Odtü MT BaharŞenliği Seçmeleri

saolun varolun o zmn da benım bıldıgım ankaradan katılan gruplar secmeye gelmek zorundalardı...

nese ii senlıkler diliorum bol sıyah gunler hepınıze
 
IsHot grubu olarak, ODTÜ Bahar Şenliği 2008 MT Panayır Alanı Sahnesi Konserleri'nde sahne alacak bütün gruplara başarılar diliyoruz. Şenliklerde görüşmek üzere, sevgiler..
 
eğer seçmelere gelmeye bir mani var ise, ankarada olsun amsterdamda olsun demo ile katılabiliyor gruplar sayın tenten. Ben tenten karaterini çok sevidiğimden birden kanım ısındı sana ama metalcisin galiba siyah günler falan seviyosun siyahı ;)
 
Bende pek torpil olduğunu zannetmiyorum arkadaşlar.
Sonuçta kitleyi toplucak gruplar olcak ki konser zevkli hale gelsin.

5 saatlik süreye onca grup arasınan belirli sahne duruşu olan gruplar yerleşiyor.

Juri tayfayı tanımam etmem ama belli ki, bu torpil muhabbeti ön yargısınıda yıkmaya çalışıyolar bir yandan.

Tek temennim birgün ITU atmosferini ODTU de de yaşayabilmemiz.

Gruplara One More Lie ' dan başarılar.
 
demolarda şiklei sadece kendi istedikleri adamlar bu şenliklerde bende odtülüyüm hersene bok gibi adamları çıkartıyorsunuz panayıra zaten şenlikten ziyade panayır yeri bizim kampüs 6tane asosyal adam orda neye göre kimi seçtiğiniz belli değil daha ne densin
 
öncelikle sahne alacak bütün gruplara başarılar bizde sahne almaktan mutluluk duyacağız,mt de torpil olmadığına kesinlikle bizde şahit olduk jürinin arkadaşı olan gruplar dahil seçilmediyse (bu iyi bir grup olmadıkları anlamına gelmez tabiki) ben bu işte torpil olmadığına inanırım fakat bir sorum olacak metal grupları veya diğer tür gruplar karışık olarak yerleştirilmiş hani güne göre bir tür ayrılmamış bu mt nin uygun gördüğü bir kararmıdır?

saygılar&sevgiler
 
Aslında Bahar şenlikleri diğer üniversitelerde saat 11 e kadar sürüyor. 3 gün ama daha geniş bir yelpazede gerçekleşiyor. ODTU gibi sosyal aktivite denilnce akla gelen ilk üniversitelerden birinin saat 17 de bitiriyor olması(belki bu kadar isüre izin veriyolardır bilemiyorum) yeteriz kalmyor mu? Ayrıca insanlar ders yada sınav saatlerinde olacak.

Ha sanane ozaman o festivallere git diyebilirsiniz,güler geçerim fakat, yapıcı eleştiri bağlamında algılanırsa gözümüzde, gönlümüzde büyüttüğümüz bir festival daha iyi yerlere gelebilir, bu tarz şikayetler azalır, gönüller ferah olur, dallarda kiraz açar kanısındayım.
 
alcolica selamlar,
tarzın günlere dağılması topluluk tarafından alınan bir karardı, farklı tarzlarda müzik dinleyen insanların aynı gün içerisinde daha hoşnut tutulabileceği düşüncesiyle alınmış bir karardı. Şenlikte görüşmek üzere...



brandonrocker demiş ki:
bende odtülüyüm hersene bok gibi adamları çıkartıyorsunuz panayıra
brandonrocker demiş ki:
6tane asosyal adam orda neye göre kimi seçtiğiniz belli değil
brandonrocker;
sana herhangi bir cevap vermeye gerek yok sanırım. BEnce sen daha ODTÜ'lü olamamışsın :!: , yıllardır oraya çıkan adamlar içinde belki senin çevrendeki insanlar da var. Bu üslüp ne kadar odtülü olduğunu açıklıyor! Ayrıca biz her pazartesi 5.30da kütüphane ününde toplanıyoruz; haftaya seni de beklerim gel bul beni ismim okan, asosyal dediğin adamlarla tanıştırayım seni, tanımadığın insanlar hakkında yorum yapmanın yanlış olduğunu anlarsın belki. ;)

saygılar sunarım.
 
