Abilerim Ablalarım çok önemli şiddetle tavsiye ve görüşleriniz gerekiyor

Şimdi.
Kuzenim ekipman değişikliğine gitmeye karar vermiş. Beni aradı (sanki ben çok biliyormuşum gibi ) neyse sadede geliyorum.

Boss Katana mk2 Artist mi ?
Yoksa Line 6 pod go veya hd500x + Headrush hoparlör mü ?

Evet biliyorum ikisi de farklı cihazlar.
Lakin amaç efekt ve amfi çeşitliliğin, yakalayabilmek. Lambalı v.s. tavsiye ettim ammaaa bu defada analog pedallara gücü yetmeyecek gibi.

Amaç efekt ve amfi çeşitliliği yakalayabilmekse modellemeli amfiler biraz kısır kalıyorlar prosesörlerin yanında. Ben de bu nedenle kendi modellemeli amfimi satıp bir prosesöre geçmeye çalışıyorum. Eğer Line 6 Pod Go + Headrush kombinasyonunu alacaksa mantıklı ancak HD500X'e bulaşmasın bence. Pod Go'nun yanında fazla eski nesil kalıyor ve benim kulağıma bir türlü hoş gelemedi HD serisinin tonları

Şimdi.
Kuzenim ekipman değişikliğine gitmeye karar vermiş. Beni aradı (sanki ben çok biliyormuşum gibi ) neyse sadede geliyorum.

Yoksa Line 6 pod go veya hd500x + Headrush hoparlör mü ?

Evet biliyorum ikisi de farklı cihazlar.
Lakin amaç efekt ve amfi çeşitliliğin, yakalayabilmek. Lambalı v.s. tavsiye ettim ammaaa bu defada analog pedallara gücü yetmeyecek gibi.
Headrush hoparlör işin içinde ise aynı fiyat aralığındaki diğer prosesörlere bakmak iyi olur.

Pod Go'nun becerileri biraz sınırlı. Yeterli aslında, ama bu paraya biraz düşük bence.:
"POD Go can accommodate one amp/preamp block, one cab/IR block, a Wah block, a Volume pedal block, a Preset EQ block, an FX Loop block, and up to four additional effects blocks, all simultaneously."

BOSS GT-1000 Core filan gibi alternatiflere de bakmak lazım bence. Ya da efekt sırasının sabit olduğu ama çok miktarda efekt içeren Mooer GE300 Lite ve GE300 filan da mantıklı olabilir.

düz Katana yeterli değil mi? fiyat farkını destekleyen bir beklenti mi var? Soran kişi başlangıç seviyesi sanırım, yani parası varsa iyi amfi de.... beklenti nedir?
Headrush hoparlör mü ?
Prosesör için iyidir ama 1x12 çok güçlü, 1x08 ev için daha iyi. Bu arada Headrush, Alto'nun makyajlı hali, pazarlama olayı - Rebranding. Amatör kullanım için yarı fiyatına Alto bulabilir.
amaç efekt ve amfi çeşitliliğin, yakalayabilmek
Neden? benim cihazda 90 amfi var sende 45 mi ahahahah diye bir rekabet mi var? Az olsun öz olsun. Envai çeşit her seviyeden prosesör kullandım, içindeki 3-4 amfi dışında kalanları ilk hafta dışında kurcalamışlığım yok. Katana Artist dedin madem, o kalitede tonu "duymak" için prosesöre de iyi bir monitor veya FRFR hoparlör vs almak gerekecek, toplam maliyet karşılaştırmak lazım.
Lambalı v.s. tavsiye ettim
Ne alayım diye soran birine etmeyin... lambalı amfiyi tavsiye ile alacak adam lambalı amfiyi anlamış, kullanacak, ihtiyaç duyacak noktada değildir. Artısı, eksisi 40 tane soru sormaya gelir sonra buraya.

Abim teşekkür ederim.

Bunu anlamadım. Başka hoparlör mü baksın ? yoksa Hoparlör iyi ziyan olmasın diyerekten başka efekt aleti mi ? 🙂
Şunu demek istedim: FRFR hoparlör alınacaksa, başka prosesörleri de düşünmek iyi olur. Pod Go ile kısıtlı kalmasın. Pek çok kullanıcı amfi düşünüyor sonuçta, o zaman da amfi modellleyici prosesör verimli kullanılamıyor.

Benim tek diyeceğim bu devirde IR yüklenmeyen bir prosesör alırken iki kere düşünün, sonra bir kere daha düşünün. Katana Artist'in ama Waza Craft hoparlörü aşırı iyi bence, ama bence. Headrush'a IR'a daha versatil tabii.

düz Katana yeterli değil mi? fiyat farkını destekleyen bir beklenti mi var? Soran kişi başlangıç seviyesi sanırım, yani parası varsa iyi amfi de.... beklenti nedir?

Prosesör için iyidir ama 1x12 çok güçlü, 1x08 ev için daha iyi. Bu arada Headrush, Alto'nun makyajlı hali, pazarlama olayı - Rebranding. Amatör kullanım için yarı fiyatına Alto bulabilir.

Neden? benim cihazda 90 amfi var sende 45 mi ahahahah diye bir rekabet mi var? Az olsun öz olsun. Envai çeşit her seviyeden prosesör kullandım, içindeki 3-4 amfi dışında kalanları ilk hafta dışında kurcalamışlığım yok. Katana Artist dedin madem, o kalitede tonu "duymak" için prosesöre de iyi bir monitor veya FRFR hoparlör vs almak gerekecek, toplam maliyet karşılaştırmak lazım.

