bana amfi tavsiye eder misiniz ?

selam müzik severler
ben 20 yıldır elektro gitar çalıyorum. elimde 2007 yılında aldığım ibanez rg 2570 gitar var. bunu vamp2 cihazına bağlayıp kulaklıkla yıllardır kullanmaktayım. çaldığım gruplar dream theater, metallica, megadeath, iron maiden, pentagram, kurban v.s. dir. ancak artık bir amfi alıp vamp2 den ve kulaklıktan kurtulmak istiyorum. evde kısık seste kullanacağımdan lambalı amfi düşünmüyorum. ampi teknolojisinden uzağım ancak araştırınca boss katana ve yamaha thx10 gibi seçenekler gördüm. ancak tarzıma uyar mı bilmiyorum. scarlet solo ses kartım da var mikrofonlama da yapabileceğim 3000 ₺ civarı ampi önerilerinizi bekliyorum. şimdiden tşk ler.
 
Düşük ses seviyesinde mikrofonlama çok başarılı sonuçlar vermeyecektir. Usb bağlantısı olan amfiler var. O konuda pek bilgim yok fakat sizin durumunuzda daha faydalı olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
mikrofonlama en son ve nadiren kullanacağım özellik. aslında amaç çaldığım tarzlara uygun bir amfi almak. pedal felan la uğraşmak istemiyorum. metal soundu iyi olsun clean idare etsin önemli nokta bu aslında. kısık sesden kastım. lambalıdan verim alabileceğin kadar sesin açılabileceği seviyeden daha düşük ses. sesi tabi ki açacağım ama etrafı rahatsız etmeyecek ölçüde. bi de foodswich bağlantısı olsa güzel olur. bilgisayardan müzik açıp üzerine çalmam için yeterli olması lazım.
 
Sana kesinlikle fender mustang gt serisini öneririm. Pedal setup efekt falan hepsini tek amfide halletmiş olursun. Emin ol gelecekte daha fazla şeyler istediğin zamanlar olacak ve bu amfinin hepsini karşıladığını göreceksin.

Ve amfinin tonları da tek kelimeyle müthiş. Ben de amfi arıyordum çok uzun bir araştırma sonucu fender mustang gt 100 aldım ve gerçekten çok memnun kaldım.

Bluetooth ile amfinin uygulamasına bağlanıp sevdiğin şarkıların tonlarına anında ulaştığında cidden çok güzel ve pratik oluyor. Gerçekten tavsiye ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
fender mustang gt100 videolarını inceledim az önce. güzel özellikleri var gerçekten. biraz da karmaşık geldi. gerçi kullandıkça çözülür o ayrı. tek kafama takılan çaldığım tarz olan metal tonlarını videolarda denk gelmedi. o konuda yeterli mi bilemedim.
 
Bence bir müzik markete git ve bizzat dene. Çok beğeneceğini sanıyorum.

Ve amfi karışık olmaktan çok uzak bir amfi. Çok çok basit bir kullanımı var. Android uygulaması ile de acaip pratik.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
katana sanki distorsion tonlarda daha dolgun duruyor videolarında. kararsız kaldım. bu yamahanın thr10x modeli işe yarar mı peki ?
 
Son düzenleme:
Merhaba,
Eğer lambalı ve düşük vatajlı bir lambalı ampli istiyor, metal için uygun olsun istiyorsanız PRS MT-15’i alınız. Şu an sahibindende 4.8000 TL’ye satılıyor. Gayet güzel, kullanımı kolay, sesi kütür kütür bir ampli.
Esenlikler dilerim.
 
malesef lambalı amfinin gereğini sağlayacak kadar ses açmam mümlün olmayacak. bana drive tonları iyi bir amfi lazım. dijitallikten uzaklaşsa güzel olur
 
THR 10x kullanıyorum bir süredir. Basit bir kullanımı var. Tonal anlamda kısık seslerde gayet tatmin edici bence. Sesi açtıkça minik hoparlörlerinden olsa gerek rahatsız edici bir hal alıyor. Nasıl anlatılır bilemedim ama denemek lazım. Şimdi onu satıp biraz daha büyük bir amfi bakacağım.
 
Bir de alacağın amfide fx loop girişi olmasını tavsiye ederim.

Bugün ihtiyacın olmayabilir belki ama gelecekte aklına yeni fikirler geldiğinde - ki bu çok muhtemel- preamptan sonra koyman gereken bir pedal düşündüğünde yada amfinin sadece power amp kısmıyla prosesör kullanmaya karar verdiğinde fx loop giriş çıkışlarının ne kadar önemli olduğunu farkedeceksin.

Kısacası öyle bir amfi al ki bir gün ihtiyacın olabilecek her şeye cevap versin.
 
Şu an sahibinden de ikinci eli var.
Dore getiriyor olabilir zira PRS markasınınDore müzik getiriyor.
Bu ampliyle birlikte tabii kabin almanız gerekecek.
Yok ben kabinle de uğraşamam derseniz kombo olarak “bence” en iyi seçenek marshall dsl40cr.
Bu çok büyük derseniz de marshall dsl15 vs. modelleri var.
Esenlikler dilerim.
 
Merhaba,
Eğer lambalı ve düşük vatajlı bir lambalı ampli istiyor, metal için uygun olsun istiyorsanız PRS MT-15’i alınız. Şu an sahibindende 4.8000 TL’ye satılıyor. Gayet güzel, kullanımı kolay, sesi kütür kütür bir ampli.
Esenlikler dilerim.

thomann’dan getirseniz 3500e sıfır olarak geliyor zaten.

ha bu arada Mt-15 lerde kronik 50hz cycle hum ve fx loop gürültü sorunu var. 8/10 ‘unda ya da hepsinde var desek yeri, tasarımsal hata. Ama tonu muazzam, gerekli detaylı bilgiyi derleyip toplayıp buraya bu konuda başlık açacağım.

nerden biliyorum? Yeni aldım, bizzat yaşadım, içerisine müdahale ile çözdüm :)
 
Geri
Üst