acatalepsyst demiş ki:
Aslında Bahar şenlikleri diğer üniversitelerde saat 11 e kadar sürüyor. 3 gün ama daha geniş bir yelpazede gerçekleşiyor. ODTU gibi sosyal aktivite denilnce akla gelen ilk üniversitelerden birinin saat 17 de bitiriyor olması(belki bu kadar isüre zin veriyolardır bilemiyorum) yeteriz kalmyor mu? Ayrıca insanlar ders yada sınav saatlerinde olacak.

Ha sanane ozaman o festivallere git diyebilirsiniz,güler geçerim fakat, yapıcı eleştiri bağlamında algılanırsa gözümüzde, gönlümüzde büyüttüğümüz bir festival daha iyi yerlere gelebilir, bu tarz şikayetler azalır, gönüller ferah olur, dallarda kiraz açar kanısındayım.

saat 6dan sonra stadyum konserleri başladığı için panayır sahnesi saat 6ya kadar kullanımda olabiliyor. Stadyumda ise 11-12 ye kadar müzik devam etmekte. Genel şenlik organizasyonu dahilinde alınan kararlar olduğu için malesef bu konuda yapabileceğimiz birşey yok.
 
brandonrocker demiş ki:
demolarda şiklei sadece kendi istedikleri adamlar bu şenliklerde bende odtülüyüm hersene bok gibi adamları çıkartıyorsunuz panayıra zaten şenlikten ziyade panayır yeri bizim kampüs 6tane asosyal adam orda neye göre kimi seçtiğiniz belli değil daha ne densin
bir insan ancak bu kadar komik duruma düşürebilir kendini :) söyleyecek fazla laf yok hocam sana, asosyallikten yana müzdarip olduğun belli oluyor, saygılar..

geçen şenliklerde yer alan bir çok grup bu sefer seçilmemiş mesela.. ODTU MT'nin taraflı bir seçim politikası izlediğine inanmıyorum ve gerek ankara underground müzik piyasası gerekse odtü içerisinde fazlasıyla sosyal oldukları kanaatindeyim. daha önceden seçilen de aramalıdır..

Her ne şekilde olursa olsun, ODTU Bahar Şenlikleri, Ankara ve Türkiye'de başı çeken, en prestijli şenliklerden birisidir kuşkusuz, bu güzel organizasyonda kuşkusuz en büyük katkılardan birini de ODTU MT yapmaktadır. Her zamanki gibi yine çok güzel ve çok kaliteli bir ODTU şenliği olacağına inanıyorum. Saygılar, sevgiler..
 
yapacak bişey yok...vardır herkesin bi bildiği... tek bişey diyeyim bu tür konularda çok konuşmaya gerek yok.Dünyanın sonu değildir seçilmek de seçilmemek de.Bildiğinizi okuyun millet..
 
Selam arkadaşlar,

Öncelikle seçilen arkadaşları tebrik ederim, sonralıkla MT'ye organizasyondan dolayı teşekkür ederim.

Şike olaylarıyla ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum. Şike var mıdır yok mudur, torpil dönüyor mu dönmüyor mu bilmiyorum ama MT'den olan arkadaşlar şunu bilsinler ki bu seçmeye katılanlar ya da katılmayanlar arasında böyle kuvvetli bir kanı var.

Ne derseniz ne yaparsanız yapın bir şekilde yaptığınız organizasyonlara gölge düşüyor ve bir ODTÜlü olarak ve hayatında müziğe çok büyük yer vermiş biri olarak ODTÜ MT'nin şike yaptığı kanısının var olması açıkçası canımı sıkıyor.