Ne alayım diye soran birine etmeyin... lambalı amfiyi tavsiye ile alacak adam lambalı amfiyi anlamış, kullanacak, ihtiyaç duyacak noktada değildir. Artısı, eksisi 40 tane soru sormaya gelir sonra buraya.
Kısa kısa geçiyorum.
3 yıldır bu işlerle alakadar. Gitarlarımdan Fender olanı kuzenime sattım. ( hemen belirteyim 5000-TL almıştım aynı fiyata sattım. Kur arttı, benzin zamlandı gibi bahane yapmadım. Dürüst satıcıyımdır 🙂 örnek alın beni) Elinde ki amfi kötüydü yanılmıyorsam Marshall mg10.
Şimdi eleman kendini geliştirmiş v.s. ev ahalisini de ikna etmiş.

Kendisi bakmış etmiş çok beğendiğini söyledi. Aynısı ilettim. Katana 100 mk2 al geç dedim, bu siteden bahsettim ve kullanıcıların Boss katana 50-100 serilerini ilk etapta tavsiye ettiklerini v.s. anlattım. İşte 60 efekt varmış abi falan diyince. Bende kendi zeka kapasitem ile " koçum 16k ona vereceğine bak böyle bir alet var gideriz pazarlık v.s. yapar 9-10k prosessörü alsak 2. elde bir headrush alsak dedim efekt falan daha çok Buda baktı etti arada kaldı. 🙂

Şimdi artist alsam diyor 60 efekt. prossesör alsam diyor daha çok efekt. Hoparlör konusunu bilmediği için tatmin edici ton alırmıyım diye de endişesi var.

Peki bu tarz bir prosesör var mı abicim.
IR loader özelliği olup olmadığına bakmak lazım. Ama yeni seri cihazların çoğu IR yüklüyor artık. Mooer'ler filan mesela... Hatta artık yüklemeyeni dövüyorlar afedersin🤣
Pod GO biraz piyasa cinliği, o yüzden içime sinmeyen bir tarafı var o cihazın. Helix fiyatları kol gibi olduğu ve Mooer filan acaip rekabete girdiği için muhtemelen Line de buraya daha düşük fiyatlı bir şey üretti. Sonra HX Stomp için de aynı muhabbeti yapıp düğme sayısını arttırarak XL modeli çıkardılar. O fiyata Pod GO yeterince efekt sunmuyor, Line 6 bunu yapmaz da zaten, işine gelmez. Çünkü sunduğu daha pahalı diğer ürünlerle çakışır.

İşte 60 efekt varmış abi falan diyince.
Bir bar filozofunun çok kadın hiç kadındır demesi gibi çok efekt hiç efekttir.

Ben ton konusunda biraz muhafazakarım belki de. Boost eyvallah ama reverb ve delay dışındaki diğer efektleri(Chorus, Phaser, Flancer, Tremolo vb) herkes ne kadar kullanıyor?

Boss katana mkii 50 kullanmaya başladım. Tone Studio'da her efekti deneyip baktım öyle kişiselleştirdim amfiyi. İnanın modülasyon ve FX butonlarını çok ama çok nadir kullanıyorum.

Elbette ihtiyaç kişiden kişiye değişir.

Birisi 61 efektli çıkardığında mutsuzluk döngüsü yeniden başlar ... yok böyle saçma bir bakış açısı.
Abim konuyu galiba ben doğru yansıtamadım. Amacı efekt sayısı yarışına falan girmek değil aslında.
Tüm kabahatte benim. Dilim tutulsaydı da demeseydim bu prosesör mevzusunu. Hani madem çok fazla sayıda efekt veya amfi simülasyonu istiyorsun o zaman gel şu alete bak dedim. Yanına da bir hoparlör alırız dedim.
Kafa orada yandı 🙂

Pod Go + frfr bence her türlü. "Daha amatör adama lambalı önermeyin" ve "pod go kısıtlı, almasın, dual amp zincir, delay reverb delay, ibir cibir setupı yapamıyosun" cümlelerinin de aynı konuda geçmesi ilginç olmuş. Uğraşmadan düzgün sonuç alma konusunda ben Pod Go'yu mooer ge300'den daha iyi görüyorum, ki bu da çok tecrübesi olmayan biri için büyük bir artı. Ek olarak helix motorundaki efektleri ve modellemeleri kullanıyor ki bu da çok büyük avantaj. Her Line 6 ürününde olduğu gibi IR lar pod go da da yaş, ama üçüncü parti IR yükleyebiliyorsun. Modelling dünyasına giriş için çok iyi bir setup olur bence. Sonuçtan da her türlü memnun kalır.

İyi bir aktif frfr hoparlör ile bütçe ile sınırlı bir prosesör ilk tercihim olurdu.

Line 6 pod go ya IR ve preset yükleme imkanı da mevcut. Line 6 online shop ve diğer içerik üreticilerinin online shoplarında ücretli. 3 parti diye tabir edilenler ise ücretsiz olarak yükleme imkanı mevcut.

İnternette araştırırsanız çok sayıda içeriğe ulaşabilirsiniz.

Asıl sorulması gereken şu. O kadar efekt, kabin ve modellemeye gerçekten ihtiyacınız olacak mı ?

Geri