Guitar Link Cızırtı Sorunu

Esenlikler. Bir süre önce amfimin distortion ve overdrive tonlarında yetersiz olduğunu düşündüğüm için bir distortion pedalı almaya karar vermiştim ancak almadan önce pedalları iyice tanımak için bir amfi modelleme programı kullanmaya karar verdim. Bunun için şu meşhur Guitar Link aletinden bir tane edindim. Guitar Link ile gitarı bilgisayara bağladıktan sonra bilgisayarı da amfiye bağladım. Böylece amfimi de kabin olarak kullanmış oldum. Ses tabii ki tatmin edici değil ama sonuçta amacım pedal ve diğer ekipmanlara hakim olmak olduğu için çok da sorun etmiyorum.

Fakat şöyle bir sorun var. Gitarda herhangi bir şey çalışıyorum, birden bire karıncalı bir ses devreye giriyor. Bu ses gelmeye başladıktan sonra boş bir tele art arda vurduğumda ses yok oluyor ama baştan başladığımda tekrar bir yerden sonra gitar sesinin üzerine cızırtılı bir ses biniyor. Yanlış anlamayın bu arada, sorun dip gürültü değil. Gate ayarını gayet güzel yaptım ve çalmadığım zamanda da, çalarken de arkadan gelen bir dip gürültü yok. Sadece çalarken birden kulak tırmalayan, karıncalı bir cızırtı sesi gelmeye başlıyor aniden. Başta akor çaldığım için sesler birbirine karışıyor sanıyordum ama tek tel üzerinden ilerlerken de bir yerden sonra bu ses gelmeye başlıyor.

Sorun kullandığım program olan Guitar Rig'de de değil bu arada. Tam üç farklı program denedim ve hepsinde aynı sonucu aldım.

Sizce sorun nedir? Nasıl çözebilirim?
 
Ben guitar rig 6 ile aynı sorunu yaşıyorum. Blackstar id core amfimi ses kartı olarak bağlıyorum PC ye, ardından uygulamaya amfiyi tanıtıyorum vs. her şey ok çalışıyor her şey ama sonra ara ara garip bi cızırtı sesi geliyor. "DIT!" deyip gidiyor. Amfiyi bypass etsem diye düşündüm -hani işe yaramaz ama en azından çevreye rahatsızlık vermem diye- ve kulaklık taktım. Bu sefer yine "amfiden" DIT! sesi gelmeye devam ediyor. Hiç bir şey anlamadım çıldırmak üzereyim. Yardım edin abiler. Durduramıyorum DIT ı ...
 
1. Kapasitör şişmesi, tamiri tamircide.
2. Asio4allda bellek çok yüksek olduğundan fps yetmeyen ekran kartı gibi seste birden patlama yapar. Çözümü asioalldan bellek kapasiteaini düşürmek, latenciyi kademeli yükseltmek.
 
Geri
Üst