Burdan öyle şike yapılıyor demeyle şike olduğu kanıtlanamaz ama şike yok arkadaşım diyerek de bunun önüne geçilemez. Bence ODTÜ MT üyeleri olarak bir şeyleri değiştirmeniz lazım. Yani bunu nasıl yaparsınız bilmem ama insanların ağzına laf vermemelisiniz. Bir çok insan boş konuşur ama her zaman içlerinde haklı olanlar da vardır.

Seçmeler konusuna gelince bu konuda da demoyla seçme yapılması konusuna kişisel olarak çok karşıyım. Neden derseniz:

Eğer demo kanal kayıtsa, zaten geçerli bir demo değildir. Kanal kayıt yapmak için grup olmaya bile gerek yok. Beraber insanlar nasıl çalıyor, sahne duruşları nasıl, seyirciye enerjiyi nasıl aktarıyorlar bunu bu tarz bir demodan görmek pek de mümkün değil. Pek de değil hiç mümkün değil.

Eğer hücum kayıt bir demo yollanmışsa, grubun bir arada nasıl çaldığı konusunda bir fikir sahibi olmak tamam mümkün ancak grup olarak kendi kendine çalmak ayrı şey, bir kişinin bile önünde çalmak ayrı şey. Stüdyoya bir seyirci bile alırsanız atmosfer çok değişebilir.

Bütün bunlar bir yana zaten bir demo kaydında bir grubun hatalı çalması diye bir şey söz konusu değil. Kimse hatalı bir demo kaydedip de onu yollamaz kanaatimce.

Demo dediğiniz şey eğer grup imkanlarınca bir barda seyirci önünde verilmiş bir konserse, işte o zaman geçerli bir seçme kriteri olmuş olabilir bence.

Her şey bir yana, seçmeye katılan insanların çoğu hiç alışık olmadığı bir stüdyo yapısında 20 dakikalık ufacık bir zaman diliminde şarkılarını çalıp çıkmak zorunda kalıyorlar. 20 dakika değil çalmaya, ses düzenini ayarlamaya bile yetmez.

Bütün bunların çerçevesinde, seçmeye katılan insanların demo yollayan insanlara göre daha düşük şansa sahip olduğunu, daha yetersiz haklara sahip olduğunu düşünüyorum. Böyle bir durumda -yukarıdaki tartışmalara göre konuşuyorum-, 5 grubun seçmede adı yoksa ve demo ile katılarak seçilmişlerse bence bu konuda seçilemeyen 5 grup adına büyük haksızlık var.

Bir şeyleri değiştirin arkadaşlar. Bu şenliğin yapılacağı aylar öncesinden belli, talebin bu kadar yüksek olacağı da aynı şekilde. Sonuçta bu geleneksel bir olay. Başvurular çok önceden bitirilebilir, seçmeleri 2-3 haftaya hatta 1 aya yayabilirsiniz. ODTÜ MT çok büyük ve köklü bir topluluk bu tarz bir organizasyon sizi yormaz.

Benim burda MTyi kötülemek gibi bir niyetim yok. Haklı bulun ya da bulmayın, bunlar da sizin seçmelerinize katılmış, defalarca şenliklerinizi izlemiş, Rock, Metal, Beste günlerinizi yakından takip etmiş bir insanın görüşü.

Okuyanlara teşekkürler. Kolay gelsin.
 
icanus herşeyi söylemiş.Özellikle demoyla katılanlarla ODTU'ye gidip katılanlar arasındaki haksızlık olayını çok güzel açıklamış.Hatta tabiri caizse "hislere tercüman olmuş!"
 
incanus merhaba,
eleştirilerin için çok teşekkürler, bahsettiğin şeyleri toplantıda topluluk üyeleriyle paylaşacağız mutlaka;
demo konusundaki çekinceni anlıyorum ama biz de zaten bu konuda bir haksızlığa sebebiyet vermemek için biraz çaba gösteriyoruz sanırım.

Seçmelere performanslarıyla katılan gruplar daima bizim önceliğimizi oluşturan gruplar olur, yıllardan beri bu böyleymiş şu anda da böyle gidiyor. Demo ile katılan gruplar konusunda da çok dikkatli olmaya çalışıyoruz.

