Boyut ve kilo sınırlarını karşılıyorsa hiç bir sorun yok. Karşılamıyorsa doğrudan uçak bagajına. Belki 10 defa gitar getirdim ben Amerika'dan hepsi de hardcase + karton kutu ile sarılıydı. Ben bagajda getirdim. Vergilendirme konusunda ben hiç sorun yaşamadım. X-RAY taraması yapılıyor o kadar zaten yolcu yanında 1 adede kadar getirme hakkı var. Birazda gümrük ve polisin tutumuna da bağlı.
Work & Travel için yanlış ülke seçmişsin bu arada yazmadan edemeyeceğim. İsveç, İsviçre ve Almanya bu konuda en başarılı ülkeler. Amerika'da Alaska bölgesine gitmediğin sürece para kazanıp biriktirmek tam bir hayal oluyor.
Örnek vereyim.
New York'ta WAT yapan bir kişiye saatine 11-22 dolar arası ücret ödeniyor. günde minimum 7 saat çalışıp haftada 1 gün izinlisin. Ev kiraları 1.500 dolardan başlıyor
Alaska bölgesinde Anchorage Juneau, Fairbanks gibi şehirlerde saati 20-35 dolar arası, çalışma saatleri de mevsime göre değişiyor. Ev kiraları 200 ile 1.000 dolar arası.
Alaska bölgesi dışında WAT yapacaksan da WAT hayalini gerçekleştirebilmek için ayda ortalama 6-7 bin dolar gibi bir kazanca erişmek gerekebiliyor. Bunun için de çalıştığın işin dışında ek iş yapman kaçınılmaz duruyor.
WAT yapmak için çalışacağın şirket ile irtibat kur gitmeden. Kalacak yer bulma konusunda destek iste. Ve giderken seni konaklama ve gıda olarak 1 ay idare edebilecek bir para ile git.