Türkiye'de gerçek manada Lambalı pre-power ampli yapılmış.

E

esoeses

:D Konuyla ilgili geniş haber Volume Dergisi Nisan 2008 test sayfaları ve kapakta.Cihazın markası SOBA. % 100 türk yapımı.konuyla ilgilenen arkadaşlar lütfen görüşlerini bildirsinler.
 
Ben bu konuda geç kalındığını düşünüyorum.. tabiki kendi yaptığımız ürünleri kullanmak çok daha iyi olucaktır.. umarım kalitesi ve fiyatıda uygun olur ve kısa zamanda yayılmaya başlar..
 
isim çok itici olmuş be one öyle....

marshall peavey soba..... :D

iki genç soba zehirlenmesinden hayatını kaybetti gibi yanlış anlaşılan haberler.ardından gelen soba amfiler zehirliyor dedikoduları......

içeriyi basan el 34 dumanınını geç farkeden hevay metal grubu kurtarılamadı gibi geyikler mesela.....

denemek lazım merak ettim açıkçası bakalım fiyat ne olacak ama daha iyi bir isim olabilirdi bence.
tabi bu soner batuhan gibi iki isimin birleşmesinden oluyosa bilemem :D

şaka bir yana yapan arkadaşları önce cesaretlerinden dolayı sonrada amfiyi denedikten sonra başarılarından dolayı tebrik etmek lazım.tabi başarılı bir amfi olduysa.
 
aslında istesek neler yapıyoruz işte bir örnek daha. yetenekli arkadaşlar girişimci ruha da sahip olsa ülkeye süper hizmet olur. bu ve bunun gibi girişimlerin artarak sürmesi..
 
isim cidden banada garip geldi ama saygıda duymak lazım.

assault valla seri üretim işi göründüğü kadar kolay bişey değil bişeyden tek bitane yapmak la seri olarak yapmak arasında çok fark var sonuçta ben evde "Tamamen turkiyede bulabildiğim kompanentlerle(direnç trafo kondansatör) le yapmaya çalışıyorum. bazı istisnai mesela alpha potlar gibi bunları dışardan yada dışardan temin etmiş elektronikçi arkadaşlardan alıyorum.
şöle düşünün kaliteli bir lambalı anfi yapmak için tüm parçalarında çok kaliteli olması gerekiyor aslında kar marjı ve gümrük olaylar yüzünden fiyat bukadar yüksek olmasa turkiye şartlarında kaliteli malzemeleri dışardan alıp bir anfiyi 0 dan yaptığınıda hemen hemen aynı fiyatlara geliyor işçiliğide koyarsanız. ama TR dirençti çıkış trafosuydu bugibi şeyleri gerçekten adam gibi üreticek yerler olmadan seri üretime girişmek anlamsız geliyor bana çünkü adam gibi bir parça bulmak için bile gezmedik bakmadık dükkan bırakmamanız nettende turkiyedeki diğer şehirleri araştırmanız gerekiyor.seri üretimde işin diğer bi yanı ise mutlaka atölyen olması lazım cihazların yapıp ve montaj aşamalarını seri üretime göre adapte etmen gerek.. bunlarda ciddi para sermaye gerektiren şeyler. o yüzdendirki sadece sipariş üzerine bişeyler yapıyorum. öyleyken bile gelipte sırada bekleyen yok lambalı anfi yaptırmak için.forumda el yapımı pedalları koyuyorsun muadil yada modifiyeli halleri mesela ama gidip insanlar orjinalini alıyorlar.tercih meselesi tabi kimseyi suçlayamam ama bizde el yapımı cihazlar değersiz gözüyle bakılıyor. yurt dışında ise tam tersi.. bu tarz butik yada el yapımı pedal anfi üretenler çok ilgi görüyor takdir ediliyor. çok uzattım lafı özetlemek gerekirse böyle bir ülkede şu anki durumda bişeyler alıp satmak gerekçekten çok güç. böyle bişeye girişmek oldukça riskli.. o yüzden seri üretime geçmeyide uzun bir süre daha düşünmüyorum...
 
şunu ekliyim tabi yanlış anlaşılmasın burdaki yapan arkadaşlara bir küçümseme gibi algılanmasın.

lambalı anfi yapmak artık çok zor değil hatta lambalı anfileri yapmak teoride oldukçada basit hatta şu linkte http://www.madamp.biz/ anfi kitleri satılıyor kutusu tüm malzemeleri nasıl monte edeceğinizi gösteren montaj yönelgesiyle birlikte geliyor.. kutusu delikleri hazır delinmiş amatör seviyede az çok lehim yapmasını biliyorsanız bile böyle bişeyi oturup yapabilirsiniz.. dikkat edin yüksek voltajlar kullanılıyor çarpılmayın :D..

işin piyasa yönü var kültleşmiş anfi marka ve modelleri varken ortaya yeni bir anfi çıkartıp satmaya çalışmak gerçekten cesaret tabi yaptınız anfininde çok idealı olmasını gerektiriyor.
 
vay be buralarda bulunurmu bu lambalı amfi hazır kiti adamlar 10 direnç 2 kondansatörle işi bitirmiş biz dijital saat uzaktan kumandalı ısı kontol devreleri filan yapıyorduk ya :D
 
arkadaşlar esoesin verdiği linklteki sayfaları okurken bir yazı dikkatimi çekti sonuç kısmında diyorki :

dünyada sadece bir adet üretilmiş bu cihazın ülkemizde yapılmış olması.......

heralde sipariş üstüne yapıcaklar seri üretim yok gibi geldi bana.
 
Geri
Üst