bias fx2-scarlet solo ses çıkışı sorunu

selam arkadaşlar,
gitarımı bilgisayara bağlamak ve amfi yerine kullanmak için focusrite solo 2. gnr ses kartı aldım. indirimden bias fx2 std yi 44$ a satın alıp kurdum. asio yu kurdum, focusrite driverlerini kurdum. bias fx2 in audio settings lerini de ayarladım. gitarı bağlayınca bias fx2 nin uygulamasında sinyal çizgileri geliyor yeşil yeşil. ancak ses kartına bağladığım kulaklığa ses gelmiyor. bilgisayara bağlı ses sistemi zaten yok. hatta ses kartının direk monitoring ayarını açınca ses geliyor. ancak bias fx de devreye girmiyor. windows 10 sistem kurulu giriş ve çıkışlarına focusrite seçili. o kadar uğraştım bias fx i kullanamadım. ne olur yardım edin.
 
"yesil sinyal cizgileri" bunu goruyorsan problem yok. output ayarlarina bir Bak bias fx'den. istersen benim ayarlari ss atabilirim.
 
yeşil sinyal çizgileri tellere temasla hareket ediyor. ancak kulaklığa hiç ses gelmiyor. ses kartının direk monitoring swiçini seçince kulaklığa işlenmemiş ses de geliyor. eskiden windows 7 de cubase kullanırken sağ altta asio driverleri kullanım baloncuğu çıkardı. windows 10 kuluru şimdi baloncuk çıkmıyor. asio driverlerden şüphelendim. dediğin gibi output ayarları da sorun olabilir ss atabilirsen bakayım benimkinden farkı var mı. sinyal gözüküyor kurulumda sorun yok gibi, direk monitoring yapınca ses de geliyor kulaklık sağlam. basit bir ayrıntı var çözemedim gitti buğra
 
yeşil sinyal çizgileri tellere temasla hareket ediyor. ancak kulaklığa hiç ses gelmiyor. ses kartının direk monitoring swiçini seçince kulaklığa işlenmemiş ses de geliyor. eskiden windows 7 de cubase kullanırken sağ altta asio driverleri kullanım baloncuğu çıkardı. windows 10 kuluru şimdi baloncuk çıkmıyor. asio driverlerden şüphelendim. dediğin gibi output ayarları da sorun olabilir ss atabilirsen bakayım benimkinden farkı var mı. sinyal gözüküyor kurulumda sorun yok gibi, direk monitoring yapınca ses de geliyor kulaklık sağlam. basit bir ayrıntı var çözemedim gitti buğra
Özel mesaj attım yanıtlarsan yardımcı olmaya çalışırım
 
Ekran Alıntısı.jpg

Focusrite soloyu ilk aldığımda ben de bu latency ve ses gelmeme olaylarıyla uğraşmıştım. Benim ayarlarım bu şekilde bir dene istersen.
 
evet arkadaşlar sorunu çözdüm. asio4all kurarken içerikleri kurmamışım. sadece 2 dll dosyası ve pdf dosyası vardı klasörünün içerisinde. tüm içeriğini kurunca uygulaması ve paneli çalıştı. focusrite yi seçince bias fx2 in sesini aldım. ancak clean ton ve drive tonlarda istisnasız bir parazit cızırtısı var. reaper içerisinde de açtım aynı, kayıt yaptım aynı parazit sesi var. ses kartını direct monitoring e aldığımda tertemiz işlenmemiş clean ton geliyor. yani kulaklıkta sorun yok çift taraflı sesi alıyorum. bir de windows kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı diyerek yeniden başlıyor. bir şeyler halen yanlış gidiyor gibi.
 
dip ses için gate'i bir kontrol et istersen ama benim de anlamadığım bir nedenden kötü bı cızırtı alıyorum. sanırım gitara yeni başladığımdan perdelere basmam ile alakalı çünkü youtube'da böyle bir problem yaşayan gormedim. çözerseniz beni de bilgilendirebilir misiniz :)
 
ben de izlediğim videolardan sesleri çok güzel alıyorlardı. anlamsız bir parazit var. gate aktif dip gürültü sesi değil zaten
 
Direct monitoringten gelen raw sinyalde hiss ve hum'ı hissetmiyor olabilirsiniz. Drive'a geçtiğinizde kendini belli ediyor da olabilir. Gitarınızın shieldingini topraklamasını kontrol edin bence öncelikle.
 
Üst
AdBlock Tespit Edildi

Lütfen devam etmeden önce adblock/reklam engelleyici uygulamanızı devre dışı bırakın.

Sitemizin yazılım/donanım/servis sağlayıcı giderleri reklam gösterimleri ile karşılanmaktadır.

AdBlock'u devre dışı bıraktım    Hayır teşekkürler