EMG 81/85 hakkında...

Sevgili rock severler merhaba, uzun süredir siteyi takip etmekteyim üye olmak bu zamanlara nasipmiş. Türkçe olarak güvenebileceğim en iyi kaynağın burası oldugunu düşünüyorum. Sorum şu ki benim Epiphone Les Paul Standard gitarimda EMG 81/85 manyetikleri var gitarı bi süre once satın aldıgımda üzerinde bunlar vardi. Ancak tonları bana biraz sert geldi, ben yeri geldiginde blues yapabilmek yeri geldiginde hardrock metalrock yapabilmek istiyorum. Gn'R çalabilecegimi söylemişti ancak onun icin bile biraz sert tonu oldugunu düşünüyorum. EMG 81/85 hakkında düşünceleriniz nelerdir? bana ne tavsiye edersiniz? Eğer imkanım olursa satıp Gibson 498/490'lar ile değiştirmeyi düşünüyorum. Zaten değerinde olduğu için takas da düşünüyorum. Sorularim bu kadar simdiden görüşleriniz için teşekkür ederim... :^)
 
Merhaba,
Manyetik seçimi, sonuç tonunuza etki eden her sey gibi oldukça subjektif bir konu. O nedenle doğru yada yanlış seçim yok gibi bir şey.
Emg 81/85 ikilisi bildiğiniz üzere aktif manyetikler olup, pasiflere göre çıkış güçleri daha yüksektir. Sizin sorunuzda belirttiğiniz türlerde de kullanılmak için üretilmedikleri bence de doğru.
Kimi insanlara göre emg 81/85 ikilisinde 85’in köprü 81’in sap tarafında kullanıldığında daha iyi sonuç veriyor. Bunu da deneyebilirsiniz ama bu düzenek biçiminde şahsi tecrübem yok.
Sizin sorunuzdan anladığım, siz daha yumuşak bir tonu olan manyetikler istiyorsunuz. Bence bu konuda bilindik çözümler gayet sağlam, aklıma ilk gelen; pasif manyetik, seymour duncan jb ve 59 ikilisi. Bence belirttiğiniz ihtiyaçlarınıza cevap verecek bir manyetik çifti.
Esenlikler dilerim.
 
Geri
Üst