Kitabı satın almak için araştırdım fakat bulamadım.
Size bu komik kitapla ilgili bir kaç şey söyleyeceğim. Tabii bu vesileyle bütün forum da bunu duysun.
"Korsan paylaşım" gak guk filan diyoruz da...
Bu kitabın kendisi KORSAN.
Evet, evet. Aynen öyle
🙂
Kitabın girişinde şöyle yazar: Bu kitap, Berklee Müzik Okulu'nun yirmibeş derslik Correspondence Course'undan yararlanılarak
düzenlenmiştir. (Vurgu bana ait)
Her hakkı saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz, çoğaltılamaz.
Bayanlar ve baylar. Okuduğunuz bu (traji)komedi, bizim entellektüel mülkiyet konusunda ne kadar zır cahil olduğumuzun bir kanıtıdır.
Kitap, başka bir eserin izinsiz (telif hakkı ödenmeksizin) yapılmış ÇEVİRİSİ. O yüzden arkadaş "yazdım" değil, "düzenledim" diyor!
Kitabın künyesi YOK. Yayınevi yok, yayın tarihi yok. (Bak seeen...)
Bilmeyenler için söyleyeyim: Kitabın telif hakkını yayınevi alır, çevirisi yapılır. Yayınlanırken künyeye orijinalinin adı yazılır, orijinal yayıncı belirtilir (tarihi, basım yeri yazarı vs...).
Aynı şeyler Türkiye için de telif hakkı sahibi yayınevi tarafından belirtilir. Yayın tarihi, yeri, vs.
Ama en komiği o son cümle:
"Her hakkı saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz, çoğaltılamaz." 🤣 🤣 🤣
Kimin mülkiyetini sahipleniyorsun be adam? Sen kimsin, bunu sahiplenmek kim? Sen ona telif filan ödememişsin ki? Ödesen yazarsın, çatır çatır da Türkiye'deki sahibi benim dersin.
Ben bu filmi daha önce gördüm.
Akademik yayın etiği dersinde okutmak için bire bir, ibretlik bir kitap bu.
Armoni öğrenmek ve bunun için kitabı isteyen arkadaşlar, boş verin. Bu devirde çok daha iyi kaynaklar var. Kitabın odağı aranje aslında. Gitar için bunları öğrenmek istiyorsanız chord-melody tekniğini çalışın, hepsini öğrenmiş olursunuz zaten.
Şimdi gelelim ikinci komediye (Bedava eğlendiriyorum, daha ne istiyorsunuz?)
Bir akademisyen, caz müziği teorisi ile ilgili bir kitap yazdı Türkçe olarak. Bu kitapta da armonik yürüş, vekil akorlar kadanlsar... vs kısmı Özalaşar'In "hazırladIğı" kitap İLE BİRE BİR AYNI. Fakat adam kitabın son sayfasında yararlandığı kaynak olarak Correspondence Course'un adını vermiş !!
Bak sen ? Kaynak olarak gösterince sayfalar halinde aynen alıntı yapmak serbest mi oluyor yani???
O kitap da bugün intihalin önlenmesi için yapılan taramalardan hiç bir şekilde geçemez ve basılamaz. Ama vaktiyle elekten develer geçmiş.
(Tabii bu arada "kaynak gösterilen" diğer eserler ile bire bir aynı başka kısımlar var mı, onu bilmiyorum...)
Bu kadar sabredip okudunuz. Benim de size bir müjdem var o zaman:
Elimde bu kitabın bir kopyası var.
Kargo ücreti ona ait olmak üzere Achilles'e göndereyim.
Artık forum üyeleri gerisini kendi aralarında hallediversin
🙂