aileyi elektro gitar almaya nasıl ikna edebilirim

lisedeyim, 5 6 aydır klasik gitar kursuna gidiyorum, ve kısa sürede inanılmaz geliştim (notalar, akorlar, ve ritimler falan).
hayatım boyunca elektro gitar çalmam diyordum ta ki arkadaşımın gitarını deneyene kadar...
Ondan sonraki ilk kurs gününde hocamla konuştum;
''ben elektro gitar çalmak istiyorum'' dedim, hocam da kurstaki elektro gitarı denemek için verdi ve bir method kitabından zaten ezbere bildiğim rock şarkılardan çalmamı istedi, çaldım.
Sadece penaya alışmam gerekiyor, onun dışında gayet iyi olduğumu söyledi.
Ben de eve gidip babama ''baba ben elektro gitar dersi almak istiyorum, bana gitar alır mısın?'' dedim
ve tabii ki bir sürü (bana göre boş) bahaneyle gitar almayacağını söyledi. (komşular rahatsız olur, derslerine zaman ayırmazsın, klasik gitar daha iyi)
boş bahaneler diyorum çünkü bırakın komşuların rahatsız olmasını evdekilerin rahatsız olmayacağı bir ses düzeyinde çalacağımı söylememe rağmen beni anlamak istemiyor.
Ayrıca ben zaten gün içerisinde derslere ekstra zaman ayırmıyorum genelde telefonda zaman geçiriyorum, o yüzden tam tersine ekran süremi, günlük stresimi azaltır diyorum ama sonuç aynı.
Ayrıca okulda bir müzik grubumuz var, sahnede o kadar elektro gitarın, bassın yanında sandalyede oturarak klasikle akor basmak istemiyorum, zaten klasik müziği sevmiyorum ama bir türlü babamı ikna edemiyorun .
Bana yardım olabilecek birileri olabilir diye bu siteye yeni kayıt oldum umarım en kısa sürede cevap alırım.

Bence bir müzik hocan ile konuş o ikna eder gibi. İşte çok yetenekli bu çocuğun yeteneğini köreltmeyin vs desin ancak bu aklıma geliyor.

Bir şey vermeden bir şey elde edemezsin. Ben babama zamanında zaten ders çalışmıyorum telefonla oynuyorum bana gitar al deseydim o gitarı alır benim makatıma duhulünü sağlardı. Yeni nesil yürek yiyor cidden.

Gidip derslerine çalışacaksın. Kendini ispat edeceksin ondan sonra alırsa alır. Almazsa da babadır almaz. Ben ilk gitarımı üniversitede aldım. Onda da kendim para biriktirerek.

Benimkiler de almıyordu, napacaksın gitarı diyorlardı. Lisedeyken harçlıklarımı biriktirip 230 liraya (o zamanlar iyi paraydı...) bir gitar aldım. Aldığımda da laf ettiler, çaldığımda bırak onu ders çalış diyorlardı. Aradan 1-2 sene geçti, alıştılar. Bir şeyler çalışıp onlara çaldıkça gitarda geliştikçe "iyi çalıyormuş lan aslında" kafasına girdiler herhalde. Bir de gönülleri olsun diye çok fazla Türkü, sanat müziği vs coverlıyordum onlara çalıyordum. Seviniyorlardı. İkinci gitarımı babamın da yardımıyla almıştım üniversiteye geçtiğimde. Hatta sonrasında manyetikleri değiştirdim, onlar için de para yollamıştı. Zamanla alışırlar belki.

Elektro gitar çalmak isteyen elektro gitar çalacak. Bir de önce akustik klasik gitar al sonra elektroya geçersin diyenler var. Ben bunu anlamıyorum adam elektrogitar gitar çalmak istiyor akustik klasik gitar çalmak istemiyor ama yok sen önce akustik klasik gitar çal kafası.

yazın biyerde çalışıp kendin al abicim.maalesef çevremdeki hiçbir gitarist ilk elektrogitarını doğru zamanda ve rahat rahat eline alamadı.
gitarın yanında amfi veya prosesör/ses kartı parasını da düşün.
ha baktın para birikmedi veya çalışmadın , elektrogitar tekniklerini olabildiği kadarı ile klasik gitarla çalış.ben mecburen yıllarca öyle yapmıştım.
şimdi taş gibi elektro gitarlarım var ama bu yine de insanın içine oturuyor yalan yok.öğrenmeye en açık olduğun zamanları çok yavaş ilerleyerek geçirirsin.yaz geliyor , kendi emeğinle aldığında da daha kıymetli olur emin ol.
hepimizde benzer hikayeler olması ise ülke için üzücü bir durum.
umarım en kısa zamanda istediğin gitarı eline alırsın

Büyük ihtimalle elektro gitarı bir heves aldıracak sonra da bir kenara atacak diye düşünüyordur babanız, kararlı ve ısrarlı sormaya devam ederseniz, sabrederseniz yol kat edersiniz, ben istedi diye kızıma keman aldım 6500 tl tuttu, kapağını açmıyor 3 aydır mesela...diğer yandan toplamda gitar maceranız 5-6 ay olduğuna göre daha uzun zamana da mutlaka ihtiyaç var...6 ayın anlamı 45-50 yaşındaki birey için farklı 16 yaşındaki birey için farklı...

Bir başka ihtimal baba birey elektro gitarı aşırı pahalı bir enstruman olarak algılıyor olabilir...hatta başlangıç seviyesi de olsa bir anda hiç hesapta olmayan 15-20k lık bir masraf da cidden anlamsız, yersiz gelebilir...

Bir başka kullanışlı argüman da sizi elektro gitar özelinde sanatla ilgilenmenin zararlı alışkanlıklardan koruyacağı argümanını kullanmanız olacaktır, forumdan 24 yıllık lise rehber öğretmeni söylüyor dersiniz 🙂 hali hazırda puff, vozol vb içiyorsanız bu argümanı kullanmayın yalnız sorumluluk kabul etmem 🙂

Geri