Açıkça yaralama/ölüm tehdidi içeren mesajları görmezden gelen Turkrock yönetimi hakkında

Güncelleme: Söz konusu başlık artık gözükmüyor; konuya sonradan dahil olan (herhalde aynı kişinin hesabı idi...) ikinci kişinin de hakaret içeren mesajları silindi.

Meselenin en son evrdiliği noktayı merak edenler aşağıdaki başlığın sonuna bakabilir:

Bazı konularda proaktif davranılması gerekiyor. Kullanıcılara sinkaflı ifadelerle söven ve tehdit eden kişiler için herşeyin son noktaya evrilmesini beklemek bence doğru bir yaklaşım değil.

İnsanların kendilerini nelere inandırabildiğini görmek açısından gerçekten ibret verici. Bu kişilerin yaş ortalmasının 20'lerinde olduğunu varsayıyorum. Karşılarındaki kişiyi kendileri gibi bildikleri için, akla hayale gelmeyecek iddiaları da ciddi ciddi savunuyorlar.

Son düzenleme:
Özel mesaj olarak tarafıma iletilen bir mesaj paylaşayım. Maalesef var böyle komedi tipler aramızda. Raporladık ve engelledik ama aksiyon alındı mı meçhul.

IMG_8412.webp

IMG_8413.webp

Özel mesaj olarak tarafıma iletilen bir mesaj paylaşayım. Maalesef var böyle komedi tipler aramızda. Raporladık ve engelledik ama aksiyon alındı mı meçhul.

176063 eklentisini görüntüle
176064 eklentisini görüntüle
Özel mesaj hadisesi de farklı tabii, ama burada herkesin erişimine açık şekilde tehdit mesajları var.
Başlığı kilitlersin, adamı atarsın, ama mesajları saklarsın. Gayet basit.
Oysa adamın eleman aranıyor başlığı duruyor, içindeki tehdit mesajları da uyarı ile gizlenmiş halde !!!
Hakaret-küfür ile yaralama-ölüm tehdidini aynı kefeye koymak nasıl bir mantıktır? "Uyarı" mı aldı şimdi yani bu vatandaş???

Bu matematiği hala anlamış değilim. Bir keresinde artık tüm forumun illallah ettiği türden çok saçma bir sorunun altına arkadaş sadece google ana sayfası linki attı ve banlandı. Çok yakın arkadaşım…. 🙂
Geçen, teori gereksiz diyen arkadaşa sen hiç bir ___ bilmiyorsun dedim diye uyarı aldım. Herkese saldıran arkadaş hala devam ediyor mesela.
Bazen acaba burdaki has insanlarla şöyle gidebileceğimiz başka forum alemi var mıdır, yoksa yeni site mi kodlanmalıdır diye düşünmüyor değilim.

Bu matematiği hala anlamış değilim. Bir keresinde artık tüm forumun illallah ettiği türden çok saçma bir sorunun altına arkadaş sadece google ana sayfası linki attı ve banlandı. Çok yakın arkadaşım…. 🙂
Geçen, teori gereksiz diyen arkadaşa sen hiç bir ___ bilmiyorsun dedim diye uyarı aldım. Herkese saldıran arkadaş hala devam ediyor mesela.
Bazen acaba burdaki has insanlarla şöyle gidebileceğimiz başka forum alemi var mıdır, yoksa yeni site mi kodlanmalıdır diye düşünmüyor değilim.
Ve o teori gereksiz diye başlık açan kişi çok açık bir şekilde troll idi.
Yeni bir site veya forumun altyapısına destek verecek birikimim yok. Ama üye olarak kesinlikle katkıda bulunurum. Buradaki çifte standartlı ve vurdumduymaz tavırdan gerçekten sıkıldım.

Forum moderasyonunun yeterli olduğunu ve özen gösterildiğini açıkçası düşünmüyorum. Tekrar yekrar açılan basit saçma konular ve hakaret içerikli bolca mesaj olması kaliteyi düşürüyor.
Forumda moderasyon sıfır. Eskiden moderatörler vardı, artık yok. Sanırım site sahibi herhangi bir şekilde yetki veya sorumluluğu paylaşma fikrine tahammül edemiyor.

senin gibi bi cakalla ağız dalaşına ibrati alem için girmişim benim daha önce adam vurmusum sabikam var gene vururum"

Bunların silinmemesinin nedeni, olası bir soruşturma olması durumunda delillerin karartılmaması için mi? Bir fikri olan var mı?

Peki üyenin halen sitede elini kolunu sallaya sallaya mesaj atabilmesi ve üye olması nasıl açıklanıyor?
Hakaret-küfür ile yaralama-ölüm tehdidini aynı kefeye koymak nasıl bir mantıktır? "Uyarı" mı aldı şimdi yani bu vatandaş???
Yeterli değil.
"-Ürünün manuelini oku" deseydi, uyarısız bir şekilde kesin atılırdı.

Son düzenleme:
Güncelleme: Söz konusu başlık artık gözükmüyor; konuya sonradan dahil olan (herhalde aynı kişinin hesabı idi...) ikinci kişinin de hakaret içeren mesajları silindi.

