Dijital Amfiye Pedal Bağlamak

Arkadaşlar selamlar elimde bitane add tube drive pedalı var ve fender mustang I amfi düşünüyorum sizce dijital amfiye analog pedal bağlamak enayilik mi olur ?
 
Eğer analog pedal ile kullanacaksanız modelleme amfisi almanızı önermem. Modelleme amfileri haricen takılan efekt cihazları ile uyum sorunu yaşayabiliyor. Mustang 1'de bunu bizzat yaşadım ve kısa süre içerisinde amfiyi sattım, Roland Cube 15x aldım. Roland alın diye söylemiyorum ancak clean kanallı modelleme olmayan bir amfi alırsanız sorunsuz bir şekilde istediğiniz pedalı kullanabilirsiniz.
 
Drive pedallarına bi anlamda preamp gibi bakabiliriz. O yuzden ister digital ister lambalı ister hibrit ister prosesör her yere baglanabilir hatta jbl hoparlöre :). Hepsinin tepkisinde degisikliker oluyor. Digital amfide modellemelerin bazılarında guzel bazılarında korkunç duyuldugunu göreceksiniz. Modelleme olmayan solid state amfilerle bence daha guzel anlaşıyor bu tip pedallar ama zevkinize kalmış.
Tavsiyem internette dolaşan geyikleri çok ciddiye almayın gidin deneyin imkanınız varsa.
 
Mustang 3 V2 kullanıyorum. Normalde kombo ama ben kafa ampliye çevirdim ve 2x12 Celestion V30 kabin ile kullanıyorum. Pedallar ile oldukça iyi anlaşıyor aslında. Beğendiğim ampli modellemelerini clean şekilde ayarlıyorum. Efektleri pedallar ile kullanıyorum. Lambalı amplim de var bu arada. Karşılaştırma yapınca Mustang bence başarılı. Ama kombo halinden çok bu şekilde seviyorum...
 
Boss Katana mk2 kullanıyorum. Pedallarla mükemmel anlaşıyor. Hatta Ss-30 bulava preamp var elimde, modellemeler üzerinde özgürce oynayabiliyorum. Henüz ters tepen olmadı. Bence saçma değil, çok daha eğlenceli bir seçenek. Literatürde ‘Kullanamassın’ gibi bir ibare de yok. fx loop kısmı boşa entegre edilmemiş sonuçta. Hatta bu bakımdan kombo amfi daha da kullanışlı diyebilirim. Başlarda ben de solidstate düşünüyordum ancak ‘daha fazla seçenek’ için kombo amfi diyorum.
 
Anladım benimde lambalı amfim var fakat biraz küçük de ben daha çok küçük sahne için bir amfi düşünmüştüm id core 40, katana 50, mustang 2 yani elimdeki pedalı çok seviyorum başka pedal alma ihtiyacı duymadım add+ tube drive silver edition var elimde bu arada kesinlikle öneririm clean kanala giriyorum vox ac4tv nin yada stagg ca15 var baya eski bi amfi artık üretilmiyo sanırım onun drive ı dandik fakat od pedalıyla onu boostlayınca binlerce lira harcanarak kurulan setuplardan çok çok daha iyi sound alıyorum still got the blues parçasındaki sounda çok yakın telecasterle alıyorum bu sound ı yani belli olmuyor bu işler ondan sordum sağda solda insanlar dijital amfiye analog bağlanmaz falan muhabbetlerine giriyor bura çok yanıltıcı olabiliyor ne yazıkki ben bi zuhale do re ye gidip deneyeyim en iyisi pedalımıda alıp aklımda 3 model var zaten.
 
Geri
Üst