spark boost karakteri

merhaba, geçen gün denerken farkettiğim bir ayrıntıyı paylaşmak istiyorum.
spark boost(büyük versiyon) transparan olmasıyla tanınan pedallardan biri. fakat pedalda üç mod var. fat boost, clean boos, mid boost.

Pedal aynı zamanda bir overdrive pedalı, özellikle fat konumundayken.
Fat boost o kadar da transparan bir kanal değil, tonu ciddi anlamda hacimlendiriyor.

Denediğim ayar şuydu;

Sparktan; gain sonuna kadar açık, volume 12 bass treble 12 yönünde.
Öncesinde orta gainli drive pedalınız olacak, iki pedalınız da sürekli açık halde kalacak. Volume knobu kullananlar bilir, volume azalınca gain, presence, volume düşer. Fakat spark fat konumundayken kullanıldığında volumeü kıstığınızda hacim düşmesinin çok daha azaldığını farkettim. Volumeü kısınca ton yine clean kalıyor fakat hacim ve headroom düşüşünü ciddi seviyede engelliyor.

Özetle, volume knobu kullanıyorsanız;
Öncesinde drive(kendi ayarlarınızda, fakat hi gain değil yoksa boğulmalar yaşanıyor)
Sonrasında spark boost(Gain: full Vol:12 Bass:12 Treb: 12)

bu ayarlarda volume knobu ile oynayın, çok kısınca harika bir clean, çok açınca ciddi bir gain ve hacim kazandığınızı farkedeceksiniz. Birden fazla gitar ile denedim tepkileri çok iyiydi.

Spark boosterınız yok ise BIAS FX2 den spark boost ekleyerek dediğim yöntemi deneyebilirsiniz.Volume knobu kullanan ve problem yaşayanlara belki çözüm olur, paylaşmak istedim.
 
Son düzenleme:
Merhaba,
Öncelikle yazınız için teşekkürler.
Ben de nir spark booster kullanıcısı olarak yazdıklarınızın tamamına katılıyorum. Od pedalı öncesinde de sonrasında da, hangi pedalın hangi pedalı drive ettiğiyle de bağlantılı olarak, spark boosterdan farklı lezzetler elde etmek mümkün. Ben bir de eqd hoof fuzzla birlikte denedim, çok memnun kaldım.
Merak eden veya arayışta olan arkadaşlara da tavsiye ederim.
Esenlikler dilerim.
 
Geri
Üst