Gripin'

gripin’ İN İLK ALBÜMÜ “HİKAYELER ANLATILDI” ÇIKTI !

3d.jpg


Bugüne kadar çıktıkları bar programları ve rock festivalleri sayesinde kendilerine ciddi bir hayran kitlesi edinen gripin’in merakla beklenen ilk albümü ‘’Hikayeler Anlatıldı’’ piyasada !

Albümde en fazla dikkat uyandıran parçalar arasında "Boşver", "Elalem", "Karışmasın Kimseler", "Hayat Mars Etti" ve Vega’dan tanıdığımız Deniz Özbey’in de vokallerinin bulunduğu "Üç" sayılabilir.

Prodüktörlüğünü Haluk Kurosman 'ın üstlendiği “Hikayeler Anlatıldı” albümünün tüm söz ve besteleri gripin’e , düzenlemeleri ise Haluk Kurosman ve gripin’e ait.

Müzik sektörüne bu albümle merhaba diyen genç plak şirketi ‘’GRGDN ’’ etiketiyle yayınlanan albüm, önümüzdeki bahar aylarının en favori rock albümlerinden biri olacak.

1. Boşver
2. Elalem
3. Karışmasın Kimseler
4. Çok Kısa
5. Üç
6. Rüzgar
7. Hayat Mars Etti
8. Yüzümden Düşen Bin Parça
9. Bir Anlık İstek
10. Yenilmişiz


gripin’ 1999 yılının Şubat ayında ‘’Birol Namoğlu’’ ve ‘’Evren Gülçığ’’ tarafından ‘’Zencefil’’de bir öğlen vakti kuruldu. 1999 yılında lise ve üniversite festivallerinde (İ.T.Ü. Taşkışla başta olmak üzere) çaldıktan sonra 2000 yılı Şubat ayından başlayarak yaklaşık 4 yıl her Cumartesi gecesi Bronx’ta sahne aldı ve bu mekanla özdeşleşti. 2000 yılı içerisinde üniversite festivallerinde boy gösteren grup bu yılın sonlarında bir süre Kemancı’da da çaldı.

2001 yılında davul’a ‘’İlker Baliç’’in ve elektro gitar’a ‘’Murat Başdoğan’’ın geçmesiyle bugünkü kadrosuna yaklaştı. 2001 yılını da Bronx bar programları ve festivallerle geçiren grup bu yılın sonunda ‘’Athena’’, ‘’Duman’’, ‘’Suitcase’’ ve ‘’Mor ve Ötesi’’ ile birlikte Tuborg Modern Rock Günleri’ne konuk oldu.

2002 yılında klavyeye Arda İnceoğlu’nu alıp bestelerini oluşturmaya başlayan gripin’, Haziran ayında ‘’Cake’’, ‘’Shed 7’’, ‘‘Wayne Hussey’’ ve ‘’Mor ve Ötesi’’nin yeraldığı Tuborg Modern Rock Festivali’nde çaldı.

Geçtiğimiz günlerde Maslak Venue’de gerçekleşem ‘’Myslovitz’’ ve ‘’Reamon’’ konserlerinde de bu 2 önemli grup ile aynı sahneyi paylaşan gripin’ , nihayet yıllardır beklenen ilk albümlerinin kayıtlarını tamamladı. Canlı performansları ve sahnedeki enerjileri ile büyük beğeni kazanan gripin’i bahar aylarında bir çok festivalde izleyebilirsiniz

3b.jpg



gripin’ üyeleri :

BİROL NAMOÐLU (solist)
39.jpg

Doğum Tarihi: 09.11.1978
Eğitim: Metalurji Mühendisi
En beğendiği gruplar ve solistler: Jeff Buckley, Nusrat Fateh Ali Khan, Eddie Vedder
Tuttuğu takım: Galatasaray
Lakabı: Dede
Son günlerde en beğendiği gruplar: Jeff Buckley, Muse, K’s Choice, 311, Placebo
Hikayesi: Amatör müziğe İSTEK Kemal Atatürk Lisesi’nde okurken ‘’Emir Işılay’’ ve ‘’Murat Emre’’ ile birlikte kurdukları lise grubunda vokalist olarak başladı. Bu grupla lise festivallerinde çaldı. 1998 yılında ‘’Serdar Dereköy’’ ve ‘’Mustafa Keçeli’’ile birlikte kurduğu ‘’Yankı’’ grubu ile Boğaziçi Üniversitesi 1. Amatör Müzik Yarışması’nda ‘’ en iyi vokalist’’ ödülünü kazandı. Aynı yarışmada Yankı grubu ise en iyi grup, performans ve jüri özel ödülünü aldı. 1999 yılında ‘’Evren Gülçiğ’’ ile birlikte gripin’i kurdu.
-------------------------------------------------------------------------------------
EVREN GÜLÇIÐ (Bas Gitar)
3a.jpg

