Online Müzik Üniversitesi Tanıtımı

Online Müzik Üniversitesi



Selamlar sevgili arkadaşlar. Yeni internet sitem "Online Müzik Üniversitesi"ni (www.muzikuniversitesi.com) tanıtmak istiyorum. Bu proje için yaklaşık 6 aydır gece gündüz çalışıyorum, ve tabii daha önceden oluşturduğum altyapılar ve içerikleri de katacak olursak bu sürece 1 yıllık bir süreç diyebiliriz.

Kendimi her şeyden önce profesyonel bir müzik öğrencisi olarak tanımlayabilirim. Müzik'le ilgili öğrenebildiğim her konuyu öğrenebilmek, her enstrumanı çalışmak hayattaki amaçlarımdan biri olmakla birlikte, yaşam şeklim de aynı zamanda. Alaylı bir müzisyen olarak çok çalıştım, çalışıyorum. Benim gibi bir çok arkadaşım olabileceğini ve onların bir çoğuna da yol gösterebileceğimi düşünüyorum. En önemlisi, müzikle ilgili çok geniş ve Türkçe kaynak arayan herkesin rahatça erişebileceği bir bilgi kütüphanesi oluşturmak istiyorum. Bu sebeple, bu projenin adını Online Müzik Üniversitesi koymak istedim - aslında alaylı müzisyenlerin kendini geliştirebilecekleri bir platform.

Peki içeriğinde neler var?

Enstruman, Vokal, Armoni ve Müzik Prodüksiyonu Kursları ve Makaleler

Projeye çok geniş bir içerikle başladık. Bahsettiğim 6 aylık sürecin büyük bir kısmında hem siteyi hazırladım, hem de içerikleri oluşturdum. Şu anda içeriğindeki kurslar :

  • Şarkı Söyleme Temelleri (İzgi Gültekin)
  • Hayko Cepkin ile Brutal Vokal Tekniği
  • Yeni Başlayanlar İçin Elektro Gitar
  • Gam & Modlar
  • Gitarda Hızlanma Çalışmaları
  • Legato
  • Sweep Picking
  • Tapping
  • Müzik Teorisi & Armoni : 1
  • Müzik Teorisi & Armoni : 2
  • Evde Müzik Prodüksiyonuna Giriş
  • Mix Temelleri
Zamanla bu kursların içerikleri genişletileceği gibi, yeni konular ve diğer enstrumanlar için kurslar da eklenecek

Masterclass'lar

_DSF0283.jpg


Dediğim gibi, kendimi profesyonel bir müzik öğrencisi olarak görüyorum. Bu bağlamda, "Hangi müzisyenden hangi konuyu öğrenmek isterdim?" ya da "Müzik Üniversitesi öğrencileri kimden, neler öğrenmek isteyebilir?" sorularına cevap bulup, bu özel içerikleri üreteceğiz. Açılış sürecinde sevgili Hayko Cepkin'le Brutal Vokal tekniği üzerine yaptığımız içeriği bulabilirsiniz.

Kurs Sertifikaları

Bitirdiğiniz kurslar için tamamlama sertifikaları alabileceksiniz. Konu müzik olduğunda sertifikanın bir önemi yoktur aslında, yaptığınız işe, deyim yerindeyse CV'nize bakılır. Ancak bu da bir motivasyondur, bu işle uğraştığınızın, belirli kursları tamamladığınızın bir göstergesidir.


Video İle Entegre, İnteraktif TAB / Notasyon / Navigasyon Sistemi

interaktif.jpg
Projenin, beni en çok uğraştıran ama en çok gurur duyduğum özelliklerinden birisi. Enstrumanlarla ilgili izleyeceğiniz videoların tamamı, videoyla birlikte sanki bir Guitar Pro uygulaması gibi tam ekran yapabileceğiniz, tabları videolarla senkronize bir şekilde görebileceğiniz, istediğiniz gibi hızlandırıp yavaşlatabileceğiniz , transpoze edebileceğiniz, video ve tab/nota boyutlarını ayarlayabileceğiniz bir uygulama ile entegre edildi. Bu linkten Müzik Üniversitesi için yazdığım jenerik müziği çalışabilir, deneyip görebilirsiniz.


Aylık Geri Bildirim

Hem özel gitar dersleri veren hem de internetten dersler yapan birisi olarak, ikisinin de avantaj ve dezavantajlarını biliyorum. Bana göre internetten veya Skype'dan yapılan derslerdeki en büyük handikap, öğretmenin verebileceği geri bildirimin eksikliği. Çünkü yüz yüze ders yaparken çalıştığım arkadaşımın bakışlarından, daha da önemlisi çalımından, konuyu anlayıp anlamadığını, nerelerde eksikleri olduğunu anlayabiliyorum.

