Reputation / Karma sistemi hk.

Forumda reputation/karma sisteminin uygulanmasını ister miydiniz?

  • Evet

    Oylar: 10 83.3%
  • Hayır

    Oylar: 2 16.7%

  • Toplam oy veren
    12
Selamlar,

Başlıkta belirttiğim gibi forumda bir rep sisteminin kullanılması taraftarıyım (2000'ler nostalji). Maksat faydalı/verimli katılımcılardan ziyade kalitesiz içerik üretenleri filtrelemek. Belli bir negatif karmanın altına düşen kullanıcının mesajları default olarak görünmez olacak, sayfanın sonunda 'Engellenmiş içeriği göster' butonuna benzer bir şekilde 'traş içeriği göster' kılıklı bir butonu tıklamak kaydıyla, canı isteyen yine bu mesajları okuyabilecek. Negatif karma/rep açıklamasız veya sebepsiz verilemeyecek. Bu şekilde kendi kendimizi modere etmiş oluruz.

Sizin görüşleriniz nelerdir?
 
Ben nispeten yeni bir üyeyim ve bahse konu sisteme de yabancıyım. Aslında daha aktif moderasyon olsa tercih ederim ama dediğiniz gibi bir sistem en azından başka bir seçenek olarak makul gözüktü. Tek çekincem şu: kitle oylaması illa kalitesiz içeriği elemez, o kitlenin kalitesiz bulduğunu eler. Bu çerçevede çoğunluk görüşünün sürekli teyit edildiği bir ortam oluşabilir. Ha mevcut olandan kötü mü olur bilemiyorum.
 
bu forumda uygulanabilirliği çok düşük. insanlar bilgi alışverişine değil, ezbere konuşmaya geliyor foruma. ne yeniliğe açıklar, ne eleştiriye. karşındaki sana hak vermemek için kırk takla atıyor, en sonunda konu saçma sapan yerlere gidiyor. milattan kalma ezber düşünceler ve dayatmalarla, herkesin kendi tecrübesini kutsal sayarak konuşmasıyla ve bu kişilerin savunduğu görüşlerin üstün bir çoğunluk tarafından genelgeçer kabul edilmesi sebebiyle, burada uygulanmasının pek de iç açıcı sonuçlar doğuracağını sanmıyorum.
 
Geri
Üst