Emg 89 r sorunsalı

Değerli dostlar herkese merhaba. Emg 89 r manyetiğini kullanan, gören, tanıyan vb var mı? Ltd m-100fm model gitarım da neck kısmında kullanmayı düşünüyorum... Gitar hoş güzel... Sert tonlarda sıkıntı yok. Ama 3 yollu switch var ve ton yelpazesi geniş değil. Yumuşak tonları alamıyorum. Yurtiçi kaynaklardan çok fazla bilgi bulamadım. Ama yurtdışı kaynaklardan anladığım hem humbucker hem single coil olarak kullanılıyormuş. Benimki gibi bi gitarda single sound u da almak işime gelir... Hatta strat sesi alındığını iddia edenler var. Bilgili arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Saygılar
 
strat sesi alabilmen için aslında köprü pozisyonundaki manyetiğin bölünerek çalışması gerekir çünkü strat sesi dediğin şey tiz frekansların çok daha önde duyulduğu seslerdir. Tabii ki stratlardaki sap single tonunu da istiyor olabilirsin ama stratın olayı tonunun akçaağaç klavyeden ve single manyetiklerden dolayı daha parlak olmasıdır. Yani strat tonu istiyorsan öncelikle köprüdeki manyetiği single olarak çalışabilen bir manyetikle değiştirmelisin eğer parlak tonlar arıyorsan. Saptaki single daha az kullanılır genelde. Asıl güzel tonu bence sap + köprü ikisi birdenn single çalışarak paralel vaziyette olduğunda alırsın. İki manyetiği de değiştirmenn gerekir. Tabi switch ve potansların da değişmesi gerekebilir.
Ha bu gitara bu yatırım değer mi diye soruyorsan bence kesinlikle deymez. Yumuşak ve parlak clean tonları da arıyorsan o gitarı satıp Ibanez Prestige gibi birşeye ya da Ibanez RGA ve Schecter Reaper gibi manyetikleri single olarak çalışabilen modern metal gitarlarına yönelebilirsin.

strat sesi alındığını iddia edenler
Gerçek bir single manyetik olmadan humbuckerları bölerek strat sesi almak çok zor. Ben Jackson PS2'de köprüyü bölüp sigle coil olarak ortadaki single manyetikle paralel olarak çalıştırabiliyorum switchin 2. yolunda. Bu durumda güzel ve parlak cleanler geliyor. Bir de bunun üstüne hafif bir booster açınca işte o zaman strat tonlarına baya yaklaşıyorum.
 
Geri
Üst