İnternetten çok büyük bir içerik sunmak, bahsettiğim videoyla entegre tab sistemi vs. gibi bir çok sistemi kullandırmak ama yüz yüze çalışmadaki geri bildirimin eksikliğinin olmadığı bir sistem oluşturmak istedim. Bunun için de "Aylık Geri Bildirim" hakkı uygulamalardan birisi. Bir performansınızla, şarkınızla, şarkı söylemenizle, çaldığınız egzersizle ilgili, konunun öğretmeninden geri bildirim talep edebilirsiniz. Böylece nerelerde iyi olduğunuzu, hangi yönlerinizin gelişebileceğini düşündüğümüzü size bildirebiliriz.

Bir çok arkadaşım bana instagramdan veya diğer ortamlardan sorularını iletiyorlar ama hem hepsine yetişecek vaktim olmuyor, hem de gerçekten bu işle ilgilenen arkadaşlarıma daha çok vakit ayırıp, daha detaylı yanıtlar vermek istiyorum. Bu sebeple bu ilk adım.

Topluluk

Sorularınızı sorabilmenin ve yine geri bildirim alabilmenin ikinci adımı; Müzik Üniversitesi öğrencilerine özel Facebook grubu ve forumlar. Bu platformlarda yine sorularınıza yanıtlar bulmanıza yardımcı olacağız ve tabii ki güzel bir tartışma ortamı da yaratmak isteriz. Aklınızdaki sorulara yanıt verebilecek ve buna vakit ayırmak isteyecek insanların olması, gelişimin çok önemli bir bölümü diye düşünüyorum.

Canlı Yayınlar

Ve üçüncü adım da Müzik Üniversitesi öğrencileri için özel yapacağımız canlı yayınlar. Bu canlı yayınlar ile de sorularınıza yanıtlar bulmanıza yardımcı olmaya çalışacağız.

Puan / Başarı /Rütbe ve Ödül Sistem

Bu sistem bir çok oyundan bildiğimiz achievement sistemine benziyor. Müzik Üniversitesi'ni kullandıkça (kursları izledikçe, bitirdikçe, forumlara yazdıkça vs.) puan, başarı ve rütbe kazanabilirsiniz. Rütbe ve başarılar, forumlarda avatarın altında görünür ve ekstra puan kazandırır. Kazandığınız bu puanlar çok yakın zamanda, Müzik Üniversitesi bardakları, t-shirt, özel ders saati, konser girişleri gibi ödüller için harcanabilir hale gelecek.

Hesaplı

Müzik Üniversitesi'nin en büyük amacı, müzik konusunda, Türkçe bilgiye ulaşmak isteyen herkese ulaşabilmek. Bunun için aylık ortalama bir özel ders veya müzik kursu ücretinin 1/4 ü gibi bir ücretle hem tüm içerikten hem de tüm öğretmenlerin tecrübelerinden faydalanmak mümkün. Sunulan bilgi kütüphanesi ve diğer sistemler işin içine girince; yine hem özel ders veren, hem müzik okullarında çalışmış hem de internetten dersler yapan biri olarak rahatça söyleyebilirim ki ; Müzik Üniversitesi'nde (Harcanabilecek saat + sunulan bilgi) / Ücret oranı çok yüksek. Bir müzik okulunda ayda 4 derste öğrenebileceğiniz bilgiler sınırlıyken, Müzik Üniversitesi çok daha ucuz olmakla birlikte, bir ay içinde size çok daha geniş bir bilgi kütüphanesi sunacaktır. Bu bilgileri ne kadar öğreneceğiniz ve kullanacağınız tamamen sizin çalışmanızla ilgili.

Ayrıca Ekim Ayı'nda projenin başlamasına özel olarak "ROCKNROLL" kupon kodu ile bir %30 indirim de alabilirsiniz.

Bundan Sonra Ne Yapacağız?

Gelişim ve bilgi kütüphanesini büyütmek en büyük amacım. Hali hazırda bulunan kursları geliştireceğim ve öğretmen arkadaşlarımdan da geliştirmelerini isteyeceğim gibi; bir çok konuda yeni kurs da oluşturacağız. Anlatmak istediğim bir çok konu var, bunları düzgün bir şekilde sıraya koyarak sürekli içeriği güncellemeye devam edeceğim.


