Peavey 6505 sorun

Merhabalar.
Amfiyi çaliştirdiğim zaman böyle bir problemle karsilasiyorum. Nedenini ve çözümünu bilenler var midir acaba?
 
Hocam amfiyi power on yapın (stand by kapalı) tüplerin ışığına bakın. Normal olmayan bir durum varsa fark edersiniz.
Her şey normal görünüyor ise stand by on yapın. Tahta bir kurşun kalem ile her bir tüpe sıra ile hafif hafif vurun. Bu sırada aynı ses tekrar ederse hangi tüpte problem olduğunu bulabilirsiniz.
Yalnız tüpler yüksek voltaj ile çalıştığından yapacağınız işlem tehlikeli bir iş. Kesinlikle metal bir çubukla tüplere dokunmayın.
 
Ayni sorunu bir marshall amfide yasamistim, lambalara ufleyince artiyordu hatta bu ses garip bicimde. Degistirince duzelmisti, degisim zamani uyarisi demislerdi. Cikarip takmayi deneyin herkesin dedigi gibi
 
Lambalarda problem varsa bu sorun gozle gorulebilir mi acaba?
Gorebileceginiz problemler.
1- flamanı çalışmayan lamba yanmaz ve bu ses asla duyulmaz .
2- bu gürültü gelirken amfinizden , çıkış lambalarının anode ve katode u arasında elektrik arkları gozlemlenebilir ve bu risklidir amfiye hasar verir.

Bu sesi yapan şey lamba problemi mi?evet doğrudur ancak bu sadece yüzeysel bir görüştür. Çünkü lamba soketleri, lehim hataları ve Malzeme arızası , hataları da böyle sorunların baş göstermesine sebep olabilir.
Lamba değiştirseniz bile söylenen bias ayar ortalamaları hem tonlarınızı hemde lambaların ömrünü direkt etkileyen unsurlardır.
Verilen bias ortalamaları adı üzerinde ortalama değerlerdir, sadece konnektorlerde görmeniz istenen verilen miliamper cinsinden veya milovolt cinsinden değerler belli oranda geçerli olsa da lambaların besleme gerilimleri ve çektikleri akımın da haricen gözlemlenip net bir şekilde ayarlanması gerekir Vs Vs yazmakla bitmeyecek kadar detay var aslında ..... teknik Destek konusunda herhangi bir sıkıntınız olursa buralarda olduğumuzu söylemek isterim kolay gelsin geçmiş olsun 👍👍
 
Geri
Üst