Meselenin en son evrildiği noktayı merak edenler aşağıdaki başlığın sonuna bakabilir:

Bazı konularda proaktif davranılması gerekiyor. Kullanıcılara sinkaflı ifadelerle söven ve tehdit eden kişiler için herşeyin son noktaya evrilmesini beklemek bence doğru bir yaklaşım değil.

İnsanların kendilerini nelere inandırabildiğini görmek açısından gerçekten ibret verici. Bu kişilerin yaş ortalamasının 20'lerinde olduğunu varsayıyorum. Karşılarındaki kişiyi kendileri gibi bildikleri için, akla hayale gelmeyecek iddiaları da ciddi ciddi savunuyorlar.

Son olarak, başka bir üyelik alıp yeniden siteye dönebileceğini de açıkça yazdı silinen bir mesajında. O yüzden de herkese dikkatli olmasını tavsiye ediyorum.

"Havlayan kuçukuçu ısırmazmış"... Kimseye dert olabileceğini sanmıyorum o arkadaşın.
Ben forumdaki olası gelişmeler açısından kast etmiştim onu. Yani benzer nitelikte başlık/başlıklar açılırsa farkında olmak açısından.
Ben söz konusu başlık açılır açılmaz kullanıcıyı bloklamıştım; çünkü o başlığın nereye gideceğini görüyordum zaten. İlk mesaj itibariyle de rapor ettim provokatif içeriğini. Çünkü ilan panosuna kısmına açılmış, ama içeriği ilan ile hiçbir alakası olmayan bir mesajdı. Niyetin ne olduğu gayet açıktı zaten.
Daha o noktadan müdahale edilseydi, buralara gelinmezdi.

çok açık bir şekilde kötü ve aciz bir yönetim, aciz bir yönetici var. eskiden hemen her gün girerdim, yazılanları okur, dilim döndüğünce yazardım. şimdi beyinsiz adamların saçma sapan mesajlarını ve gitara yeni başlayanların bitmek bilmeyen boş sorularını okumaktan fenalık geliyor. 2 satır muhabbet edebilmek için katlanılan saçmalıklara bak... geçmiş olsun abi

çok açık bir şekilde kötü ve aciz bir yönetim, aciz bir yönetici var. eskiden hemen her gün girerdim, yazılanları okur, dilim döndüğünce yazardım. şimdi beyinsiz adamların saçma sapan mesajlarını ve gitara yeni başlayanların bitmek bilmeyen boş sorularını okumaktan fenalık geliyor. 2 satır muhabbet edebilmek için katlanılan saçmalıklara bak... geçmiş olsun abi
Teşekkürler. Açık tehdit ifadelerinin yöneldiği üye Tozlu Rock idi bu arada. Benimle olan iletişimi daha çok kişisel saldırı-hakaret ve en son da iftira (linklere tıklanma alıp çıkar sağlıyormuşum güya...) zemininde seyretti.
Tümüyle gerçek dışı iddialar ileri sürdü bu arada. Zaten artık o noktada mesajlar silindi ve başlık temizlendi.

Özel mesaj hadisesi de farklı tabii, ama burada herkesin erişimine açık şekilde tehdit mesajları var.
Başlığı kilitlersin, adamı atarsın, ama mesajları saklarsın. Gayet basit.
Oysa adamın eleman aranıyor başlığı duruyor, içindeki tehdit mesajları da uyarı ile gizlenmiş halde !!!

Site yönetimi ne yapar bilemem de benim hanım 3 kez ölüm tehdidi aldı mesleğinden dolayı (hastaları aklı selim kişiler olmayabiliyor). Şikayetçi olduğumuzda kişiye ulaşılması 3 hafta sürdü, duruşmaya 3 yıl sonra çağırıldık. Olay 2021’de oldu, dava geçen yılın sonunda görüldü. Kişi sosyal medyadan değil direk 155 ve 182’yi arayarak ölüm tehdidinde bulunmuştu. Tehdit cümleleri de isim vererek “öldürecem, taramalıyla tarayacam” şeklindeydi.
Hakime hanım “hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına” karar verdi. Sanıyorumki ölüm tehdidi olsa dahi (daha nasıl aşikar bir ölüm tehdidi olabiliyor bilmiyorum, şahıs ulaşabileceği her yere ulaşıp şu kişiyi öldürecem demiş) eğer bu tehdit sizin benim gibi normal vatandaşa yöneltiliyorsa (yani vekil siyasi vb değilse), bu tehdit eyleme dönüşmediği sürece hukuki açıdan benim çıkarımım sonuç en fazla ; “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” oluyor.
Velhasıl kelam adalet anlamında beklentinizi minimum tutun derim

Eğer bu tehdit sizin benim gibi normal vatandaşa yöneltiliyorsa (yani vekil siyasi vb değilse), bu tehdit eyleme dönüşmediği sürece hukuki açıdan benim çıkarımım sonuç en fazla ; “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” oluyor.
Böyle bir çifte standartla türk yargısını itham etmek doğru değil.