Aylarca, sabah akşam ciddi vakit ve emek harcadığım bu projenin bir çok arkadaşıma faydalı olacağına inanıyorum. Her türlü soru ve geri bildirimlere açığım.

Sevgiler,
Saygılar,

Deniz
 
Anlaşılan udemy kurslarını ve devamını kapsayan güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık ancak kurslar internet kurs fiyatlarına göre baya pahalı olmuş. Açıkcası bu durum öğrencileri(benim gibi) baya zorlayacak.


Umarım ülkenin durumunda düşünülerek sık sık indirim kuponu verilir.
 
Selamlar.
Forumlarda gezinebilmek için üyelik, üyelik içinde ücret istiyor sanırım.
Bence forum olayı için değil, sadece video dersleri için ücret talep etmeniz gerekir, daha iyi olur.
Onun dışında yararlı bir site olacak gibi
 
Site açıldığından bu yana yapılan güncellemelerden bahsetmek istiyorum. İlk yazımda bahsettiğim gibi altyapının kurulumunu bitirdiğim için artık içerik üretmeye yoğunlaşabiliyorum. Bu süreçte beni tek uğraştıran şey internet sitesinin hızlı çalışması için optimizasyon yapmak oldu. Çünkü nasıl yapıldığını öğrenmem ve uygulamam gerekti. Bu da beni yaklaşık 1.5 hafta içerik üretmekten alıkoymuş oldu.



Sitenin daha hızlı çalışabilmesi için gerekli optimizasyonlar yapıldı ve bulunduğu sunucunun RAM ve CPU bileşenleri yükseltildi.

optimizasyon.jpg


Selamlar.
Forumlarda gezinebilmek için üyelik, üyelik içinde ücret istiyor sanırım.
Bence forum olayı için değil, sadece video dersleri için ücret talep etmeniz gerekir, daha iyi olur.
Onun dışında yararlı bir site olacak gibi

Yanıt için çok teşekkürler Müzik Üniversitesi'ndeki forumu kurmamın amacı, üyelerin çalıştığı derslerle ilgili veya var olabilecek diğer sorularını sorabilmeleri ve bizim de onlara tek tek detaylı yanıtlar verebilmemiz. Yoksa public forum görevini Turkrock zaten güzel bir şekilde yerine getiriyor, kitleyi bölmenin çok bir anlamı olacağını düşünmüyorum.

Sevgiler, saygılar \m/
 
Gitar Hata.jpg

Selamlar sevgili arkadaşlar!

Müzisyen olarak gelişebilmenin en önemli adımlarından birisi yaptığımız hataların farkına varmak ve bunları düzeltebilmek.

Bu anlamda gitarist arkadaşlarıma yardımcı olabilmek için Gitar Çalarken Yapılan 8 Hata makalesini yayınladım.

İyi çalışmalar \m/
 



🦇The Madcap’in gitar duosu günün anlam ve önemine istinaden bir kuple Thriller parçaladı.

Halloween Shred Tablar


Ekim 2019 Güncellemeler

  • Halloween Shred videosu Tab’larıyla birlikte yayınlandı.
  • Akorların Yaratıcı Kullanımı (Gitar) kursuna 3 ders eklendi.
  • Legato kursuna “Steve Vai Lick” eklendi.
  • Mix Temelleri kursuna “Delay” bölümü (5 video) eklendi.
  • Yeni Başlayanlar İçin Bas Gitar kursuna 12 ders eklendi.
  • Yeni Başlayanlar İçin Bas Gitar kursuna 5 video ile başlandı.
  • Akorların Yaratıcı Kullanımı (Gitar) kursuna 1 video eklendi.
  • Sweep Picking kursuna 4 Sesli Arpejler bölümü (6 ders videosu) eklendi.
  • Şarkı Söyleme Temelleri kursuna “Rezonans” bölümü (8 video) eklendi.
  • EQ (Ekolayzır, Equalizer) Nasıl Kullanılır? Yaklaşımlar ve Tüyolar makalesi yayınlandı.
  • Akorların Yaratıcı Kullanımı (Gitar) kursuna 5 video ve 1 makale ile başlandı.
  • Mix Temelleri kursuna “Reverb” bölümü (5 video) eklendi.
  • Gitarda Hızlanma Çalışmaları kursuna 3 egzersiz eklendi.
  • Hızlı Elektro Gitar Çalma Prensipleri makalesi yayınlandı.
The Madcap Halloween Konserleri

1 Kasım Antalya Odin Pub
3 Kaskm İstanbul Pole N' Roll Parti

Diğer konserler

8 Kasım Cuma İzmir Bios
20 Kasım Çarşamba Ankara Eski Yeni
29 Kasım Cuma Adana İncirlik
 
Selamlar,

Müzik Üniversitesi ile ilgili sürekli olarak çalışmaya ve içerik üretmeye devam ediyorum. Aşağıda geçen ay yapılan geliştirmeleri bulabilirsiniz.

