Stratlarda akord tutan eşik(kilitli değil)

Arkadaşlar ben şu stratlara takılan va akord kaçmasını önleyen eşiklerden almak istiyorum ama hiç bir bilgim yok hakkında; benim strat a uyarmı, pahalı mı, nereden bulunur vs.Tam adını bilmediğim içinde internette bulamadım hakkında bilgi.Yanlız kilit sisteminden bahsetmiyorum.daha ufak birşey bildiğim kadarıyla.bilgisi olan birileri yardım ederse sevinirim :)
 
Evet buzz feiten muhtemelen. Ancak onun çalışma prensibi akort kaçırmamaktan öte düzgün entonasyon sağlamak. O yüzden akort kaçırma sıkıntın var ise bence kulakları ve köprüyü değiştir önce.

Buzz feiten çok gereksiz bir özellik. Ama yaptırıcam diyorsan TC de sanırım bir tek official olarak Yüksel usta yapıyor taksimde.
 
Buzz Feitenın akord kaçırma olayı ile bir ilgisi yok. Entonasyon ile ilgili bir durum ve bence hiç de gereksiz değil. Bir kere Buzz Feitenlı gitar çaldıktan sonra diğer gitarlarda o klasik sesin titreyerek azalması olayıyla karşılaştığınızda "ıyyyy" diyorsunuz. :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
hmm.sanırım benim dediğim şey değil bu buzz feitenın.ben bu sistemi bir fender kullanım kılavuzunda görmüştüm.yanlış anlamadıysam eşikte tellerin oturduğu yuvalarda tallare bir çeşit baskı uygulanıyorpeki bun bunu yanlış anladıysam da tremoloyla biraz gilmour tarzı şeyler yapınca akod bir şarkı anca dayanıyor.bu gilmour nasıl akord kaçması engelliyor bilen varmıdır?yani akord kulakçıkları onun da fender bildiğim kadarıyla...
 
Rica ederim :)

Türkiyede bulabileceğini sanmıyorum, yurtdışından hiç alışveriş yapmadım ama forumda yurtdışı alışveriş yapan çok arkadaş var, hatta gitarına tremsetter alan bi arkadaş vardı onun getirttiği siteye bir bak istersen, sorunsuz alışveriş yaptığını söylüyordu o bakımdan... Kolay gelsin.
 
Geri
Üst