audio kayıtlarda transpoze olayı...

mixlenmiş kayıtların transpozelerini yapabilen başarılı bir yazılım yada donanım varmı acaba?Şimdiye kadar denediğim yazılımlarda ses dalgaları malesef hep kırılıp deforme oldu...kullandığım yazılımlar:sound forge,cool edit pro,cubase sx'in audio transpoze olayı v.b. gibi....
 
bir enstrumanın veya birlestirilmis bir kaydın 2-3 sesten fazla transpozesi dogru bir yaklasım degil .hatta mümkünse hic transpoze etmemek lazım diye düsünüyorum.ama sequenger programlarının hepsi yapar traspozeyi .tabi sesin bozulmasını istemiyorsan fazla cekip indirme diyorum.sample editör kullanıyorsan ordan bilirsin. bir enstrumanın sesi atıyorum 1 oktav içerisindeyken güzel ondan sonrası veya öncesi ise enstrumanın sesinden cok farklı.veya kendin bir sample ses yaratırken bile bir sesi en fazla 3-5 kez kullanırsın ondan sonra yeni bir örnek ses alman gerekirki ses bozulmaya yol açmasın.
 
Ancak ve ancak tek bir enstrümanın ve distorte olmamış sesin transpozesi iyi olur. Başka hiçbirşey olmaz. :) Tek sesi AutoTune3 çok iyi transpoze eder.
 
Geri
Üst