Epiphone Les Paul Standart vs Standart Pro vs Custom vs Custom Pro

Iyi gunler arkadaslar,

Foruma yeniyim, burada konu acarken dikkat edilmesi gereken teammulleri tam olarak bilmiyorum. Bir hatam olursa simdiden affola.

Gutar konuaunda da yeniyim. Les Paul kasa elektro gitar almak istiyorum. Ancak ikinci el piyasasini arastirdigimda epiphone un baslikta adi gecen farkli modelleri oldugunu goruyorum. Bunlarin tam olarak farklarini anlayamadim. Birbirleriyle aralarindaki farklari nelerdir, hangisi digerinden daha iyidir, farklar sadece kozmetik ve gorunus acisindan midir yoksa manyetik, ton ve ses acisindan da buyuk farklar var midir? Bu konuya sade dille aciklama getirebilirseniz cok memnun olurum.

Saygilarimla
 
Bir de göz önünde bulundurmanız gereken en önemli şey,Sap profili,Custom lar daha kalın oluyor genellikle,hangisinde rahat ederseniz deneyin,onu alın,Belki de Custom ın görüntüsünü sevip rahat edemeyeceksiniz ya da standard ince sapı size rahatsız gelecek,Bunun dışında coil Split denilen özellik Pro larda var sadece.
 
İlla Epiphone olsun, kasası kalın olsun gibi düşünceniz yoksa başka modellere de bakmanızı tavsiye ederim. Çünkü ülkemizde Epi, Fender gibi markalar ederinden çoook daha pahalıya satılıyor, haliyle 2. ele de yansıyor bu. Kore üretimi Schecter veya LTD modellerine bakabilirsiniz. LTD EC-1000 modeli 5000 liraya görmüştüm geçenlerde. Bazı modellerin manyetikleri EMG olabilir ama satıldığında para eden manyetikler.
 
Geri
Üst