Merhaba. Ibanez RG370'im var. Dün akşam eve geldiğimde gitarımın klavyesinin kırıldığını gördüm. Ne şekilde olduğunu bilmiyorum ama evde ufaklıklar varmış gün içinde evde. Kırık şu şekilde, resmini de koyucam kısa sürede, akord kilidinin olduğu yerin arkasından yukarıya doğru kırılmış(gitarı sırtüstü yerde olarak düşündüğünüzde o kısım yukarı kalkık). Yani kırık tam olarak klavyede değil ama akort kilidiyle akord anahtarlarının arasında, tüm anahtarları kapsıyor. Ben bütün evde koşup oynayan misafir ufaklıkların işi olduğunu düşünüyorum; ama kimseyi de suçlayamıyorum şu anda. Size sormak istediğim 2 soru var.
1) Gitarın kalın E teli bi kaç haftadır kopuk, ama gövde içinden koptu. Yani normal bir tel gibi duruyor; ancak çok gevşek. Bu tarz birşey klavyede dengezislik yaratıp böyle birşeye neden olabilir mi? Kilit kapalıydı, dolayısıyla imkansız birşeyden bahsediyorum; ama önemli ayrıntılar olabilri bilmediğim. Bu sorduğum soruyu sadece kendim de suç var mı öğrenmek için cevaplamanızı isterim.
2) Bu tarz bir kırık tüm klavyenin değişmesine yol açar sanırım. Tahmini olarak nasıl bir fiyat olabilir? Yüksek ihtimalle vermem gereken para oldukça yüksek olacak ve yeni gitar bile alabilicem; ama her ihtimali de gözönünde bulundurmak istiyorum.
Acilen bu cevaplara ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim...
1) Gitarın kalın E teli bi kaç haftadır kopuk, ama gövde içinden koptu. Yani normal bir tel gibi duruyor; ancak çok gevşek. Bu tarz birşey klavyede dengezislik yaratıp böyle birşeye neden olabilir mi? Kilit kapalıydı, dolayısıyla imkansız birşeyden bahsediyorum; ama önemli ayrıntılar olabilri bilmediğim. Bu sorduğum soruyu sadece kendim de suç var mı öğrenmek için cevaplamanızı isterim.
2) Bu tarz bir kırık tüm klavyenin değişmesine yol açar sanırım. Tahmini olarak nasıl bir fiyat olabilir? Yüksek ihtimalle vermem gereken para oldukça yüksek olacak ve yeni gitar bile alabilicem; ama her ihtimali de gözönünde bulundurmak istiyorum.
Acilen bu cevaplara ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim...