Prosesör değişimi?

Merhabalar şuanda aktif olarak zoom g5n prosesör kullanıyorum ve kulaklıkla kullanıyorum. Son zamanlarda forumda gezinirken mooer ge serisi prosesör leri gördüm ve gerçekten tasarım ve yorumlar olarak çok ilgimi çekti. Sormak istediğim soru g5n'i elden çıkarıp mooer ge250 yada ge200 almam ne kadar mantıklı olur?
 
Bütçene bağlı. Daha dandik bir model deseydin kesinlikle mantıklı derdim ama g5n de fena değil. Mooer her halükarda daha iyi bence ama kulaklıkla kullanacaksan o kadar da fark etmez. Monitor ile hakkını vereceksen iş değişir. Mooer GE250 iyidir, bizzat kullanıyorum, almışken 200 değil de 250 daha mantıklı. 200 olsaydı yenilemeye değmez derdim.
 
250 ikinci elde bulamıyorum ama sıfıra zorlayabilir belki. Şu kulaklık meselesi hallolsaydı.
Alacaginiz muhtemel prosesor GE250 oldugunu dusunelim. Ki umarim GE300 alabilirsiniz. Arada fiyat farki var olsa da, GE300 fiyat performans oraninda rakiplerinin cok onunde.

Sadece evde calacagim, bu kadar para vermek istemiyorum diyorsaniz, onceden denemis ve sevmis oldugunuz bir kulaklikla calmaniz da sizin icin en kolay secenek olacaktir.

Daha iyi bir sey icin butcemi zorlarim diyorsaniz da, Monitor ve FOH muhendisleri genel olarak Sennheiser HD25 kullanmakta. Hafif ve referans olmasi konusunda en bitce dostu olan bu. Siz de kendi gitar mixinizi yapmak icin ayni kulakligi kullanmanizda yarari olacaktir.
 
Ge200 aktif olarak evde ve stüdyoda kullanıyorum. İlk aldığımda kendi içindeki amfi ve kabinlerle kullandım, eskiden kullandigim pod ile çok büyük farklar yoktu. Ama ne zaman ki tonematch amfi ve IR mevzuularına daldım, iş bambaşka bir yere gitti. Live setupta profillenmiş vintage bir vibrolux amfi modellemesi kullanıyorum bir süredir, grup arkadaşlarım gitar duyumunda iyi yönde bariz bir fark hissettiklerini söylediler. Kendi sitesinde bir dünya amfi profili mevcut, piyasada da kabin için binlerce IR var. Kurcalayarak çok güzel soundlar elde edebilirsiniz. Ama dediğim gibi çok denemek lazım, vakit istiyor biraz doğru malı bulmak :D
 
Geri
Üst