Doğum Tarihi: 06.09.1977
Eğitim: İ.T.Ü İnşaat Mühendisliği mezunu
En beğendiği gruplar ve gitarist: Sneaker Pimps, Doves, Jeff Buckley, Beady Belle
Tuttuğu takım: Galatasaray
Lakabı: Kemik
Son günlerde en beğendiği gruplar: Massive Attack, Zero 7, Archive

Hikayesi: 1993 yılında Şişli Terakki Lisesi’nde kurduğu grubuyla Altın Mikrofon’da ikincilik ödülü aldı. 94-95 arasında ‘’Emir Işılay’’ ile birlikte kurduğu ‘’Pharoh’’ isimli grupta gitar çaldı. 97 yılında ‘’Birol Namoğlu’’ ile birlikte kurduğu ‘’ismi lazım değil’’ bir grupta gitar çaldı. 97-99 yılları arasında bir taraftan Pera Güzel Sanatlar’da caz armonisi eğitimi alırken bir taraftan da tiyatro müzikleri hazırladı. 99 yılında Birol Namoğlu ile birlikte gripin’i kurdu.
-------------------------------------------------------------------------------------
MURAT BAŞDOÐAN (Gitar)
3e.jpg

Doğum Tarihi: 26.12.1981
Eğitim: Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık’ta öğrenci
En beğendiği gruplar ve gitarist: Slash, Guns’n Roses, Pearl Jam
Tuttuğu takım: Galatasaray
Lakabı: Muraz
Son günlerde en beğendiği gruplar: Muse, Lamb, Placebo
Hikayesi: Amatör müzik hayatına Şişli Terakki Lisesi’nde başlayan Murat, ilk grubu ‘’Popcorn’’u ‘’Kerem Sedef’’ ile birlikte kurdu ve festivallere katıldı. Murat 2001 yılından bu yana gripin’ ile birlikte sahneye çıkıyor.
-------------------------------------------------------------------------------------
İLKER BALİÇ (Davul)
3c.jpg

Doğum Tarihi: 22.05.1980
Eğitim: İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nde öğrenci
En beğendiği gruplar : Rammstein
Tuttuğu takım: Galatasaray
Lakabı: Baljiç
Son günlerde en beğendiği gruplar: Michel Camilo, Incubus
Hikayesi: ‘’Kadıköy Anadolu Lisesi Grubu’’ adıyla kurdukları ‘’Kungfu’’ ile 9 sene boyunca çalıştı. 2000 yılında gripin’e katıldı. Hala Cuma akşamları Kungfu grubu ile birlikte Budha Bar’da sahneye çıkıyor .
-------------------------------------------------------------------------------------
ARDA İNCEOÐLU (Klavye)
38.jpg

Doğum Tarihi: 21.02.1982
Eğitim: Kocaeli Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi
En beğendiği gruplar: Deep Purple, Muse
Tuttuğu takım: Beşiktaş
Lakabı: Çakma Jon
Son günlerde en beğendiği gruplar: Muse, Kevin Moore
Hikayesi: Amatör müzik hayatına Evren Lisesi’nde başladı. Lise konserleri ve yarışmalara katıldı. 2001 yılında ‘’Kungfu’’ grubunda çalmaya başladı. Bu grup ile birlikte bir çok festivalde, Line ve Budha Bar’da sahneye çıktı. 2002 yazından itibaren gripin’ ile birlikte çalıyor.
 
öncelikle başarılar...... :D dün akşamda frekanstaydılar. orda bi kaç parçalarını dinledim. gerçekten iyi bi grup. umarım hakettiği yere gelir....................... :D
 
şimdi ilk defa duyuyorum grubu ama çok merak ettim sanırım alternatif yapıyorsunuz özellikle şarkıların türkçe olması çok hoşuma gitti başarılar diycek birşey yok yorumumu albümü alıp dinledikten sonra yaparım
 
Geri
Üst