YARDIM! Buzzing Problemi

Sorununuz çözüldü mü? Tel yüksekliğiyle alakalı da olabilir. Çok çok eski tellerden de kaynaklanabilir. Düşük ihtimal ama anormal fret erimesinden veya fretlerin yanlış çakılmasından da olabilir. Bir bilene götürünüz
Sorunum tam çözüldü denemez. Uyan bir alyan bulduktan sonra deneyeceğim, Gitarı yeni aldım fret yanlış çakılmış olabilir mi?
Telleride aldıktan sonra değiştirdim.
Açıkçası uyan bir Alyan buldum ancak alyanın ucu biraz bozuk olduğundan çok ayar yapmadım gitara zarar vermesin diye bir ara yenisini alacağım.
Ayrıca oturduğum yerde bir Luthier bulmam zor gitarın biraz daha fotoğraflarını atacağım belki daha bilgilendirici olur
 
Uyan bir alyan bulduktan sonra sap duze yakin (cok az ic bukey) durumda degilse truss rod'dan bu sekilde ayarlayip, fret buzz
sorunu devam ediyorsa alt esikten buzz eden tellerin yuksekligini biraz arttirarak genel bir ayar yapin buzz kaybolana kadar.
 
20200615_110220.jpg
 
Son düzenleme:
Fotograftan tam olarak emin olamiyorum ama sap duz gibi gozukuyor. Ama siz gene de #15 no'lu mesajin ilk paragrafinda anlatilan metodla
sap duz durumda mi diye bir konrol edin birsey yapmadan once.
 
Yok ne yaptıysam düzelmedi, ya ben beceremedim ya ayar yaparken çok korkak davranıyorum olmuyor. Kurtulamıyorum buzzing'den hafif iç bükey bırakıyorum hatta telleri bile yükseltiyorum yine bızzlıyor. Sapı flat yapıyorum yine bızlıyor.
 
Hocam bence bir kenara bırakın bugünlük. Can sıkıntısıyla girişince istenmeyen şeyler olabilir genelde. Mümükünse bir gitar teknisyenine götürürsünüz, çok yüksek ihtimalle ciddi bir sorun çıkmayacaktır.
Evet haklısınız geceden beri uyumadan bunun ile uğraşıyorum tabi bir sıkıntıda çöktü üstüme, dediğiniz tavsiyeye uyup şimdilik kenrara koyacağım ertesi gün bir Müzik mağazasına gidicem. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
 
Geri
Üst