Böyle bir çifte standartla türk yargısını itham etmek doğru değil

Görevi başında memura ölüm tehdidi davasının 3 yıl sonra görülmesi bence çifte standard. Ceza kısmını geçiyorum. O noktada benim türk yargısından caydırıcı bir beklentim yok. Mahkemelerle uğraşmadan ve mesleki saldırıya maruz kalmadan emekli olabilmek şuan kendim ve eşim için gelecek hayalim. İnşallah

Son düzenleme:
İ
Site yönetimi ne yapar bilemem de benim hanım 3 kez ölüm tehdidi aldı mesleğinden dolayı (hastaları aklı selim kişiler olmayabiliyor). Şikayetçi olduğumuzda kişiye ulaşılması 3 hafta sürdü, duruşmaya 3 yıl sonra çağırıldık. Olay 2021’de oldu, dava geçen yılın sonunda görüldü. Kişi sosyal medyadan değil direk 155 ve 182’yi arayarak ölüm tehdidinde bulunmuştu. Tehdit cümleleri de isim vererek “öldürecem, taramalıyla tarayacam” şeklindeydi.
Hakime hanım “hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına” karar verdi. Sanıyorumki ölüm tehdidi olsa dahi (daha nasıl aşikar bir ölüm tehdidi olabiliyor bilmiyorum, şahıs ulaşabileceği her yere ulaşıp şu kişiyi öldürecem demiş) eğer bu tehdit sizin benim gibi normal vatandaşa yöneltiliyorsa (yani vekil siyasi vb değilse), bu tehdit eyleme dönüşmediği sürece hukuki açıdan benim çıkarımım sonuç en fazla ; “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” oluyor.

İki vatandaş arasında olunca sıkıntı yok, en fazla 1 yıl 15 gün verir, 1 hafta açıkta tutar denetimli serbestlik sonra.
İki vatandaş birbirine sövse para cezası verir çünkü devlete para lazım.
Sistem bu; millet birbirini kırar devlet denilen örgütün cebine para girer.

86 yaşındaki adamı notere götürüp vekâlet alıp 1 evi yerine ikisini de herşeyini satar bi müteahhit ama hapse girmiyor, dolandırdığı mülkün 3te1'i iade edip kurtuluyor.
Vatandaşın motorunu çalan hırsızı motorun sahibi dedektif gibi bulup yakalatıyor ama ifade alıp serbest bırakılıyor.
Amaaaaaa, hakimin bisikletini çalan hırsız yakalandığında hemen hapishaneyi boyluyor.
Kendi canları çok tatlı çünkü.

Forumda tehdit edilen kişi bendim.
ne bi küfür ne hakaret etmeden inceden laf sokup madara ettim diye önce hesap kısıtlaması bildirimi geldi, 5 dakika geçmeden de banlandık ama o devam etti yazmaya.
Kural ihlali varsa gün içinde yapmayıp biriktirip hesap kapatmak nedir?.
Klavye erkekciklerini ciddiye almıyorum zaten.

Geçenlerde motor konusunda ahkâm kesen bi acemiye "buyur, görüşelim" dedim yüzüme kapattı, geri aradım meşgulmüş yarım saate konuşcakmış.
20 dkkya aradı alttan telsiz efekti verip tatlıya bağlıyor.
İstese terör suçlaması ile soruşturma başlatıp tutuklatabilirmiş haspam.

Grup ilanları haricinde diğer konuları sallamıyorum artık çünkü biliyorum yine bi cahil çıkacak ve ufaktan ayar verince hesabım kapanacak ve sebep olan kişi devam edecek.
Gerçi Gitar çalan 35 yaş üstü çoğu kişi hayat derdine düştüğü için bi umudum yok artık müzik adına.
çıkanlarda piyasacı, çok bilmiş cahil.
yaşı 40 olmuş ama daha Mavi sakal'dan haberi yok hiç duymamış.
her bişeyi satıp artık bıraksam mı? " diyorum epeydir.

Sırf dalga geçmek için üye olanlar var burada.
Grup ilanı açıyorlar sadece 1 adet (.) nokta var başlıkta ve açıklamada, veya alakasız 2-3 tane sessiz harf.
İlanını yukarı çekmek için de 1 adet nokta koyarak birilerinin sinirini kaşıyıp eğlenmeye yer arıyorlar resmen.
Yapan yine bi ergen tabi.

Over/Under başlığından gına gelmişken 110.000 beğeni alan solo" başlığı açılmış.
bana ne bunlardan ?" deyip geçiyorum çünkü gerçekten beni ilgilendirmiyor.
zaten bu tür başlıkları da hep bilgisiz ergenler açıyor dikkât çekmek için.
bu sayede tanınan, konuşulan üye olmayı hedefliyorlar galiba kendi akılları sıra.
Bu yeni nesil tam bi oksijen israfı.

burada bulunma amacım eski tayfa 2-3 yerel müzisyen bulup enstrüman çalıp keyifli vakit geçirmek ama, herkes lafa gelince çaldıkları için henüz düzgün bi adam çıkmadı buradan.

Garaj.com bozmasaydı daha üyelik açmazdım burada 6 yıl aradan sonra

Geri