Kasım 2019 Güncellemeleri
 
Yeni Kurs : Gitar Ekipmanı (Amfi, Pedal, Prosesör, VST) Kullanımı ve Ayarlanması

spacer.png

Gitar Ekipmanı (Amfi, Pedal, Prosesör, VST) Kullanımı ve Ayarlanması kursunda, bütün bu ekipmanların, bütün parametrelerini anlamak üzere çalışacağız. Tek tek tüm detaylar üzerinde duracağız ve neyin, ne işe yaradığını öğreneceğiz. Bu şekilde aklımızdaki gitar sesine “sound”a nasıl yaklaşabileceğimizi, bu ekipmanlarımızı nasıl ayarlayabileceğimizi öğreneceğiz.

Müzikle ilgilendiğim 21 yıl içinde bir çok gitara, amfiye, prosesör ve pedala sahip oldum. Bir çok bilgisayar programı kullandım. Bunları hem kayıt ortamında, ev stüdyomda hem de sahnede canlı canlı deneyimledim. Bunca yıl edindiğim bu tecrübeleri sizlere aktarmak ve bu bilgilere benim ulaştığımdan çok daha çabuk sahip olmanıza yardımcı olması açısından bu içeriği hazırlamak istedim.

Neler Öğreneceğiz?

Gitardan güzel bir ses “sound” alabilmek için ihtiyacımız olan bilgileri bu kursta öğreneceğiz. Ders boyunca aşağıdaki bilgilere hakim olacağız:

  • Gitar amfilerinin çeşitleri, bölümleri, parametreleri ve nasıl kullanılacakları.
  • Gitar pedal çeşitleri, görevleri, bağlama sırası ve nasıl kullanılacakları.
  • Gitar prosesörleri, nasıl ayarlandıkları ve kullanım şekilleri.
  • Gitar VST Plug-in’leri, nasıl kullanıldıkları ve ayarlandıkları.

Gitardan aldığımız sesin büyük bir kısmı, çalan kişinin nasıl çaldığıyla da ilgili olduğu için bir yandan kendimizi gitarist olarak geliştirmeye devam etmeliyiz. Bu anlamda “Yeni Başlayanlar İçin Elektro Gitar” kursunu çalışmış olarak gelmeniz sizin için çok daha faydalı olacaktır. Konuyla ilgili sorularınız, istek ve önerileriniz için Müzik Üniversitesi Forumlarını kullanabilirsiniz.

Kurs gereksinimleri veya ön koşulları var mı?

  • “Yeni Başlayanlar İçin Elektro Gitar” kursunu çalışmış veya bu kurs içeriğine tamamen hakim olmak.
  • Kursta anlatılan bilgileri kendiniz deneyimleyebilmek adına bir amfi, prosesör veya bilgisayarınıza yüklü bir VST Plug-in mevcut olması sizin için çok faydalı olacaktır.

Bu kurs kimler için uygun:

  • Elektro Gitar ekipmanlarını tanımak, nasıl kullanıldıklarını, nasıl daha iyi bir ses alabileceğini öğrenmek isteyen gitaristler.
  • Pedalları ve efektleri farklı, yaratıcı şekillerde kullanmak isteyen gitaristler.

Gitar Ekipmanı (Amfi, Pedal, Prosesör, VST) Kurs İçeriği

  • 3.5 saat video ders anlatımı
  • Mobil ve Bilgisayar’dan görüntüleme
  • Kurs Sertifikası
 
Aralık 2019 Güncellemeler
 
Selamlar,

Var olan kurslara eklemeler devam etmekle birlikte yeni kurslar da hazırlanmaktadır. Ayrıca artık Müzik Üniversitesi'nde bulunan kurslar, siteye üye olmadan, tek tek ve kalıcı olarak da satın alınabiliyor. Çok yakında siteye 2 yeni kurs daha eklenecek.

Şubat 2020 Güncellemeler
Ocak 2020 Güncellemeler
 
Mart 2020 Güncellemeler

 
Geri
Üst