Hangi Fender Stratı Almalıyım?

selam herkese, aklımda bir fender strat alma fikri var. alırsam ya player, ya da vintera 50's alacağım. player serisinin türkiye fiyatı 4500 tl civarı. nakit alacağım için biraz indirim yaparlar sanırım. vintera serisinin fiyatları ise 6500 gözüküyor şu an. onu da pazarlık ile 6000 tl civarına getirebilirim sanırım, nakitte. sizce arada olan 2000 tl'ye değer mi? ikinci el için biraz çekincelerim var açıkçası. ikinci ele o kadar para vereceksem giderim sıfır alırım diyorum kendi kendime. değerli önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
 
İkinci elde şuan için çok saçma bir piyasa var sakın saçma sapan standartlara 3000 3500 vermeyin. Player serilerini çok beğenmedim ama bazı arkadaşlar denemiş sevmiş bana biraz sağır gitarlar gibi geldi. İkisinide dene zuhal de verilip verilmeyeceğine sen karar ver.
 
çok teşekkürler. konuyu ufak bir uplayayım. bilgisi olan var mıdır? fender vintera kullananların yorumlarını görmek isterim..
 
Fender vintera’yı ankara’da bir avm’nin içindeki zuhal’de denedim (ankaralı olmadığım için avm’yi hatırlamıyorum).Galiba fieata red rengindeydi.meksika üretim.hatta şöyle yapmıştım.önce standard meksika denemiştim(şuan isimleri değişmiş galiba modellerin,eski kafalıyım bu konuda,piyasayı takip etmiyorum).Sonra da bu gitarı verdi benimle ilgilenen çalışan.Ben gitarı denemeyi istememiştim ama arkadaş özellikle “lütfen şu modeli de deneyin” demişti.Denedim.Müthiş bir gitardı,ve bence hiç fender denememiş,daha başlangıç seviyesindeki biri bile standard meksika ile vintera’yı denese rahatlıkla anlar aradaki farkı.Yani bence standard meksika ile vintera arasında muazzam fark vardı.Ben tele denemiştim buarada.Amfi de hot rod’dı diye hatırlıyorum.Vintera diye bir modelden de haberim yoktu.Zuhal’deki görevlinin dediğine göre”bu gitar bize yanlışlıkla gönderildi,bizim siparişimiz değildi” şeklindeydi.Bence mutlaka bu gitarı deneyebileceğiniz bir mağazaya gidin deneyin.
 
Ikinci el bakmaya karar verirseniz, ufak tefek degisikliklerle, Fender Player serisi eski Standard serisi, Vintera serisi eski Classic serisi, Vintera Modified serisi eski Classic Player serisinin yeni verziyonlari. Ayni sekilde USA Fender'lerde eski American Special serisinin yeni ismi American Performer, eski American Standard serisinin yeni ismi American Professional, eski American Vintage serisinin yeni ismi American Original oldu. Daha uygun fiyatlara yeni serilerin eski verziyonlarini ikinci el olarak sahibinden uzerinden bulmaniz mumkun.
 
Son düzenleme:
direk söylenen modeller değil ancak bir arkadaşım için mexico standard denemiştim ve bana korkunç kötü gelmişti, bahsettiğin paralara rahatça amerikan special ya da standard alabilirsin gibi geliyor, ben tercihimi öyle yapardım.
 
Strat'ı iyi yapan yeri sapıdır. İyi tınlayan sapı olan her Strat alınabilir. Aralarındaki fiyat farkı köprü bloğu, manyetik ve elektronik kalitesi ile ilgili. Gövde cilası, boyası vs. de önemli de iyi bir sap yoksa olmuyor. Ben iki kere biri meksika ve biri de Amerikan Vintage Thin Skin serisi Stratım oldu. Sonrasında hep butik bir yerlere yaptırdım. Şu anda da Fender marka bir gitarım yok. Asla da öyle bir para vermem. Ha ben biraz kullanıp satarım derseniz Fender alın. Ha ben Strat'ı çok seviyorum bu benim ana gitarım olacak diyorsanız. Yaptırmayı veya parça parça yaptırmayı deneyebilirsiniz.
 

Geri
Üst