Sonuçta dediğin gibi sadece hücum kayıt dinlenerek karar vermek imkaansız. Bu konuda grupların extradan gönderdikleri konser videolarını da izliyoruz, daha önceden izlediğimiz gruplar ise bu konudaki düşüncelerimizi de seçme kurulundaki arkadaşlarla paylaşıp eğer genel bir kanıya varılırsa o zman seçme kararı alıyoruz. Ama binbir sıkıntı çekip seçmelere gelen gruplar her zaman önceliğimizi oluşturuyor dediğim gibi.

Ama göz ardı edilen küçük bir nokta var sanırım biz amator bir öğrenci topluluğuyuz ve bunu sende biliyorsun ki odtüde okumak zor bir iş. Seçmelerde daha net kararlara ulaşabilmek için bir seçme boyunca 5 kişiyse o aynı 5 kişinin grupları dinlemesi gerekiyor. C.tesi sabah 8den pazar saat 11e kadar( ki sonra demo dinlenmesi ve grup tartışmalarıyla uykusuz geçen tüm gecenin ardından listenin oluşması öğle saatlerini buluyor.) zaten bir haftasonu tamamiyle yorgunlukla geçiyorken bunu 1 ay gibi bir süreye yayıp sınavlardan ve projelerden arta kalan haftasonundaki 5-6 saatlik dinlenme süremizin de bize kalması kanısındayım.

Ama dediğim gibi yazdıklarının hepsini toplulukla paylaşıp, daha iyi olması için neler yapabiliriz tartışacağız.

Grupların seçilmemesinin, o grubun kötü olduğu anlamına geliyormuş gibi algılanması esas sorunu yaratıyor sanırım. Ama böyle bişey yok! Sonuçta ben de bu seçmelere katıldım kendi grubumla ama seçilmedim, ha kötü mü çaldım (bence hayır), abuk sabuk şarkılar mı çalıyorum( yine hayır) ama demek ki arkadaşlarımın o sahnede olmasının daha uygun olacağını düşündükleri bi grup denk gelmiş ve bizi seçmemişler bu bu kadar basit. ben de 10larca kez seçme kurulunda bulundum ve seçmemiz gereken grup sayısı belli olunca ister istemez insanları elemek zorunda kalıyorsun iyi çalsalar da. Bizde isteriz gerçekten güzel müzik yaptığına inandığımız tüm insanlara sahne şansı verebilmeyi ama elimizden gelen bu kadar malesef.



Steve_o arkadaşım,
sende odtüye falan yolun düşecek olursa en azından kafandaki soru işaretlerini gidermek ve Odtü MT yi biraz daha iyi tanımanı sağlamak adına beklerim seni. Gel bi kahve ısmarlayım oturup konuşalım.


Biraz uzun oldu sanırım :)
Fikirlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.
Güzel bir şenlik olması dileğiyle.
iyi akşamlar...
 
Selam Lions,

Yaptığınız işin ne kadar yorucu olabileceğinin çok iyi farkındayım. 2 günde 10larca grubu dinlemek gerçekten sıkıntılıdır. Hatta o kadar grup içinden belki en temiz seçmeyi yapıyorsunuz bilemem. Ama kötü bir yargı var işte onu kırmak lazım.

Amatör bir topluluğuz diyorsunuz ama arkanızda ODTÜ'nün gücüyle profösyönel bir topluluğa taş çıkartacak işler yapabilirsiniz.

Yani benimki bir fikir ama, bu şenlik mayısta mı yapılıyor, bitirin başvuruları şubatta, başvuran grupları türlerine göre ayırın. Her türden katılacak belli grup kotanız olsun. Ona göre şubatla mayıs arası görev alacak bi ekibiniz olsun türe göre. Geniş geniş, insanlara da kendinize de zaman tanıyın.

Ya da ben dışarıdan çok kolay konuşuyorum :) Tabi bu biraz da ODTÜ MT olarak panayır alanı konserlerinin amatörlük/profösyönellik seviyesini hangi sınırda tutmak istediğinize göre değişecek bir durum. Şahsen ben çok profösyönel bir yaklaşım olabileceği için kendi verdiğim öneriyi pek tutmadım eheh.

