşiriz, birkaç sene önce Istanbul'a döndüğümde Etiler'de Akmerkez'de buluşmuştuk ama sonra bir daha görüşmek mümkün olmadı, Stuart çok güldürürdü beni, elinde bir elektronik ajanda, o komik Amerikalı Türkçesiyle "oolüm bak ne gustirecim şimdi sana?" diye gelir, ekranında yeni öğrenip hafızasına kaydettiği Türkçe küfürleri gösterirdi. Ne muhabbetler.
 
Oğuz Büyükberber ve Çağlayan Yıldız'la beraber muhtelif festivallerde ve caz klüplerinde çalıyoruz hala.. Geçen sene benim de çaldığım bir konser albümü çıkardık Oğuz'la... "VELVELE Canlı" isimli.
ikisi de Amsterdam'da oturuyorlar şu anda... Saltuk DJ'lik yapıyor ağırlıklı olarak... bazen Karga'da karşılaşıyoruz... Filip büyük ihtimalle yakında Erkin Koray'la çalmaya başlayacak (bir ihtimal belki ben de, kimbilir?)... Richard ise orientalist bir takım işler içinde : ) elektronik türkülerle uğraşıyor yani... sanırım böyle bir projeyi çıkarmışlar piyasaya ama benim pek ilgim yok o tarz işlerle.... Stuart ise ne yapıyor bilinmez, Alan geri döndü... Yıldırım Fakılar hala Avusturya'da yaşıyor ve sanırım Moğollar'la hala bağlantısı var... galiba evvelki sene onlara Avusturya'da bir konser bağlamış.... durum kabaca budur : )
 
E tabi yaş itibari ile canlı dinlemenin imkani yok :( ama dediğim gibi müsait bir anda parçalarını (tanıtım amaclı birer dakika) gönderirim...


Selamlar.
Volkan Çelik
 
Demirhan,

Stuart Kline'dan email aldım, senin astığın foto bir şekilde ona ulaşmış, bu vesileyle yüzeye çıktı karabatak :D

Herif çok kıyaktır ya, özledim şimdi, Istanbul'da olmak vardı. Bir ara THY Havaalanı dergilerindeki Türkçe makaleleri İngilizceleştiriyordu, bak nereden nereye işte.

Neyse bu başlığın ve senin foto sayfalarının linklerini gönderdim ona, kesin düşer.

Sevgiler.

M.


Vay Levent naber? Baba Istanbul'daydım bir iki ay önce, o kadar duyurduk buluşma yaptık ama sen yoktun :)
 
cevaplar: washboard'u o zamanlar konsere gelmiş olan bir gruptan 100 dolara satın almıştı Saltuk... öyle hatırlıyorum.. sonra ne oldu bilmem... Yıldırım Fakılar hayattadır.. Avusturya'da yaşamaktadır (her ne hikmetse)... Stuart mevzuuna çok sevindim... herhangi bit Türk'ten daha fazla Türkçe fıkra bilen bir adamdı kendisi... ilginç karakter : ))
 
Sanırım demirhan sen gruptan ayrıldıktan sonra 2002- 2003 yıllarına yeni bir oluşum içine girip,yine saltuk vokalde olmak üzere gitar ve geri vocalde bertuğ. bassda hüsam abi vardı.beyaz önlükleri giyip taksim shafta çalarlardı.Fakat yeni nesil gençlik olayı kavrayana kadar dayanamayıp dağıldılar.Mükemmel müziklerdi beeee...!
 
funkdoctorsnewsbm6.jpg
 
Geri
Üst