"Zaten ShitBlaster kartları müzik yapan adamı bozar."
demişsinde, konu zaten kart mart diil. 12 yıl türkiyede canlı progresive rock keyboard çalan (tek) keyboardistim. (bkz king crimson, yes, elp, eloy, camel, marillion vb.) şimdi 3d animasyon derken canlı çalmaya vakit olmuyor notebook' umda temiz kayıt yapmaya çalışıyorum. analog kayıtlardada mp3.com newage listelerinde bir kaç yıl turkey 1.2.3.4.5.6 (6 parça koymuştum) middle east'de astral projection ile çekişmeli chart' larım olmuştu. heriflerin yatırımlarıyla benim yatırımların arasında dağlar kadar da fark vardır. bu yerim dar zihniyetinede hiç kafam basmamıştır müzikte. iyi çalıyorsan çalıyorsundur. 80'lerde virtuozitemin yanısıra korg dw8000, yamaha dx7, roland d50 ile başlayan ses modelleme serüvenim extreme ekipların neler yapıp yapmadığını bilmemi sağladı zaten. shit blaster dediğin cihaz ve standart bir notebook ilede şu saydığım tüm synthe'lerin birer bir simulasyonlarını yapıyor. birde alesis qs7.1 gibi 7 oktav synth ile yapılabilecek en iyi sound' u çıkarırım. optik connection' u da çözersem ki düşük maliyetli bir converter da kullanabilirim. m-audio çılgınlığına gelene kadarda sadece hd kayıt için googleda adat to stereo converter diye arattığımda onlarca %20 fiyatlı aynı işi yapan ekipman varken en mantıklısını alırım. kaldıki m audio dada aynı sorun qs yahoo groupta okuduğuma kadarıyla aynı fark var.
Hi. As you probably know, the QSs models 7, 7.1, 8 and 8.1 have a digital
audio output in the rear panel. As far as I know, it's in the ADAT format,
which can carry all the synth's 4 audio channels. Well, I want to use this
output to record digitally in my M-Audio Audiophille sound card, but it has
no ADAT format input. Instead it has a coaxial S/PDIF input, so I think I'll
need some kind of converter. I know there is the Alesis AI-1 digital
interface which work for this case, but it's an old, big, expensive and hard
to find device, so I searched the Net and found this M-Audio converter:
http://www.m-audio.com/products/m-audio/CO2.php
Does anyone know if this would work ? Can this little device receive the
ADAT digital signal from the QS and convert it to the coaxial S/PDIF ? I
know the ADAT signal carries 4 channels, and the S/PDIF only 2, but if the 2
main QS channels could be converted, it would be fine enough. I think only
few QS programs use the 4 channels anyway...
All these work only for the possibility of recording digitally. Does it
worth ? Does anyone has already did that way ? Is the audio quality
difference noticeable ?
Thanks in advance for all !
Best regards,
Fabio.
sorum ile ilgili fikirlerini paylaştığın için saol da hani olayı iyi kart olmazsa iyi müzik olmaz mantığı şu an yüzbinlerce dolarlık yatırım ile yapılan işlerin 70-80 lerin yukarıda saydığım ve saymadığım onlarca grubun bir rifinin ötesinde müzikalite içerememesi ortada bir yanlışlık olduğunu gösteriyor.