Ve senin dediğine itafen bir gözden kaçırılmaması gereken şey de şu ki seçmelere hazırlanmak da, sen de grubun olduğuna göre biliyorsun ki, çok zor bir iş. :)

Mesela seçme zamanlarının açıklandığı listede demoyla katılacak grupları da belirtin. Bunlar nerden çıktı demesin insanlar. Kendinizi seçilmeyen insanlar yerine koyun. :)

Ayrıca farklı şenliklerde, festivallerde, konserlerde kendini kanıtlamış harcı alem gruplar, işinin ehli insanlar, sizin gözünüzde iyi olan gruplar şenlik için başvuruyorsa, onları bence seçmelere bile sokmayın. En başında ilan edin bu adamlar çıkacak diye. Tabi tadını kaçarsa hoş olmaz. Ama her güne bir headliner fena olmayabilir :) Bu da yine profösyönel bir yaklaşım oldu. Oldu olacak konserleri de biletli yapın da gördükleri yerde vursunlar sizi eheh.

Bunlar da fikir işte. Çalışmalarınızda başarılar, şenliklerde iyi eğlenceler.
 
incanus demiş ki:
Amatör bir topluluğuz diyorsunuz ama arkanızda ODTÜ'nün gücüyle profösyönel bir topluluğa taş çıkartacak işler yapabilirsiniz.

lafım sana değil, baştan söyleyeyim, ama bu cümleden yola çıkarak konuşuyorum: yapıyorlar zaten?

bilmem farkında mısınız ama sırf seçme günleri listesinde 60 civarı grup var, bir de demoları düşünün, bu kadar sayıda grubun başvurduğu bir organizasyona sadece 20-25 tanesinin seçilebilmesi mantığının neresi yanlış geliyor ki sizlere? bunun da ötesinde neden bunu ölüm kalım meselesi haline getiriyorsunuz ki? sizin grubunuzu o 20-25 gruptan daha iyi yapan ne var? ya da onların seçilmesi sizlerden daha iyi olduklarının bir göstergesi mi? MT seçme kurulu müzik otoritelerinden mi oluşuyor? yok artık.

senelerdir böyle mantıksız tartışmaları okuyorum ve gerçekten baydı artık, kimse kimseyi silah zoruyla seçmeye sokmuyor, aşın artık bunları, çıkın biraz dolaşın, dünya o kadar küçük değil :)

kendinize saygınız yoksa 2 gün 08:40 tan 22:00a kadar milyon tane grup dinleyip üzerine karar vermek durumunda olan seçme kurulunun kararına azıcık saygınız olsun.

grupların arasında cidden "şike" yapıldığı kanısı varsa (neyin şikesiyse artık) her sene o seçme günlerinin ağzına kadar dolup taşmasını bana birisi açıklasın lütfen, çok saçma, yersiz, yıkıcı bir iddia.

gerek bahar şenlikleri organizasyonları, gerek "rock şenlikleri" 10 küsür yıldır tıkır tıkır işliyor, bu topluluk dün kurulmuş bugün bir iş yapmaya çalışıp eline yüzüne bulaştırmış bir topluluk değil. şu eleştirilere topluluğun cevap vermesi bile büyük sabır ister, benim umrumda olmazdı.

çıkan grupları beğenmeyen görüşlere saygım var, bok gibi de bulabilirsiniz, zevk renk meselesi sonuçta, ama bu eleştirinin yapılacağı yer burası değil, okulunuzun topluluğundan şikayetçiyseniz bir zahmet 5 dakikanızı ayırıp gidip kendilerine yüz yüze iletin düşüncelerinizi.

baydım.
 
Şubattan itibaren yayarak bir seçme politikası izlemek profosyonellik değil işin şeyini çıkarmak olur bence :) o stüdyoda da neyin ne olduğu iyi-kötü anlaşılıyor.. her seferinde söylemediğini bırakmayıp, yine her seferinde tekrar seçmelere girenler var...

sertsessiz demiş ki;
"sizin grubunuzu o 20-25 gruptan daha iyi yapan ne var? ya da onların seçilmesi sizlerden daha iyi olduklarının bir göstergesi mi?"

gayet güzel söylemiş arkadaş.. bu kompleks duygularını aşmak lazım. kimse mecbur değil bu seçmelere katılmaya... ODTU MT için kullanılan "kötü bir yargı.., güven kırıklığı" gibi ibarelere de katılmamaktayım.. müzik dolu günler diliyorum, sevgiler..
 
Arkadaşlar yanlış yerlere çekiyorsunuz konuyu.

Orda kendi grubunu çıkan gruplardan daha kaliteli gören, çıkan grupları beğenmeyen ve bunun üzerine MT'ye laf söyleyen adamlara zaten diyecek bir laf yok. Zaten bir yerde yanlış yapıyorlar demektir. He deyip geçmek lazım.

Ama diyorum işte böyle "şike" konu başlığı altında bir kanı oluşmuş olayda.

Kimsenin kimseyi zorladığı yok. Olayı böyle kestirip atmanız çok yanlış. MT dışında düşünün biraz. Amatör bir grubunuz var, iyi ya da kötü müzik yapıyorsunuz orası ayrı hikaye, ama canla başla uğraşıyorsunuz. Grubunuz hayatınızdaki bir çok şeyin önünde yer alıyor, müzik dinlemediğiniz, icra etmediğiniz anlar sınırlı.

Bir sinerji yaratıyorsunuz, kendi imkanlarınızca bir araya gelip saatlerce günlerce çalışıyorsunuz. Sonra karşınıza belli organizasyonlar çıkıyor. Öyle ki ODTÜ seyircisi gibi, yapacağınız işin kalitesini gerçekten çok iyi süzecek insanların önüne çıkıp çalmaya şansınız var. Siz olsanız şike dönüyor olsa bile denemeye değer bulmaz mıydınız bu seçmeleri?

Açsınız, karşınızda yemek var, alma ihtimaliniz düşük nedeni her ne olursa olsun, yine de almaya çalışmaz mısınız?

Sizce insanlar bir bahar şenliğinde izlediği bir adamı ya da grubu bir önceki seneden izlediğini hatırlayıp, bunlar geçen sene de burdaydı derse ve o insanların MT ile bağlantısı olduğu bilinirse bu yukarıda bahsettiğim şekilde çalışan bir grubun herhangi üyesini nasıl etkiler?

Yani istemeyen gelmesin arkadaş, beğenmeyen dinlemesin gibi bir yorum MT üyelerine ya da MT'nin destekçisi olan insanlara yakışmıyor.

Lions olaya çok güzel yaklaştı. Fikirlerinizi paylaşacağız dedi. Kestirip atmayın. Bir şeyler yapın. Bir şeyler yapmasanız bile tutumunuz Lions'un tutumu gibi olsun. Sonuçta sizin yaptığınız en büyük organizasyonlardan birine gölge düşüyor.
 
incanus yeterince iyi niyetle açıklamış zaten söylemek istediklerini. Ben'de MT'nin içinde bulunmasam da yıllardır takdirle takip ettiğimi söylemeliyim. Az zamanda çok işler yapıyorsunuz hep ama eleştriler yapıcı olduğu takdirde bunları da göze alsanız güzel olur çünkü zaten "müzik" topluluğu adı altında ağır sorumluluklar yükleniyorsunuz ve eleştriler illaki ollacaktır. Bu tarz eleştrileri kesip atmak internet başından çok daha kolaydır o da ayrı konu. Ben şenliklerle seçimlerle ilgili kesinlikle eleştiri yapmayı düşünmüyorum bende yıllarca seçilemedim beste yaptığımızdan dolayı ama, tarz olarak daha geniş alanlara yayılsa cok daha keyifli olur, geçen sene ismini hatırlamıorum ama trip-hop, elektronik bir grup çıkmıştı süperdi. Ama ben aynı şenlikle 5 kere black night dinlemek istemiorum onu da belirtiyim.
Selamlar,saygılar!
 
Geri
Üst